Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Malo enak, malo drugačen in novi Swift
Suzuki
Malo enak, malo drugačen in novi Swift
03.10.2023 15:58

Konec oktobra se začne avtosalon v Tokiu in tam bo Suzuki predstavil tudi novo generacijo Swifta.

Artur Švarc Suzuki

Ob vseh novostih, vezanih na domači japonski trg kot so eVX, Spacia in Spacia Custom, pa novi električni kei avto, bo največ pozornosti požel globalni Swift, tam uradno še predstavljen kot koncept. Glede na to, da se prototipi že nekaj časa vozijo po cestah (poleti smo enega ulovili v Ljubljani), je koncept praktično že tudi serijska različica tega, kar prihaja v začetku prihodnjega leta.

Na prvi pogled bo nova generacija precej podobna aktualni, pa vendar ima kar nekaj sprememb, kot je zadnja stranska šipa, pa kljuke zadnjih vrat, ki se ne bodo več skrivale v C-stebričkih. Še enkrat ima Swift relativno nizek nos, ki pa ga pokriva motor pokrova, ki se zaviha navzdol še pred stranskimi robovi avtomobila. Odmik luči na stran je največji do zdaj, v nasprotno smer zmanjševanja pa gre maska. Ugibamo lahko le še to, ali bo avto narejen na aktualni platformi, ali pa si bodo izposodili kaj novejšega od Toyote. Električni Swift tudi tokrat ni v načrtu. 

Aktualno generacijo Swifta smo v Evropi dobili pomladi 2017.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zraice03.10.2023 20:11
Dolgcajt
© Copyright 1999-2023 Avtomanija