Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvi priključno hibridni pickup
Premiera: Ford Ranger PHEV
Prvi priključno hibridni pickup
19.09.2023 12:21

Ob dizelskih, bencinskih, hibridnih in električnih poltovornjakih je manjkal le še priključni hibrid. Zdaj je tu!

Artur Švarc Ford

Ob vseh teh različicah je kar malce čudno, da priključnega hibrida pri tem segmentu še ni bilo. Ford je to zdaj spremenil in ponudil Rangerja PHEV. Težava pri električnih primerkih je v tem, da ovešeni s težkimi prikolicami radikalno izgubijo doseg, praktično postanejo le še pogojno uporabni. Fordov argument narediti PHEV je zato logičen. Za šparanje in krajše relacije je tu elektrika, za težko delo pa klasični pogon. Vse skupaj pa tudi rešuje evropske zahteve po čim manjših emisijah. Ford je uporabil dve leti staro aktualno generacijo Rangerja, kjer niso razkrili specifikacij, so pa poudarili, da lahko reč vleče 3500 kilogramov teže. 

Na krovu je bencinski motor, 2.3 EcoBoost, ki mu pomaga elektrika. Kapaciteta baterije ni znana, Ford pa obljublja več kot 45 kilometrov dosega s polno baterijo, ki jo lahko uporabimo na različne načine z izbranimi voznimi načini. Za delovno živinče kot je Ranger, je pomembno, da se da baterijo izkoristiti tudi za različne naprave. Tako so vdelane tri 10 amperske vtičnice, dve v prostoru kesona in ena v kabini. Več kot nalašč za razne obrtnike in hobi mojstre. Žaga, vrtalnik, tudi prenosni računalnik, vse na baterijo, tam kjer drugače ni elektrike. In ko se baterija v Rangerju izpolni, se vklopi bencinski motor in delo gre nemoteno dalje.

Informacije, kdaj in če bo avto na voljo pri nas, še niso znane.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dež19.09.2023 17:09
He, he, mora biti orgazmično. Ti zmanjka baterije, pa zakurblaš 2.3 EcoBoost bencinarja iz Focuta ST in bor mašina spet dela. Čisti zeleni prehod. Na prvo žogo fajn, uporabna zadeva za servis službe in prvo pomoč. Po teži, najbrž blizu 4 tone, je pa že skoraj tovornjak.
Dež19.09.2023 17:11
Focusa ST.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija