Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Porsche z novo tovarno na Hrvaškem
Gospodarstvo
Porsche z novo tovarno na Hrvaškem
25.09.2023 13:46

Kot piše Jutarnji List, namerava nemški proizvajalec športnih avtomobilov pri naših južnih sosedih graditi novo proizvodno enoto za svoje izdelke.

Peter Pirkovič

A v tem primeru ne gre za tovarno novih avtomobilov, pač pa tovarniški obrat, kjer bodo nastajala nova električna kolesa. Ko so pri Porscheju pred časom sklenili tesno partnerstvo s podjetjem Rimac Automobili, so s takratnim dogovorom med drugim prevzeli podjetje oziroma blagovno znamko električnih koles Greyp Bikes. Slednje je prešlo pod okrilje hčerinske družbe Porech eBike Performance, kjer so Rimčevo znamko nameravali obdržati, a so se  zdaj po tehtnem premisleku odločili za drugačen scenarij. Ta med drugim predvideva njeno ukinitev, kar bodo storili že do konca letošnjega leta.

Porsche z novo tovarno na Hrvaškem

Informacije je za Jutarnji list potrdil tudi Mate Rimac in napovedal, da so se pri Porscheju odločili, da bodo na Hrvaškem zgradili novo tovarno za proizvodnjo te vrste koles, a da podrobnosti o strategiji za zdaj ne more deliti z javnostjo. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
odbiti_val25.09.2023 14:24
Porsche bo zmogel tudi kaj boljše oblikovanje, to verjamem.
miata.knight26.09.2023 08:17
"Ta med drugim predvideva njeno ukinitev, kar bodo storili že do konca letošnjega leta."....."in napovedal, da so se pri Porscheju odločili, da bodo na Hrvaškem zgradili novo tovarno za proizvodnjo te vrste koles" WTF - jih bojo pol ukinili ali izdelovali?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija