Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mini prenova tudi za Yaris Cross
Toyota
Mini prenova tudi za Yaris Cross
21.11.2023 11:51

Toyotin mali križanec je z novo sezono dobil nekaj popravkov, majhnih.

Artur Švarc Toyota

Yaris Cross je luč sveta ugledal 2020, tokrat pa ni bil deležen zunanje prenove, razen dveh novih barv, Urban Khaki in Juniper Blue. Največja sprememba je pod motornim pokrovom, kjer je avto dobil še drugi hibridni pogon, ki ima 97 kW (132 KM) namesto 85 kW (116 KM). Dodatna moč prihaja od močnejšega elektromotorja, ki še naprej sodeluje z 1,5-litrskim trivaljnikom. Večji je tudi navor, s 141 Nm je narasel na 185 Nm. Yaris Cross Hybrid tako do stotice pospeši v 10,7, kar je pol sekunde bolje od šibkejše različice.

Stari šibkejši pogon ostaja, novi nosi oznako Hybrid 130, stai pa - logično - Hybrid 115. Močnejša različica je rezervirana le za najvišje nivoje opreme. Novi blažilnik vibracij pod motorjem omogoča tišjo vožnjo, k temu pa pripomore tudi novo debelejše vetrobransko steklo. V notranjosti je nov infotainment in nima posebnih gumbov. Takoj pod zaslonom so spremenili tudi reže zračnikov, te so zdaj povsem pravokotne, med njimi pa je gumb za vse štiri smernike. Pod njimi ni več odložišča. Novi so tudi digitalni instrumenti. Podobne nadgradnje je bil deležen že običajni Yaris. K nam osveženi Yaris Cross prihaja prihodnjo pomlad. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil21.11.2023 19:58
Močnejši motor vezan na najvišje nivoje opreme, hm, potem je vprašljivo, če je smotrno doplačat zanj, glede na to, da je samo pol sekunde razlike med njima. Treba bo še probat, če se navor čuti.
zraice21.11.2023 21:34
Kaj tako malo navora ima?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija