Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dvotedenska ustavitev proizvodnje zaradi manjšega povpraševanja
Volkswagen
Dvotedenska ustavitev proizvodnje zaradi manjšega povpraševanja
28.09.2023 22:01

Volkswagen bo zaradi zmanjšanega povpraševanja v oktobru za dva tedna prekinil proizvodnjo modelov VW ID.3 in Cupra Born v svojih tovarnah v Zwickauu in Dresdnu v Nemčiji.

Urša Prosenjak

Zaradi trenutnih razmer na trgu bo proizvodnja med jesenskimi počitnicami na Saškem od 2. do 13. oktobra v Volkswagnovi tovarni Zwickau zmanjšana. Prav tako bo v istem obdobju prekinjena proizvodnja ID.3 v Dresdnu.

Volkswagen še ni pojasnil, v kolikšni meri bo ukrep prizadel zaposlene in koliko zaposlenih bo čutilo posledice. V začetku meseca je proizvajalec sporočil, da 269 zaposlenim v izključno električni tovarni v Zwickauu, ki so zaposleni za določen čas, ne bodo podaljšali pogodb o zaposlitvi.

Volkswagen se sooča z vse večjo konkurenco Tesle in številnih kitajskih proizvajalcev avtomobilov, kar v kombinaciji z visoko inflacijo in znižanjem subvencij dodatno vpliva na poslovanje koncerna.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac28.09.2023 22:48
Raje naj izpolnjujejo naročila bencin/dizel vozil. Tam pa zaradi "elektro norosti" ne more izpolnjevat naročil. Ko dobiš odgovor, da se na izbrano vozilo čaka 1 leto, te mine ves svet.
klemens28.09.2023 23:41
Pri EV moramo vedeti, da je v štartu veliko "promocijskih" nakupov. Veliko državnih uradov, vladnih služb, "zelenih-eko" firm. Koliko jih pa dejansko kupijo fizične osebe je pa že druga zgodba. V Nemčiji vem, da so vodili evidenco, koliko je poslovnih nakupov in koliko fizičnih, da se dobi bolj realen vpogled v prodajo. Kot je rovokopač zapisal, na dostavnike s 4x4 pogonom se pa čaka...oz. sploh ne moreš naročiti, pa osebno vem, da jih bi veliko podjetij kupilo.
7even7729.09.2023 04:45
Samih sebe ujetniki... In z njimi, jasno, (mi) stranke. Resmično, (pre)daleč smo prišli...
shark91129.09.2023 13:10
In večino te situacije so povzročili debilni EU uradniki s svojimi idiotskimi, na lažnivih predpostavkah sprejetimi CO2 zakoni....že zdavnaj bi bilo treba ukiniti vse subvencije za električna vozila, in pustiti trgu, da se razvija svojo pot, brez omejevanja...pa naj zmaga tehnično boljša tehnologija, simpl...ne pa neke omejitve na silo, ki nikamor ne peljejo...
zraice29.09.2023 14:53
Cene naj spustijo in bo povpraševanje
skrivo29.09.2023 22:58
Shark911: v Bruslju do debili, to je jasno, uničili bodo EU avtoindustrijo. Kar se subvencij tiče, pa vedi da daleč največ subvencij na svetu dobi naftna industrija. Kako? Skrito očem javnosti v obliki oprostitev plačila davkov na dobiček. Svetovni znesek znaša reda več tisoč miljard, v glavnem bolano. Zakaj? Ker financirajo volilne kampanje; najbolj očitno v ZDA, pa tudi drugod. To kar se sedaj daje za EVje je plunek v morje, pa še tega ne bi bilo več treba in bi se EVji čez noč čudežno pocenili za znesek subvencij. Recimo Norveška ni dala nobene subvencije za brezemisijska vozila, nimajo Eko sklada, samo EVje se oprostili plačila ddv in ostalih dajatev, ker so tako bogati (ne od izumov in ostalih sposobnosti, temveč žal od nafte v severnem morju).
© Copyright 1999-2023 Avtomanija