Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Opel Insignia 2.0 CDTI EcoFlex
Varčna eleganca
Osnovna cena: 27.220 €
Cena testnega vozila: 31.205 €
Oblika
prostornost
prestavna razmerja
Smiselnost EcoFlexa
Insignia je navdušila s svojo baročno podobo in široko paleto motorjev, med katerimi je tudi varčna različica EcoFlex.
Artur Švarc Artur Švarc
19. december 2010 | 1:18:22

O obliki ni potrebno izgubljati besed. Pri Oplu so v nasprotju s polno zapolnjenimi in na trenutke oglatimi limuzinami izbrali mehki pristop, ki z vseh koncev ponuja zaobljeno očem prijazno toplino.

Kar pri Insigniji pojmujejo pod ekologijo, je 2-litrski dizel s kar 118 kW (160 KM). Kar zato, ker bi od varčnežev pričakovali nekoliko manj navito različico istega motorja, a temu ni tako. Pravzaprav je od tako posebnega avtomobila kot Insignia je, težko pričakovati, da bo skušala očarati voznika in potnike z neko ultra radikalno različico motorja, kjer bo štel vsak deci porabe na sto kilometrov. Za to poskrbi menjalnik z drugačnimi, izrazito podaljšanimi razmerji, ko se še v šesti po avtocesti vozimo v zelo nizkem polju vrtljajev, svoje pa doda tudi indikator, ki predlaga, kdaj morate prestaviti.
Porabo smo držali na povprečnih 7,5 litrov, pri čemer je treba dodati, da bi lahko z nekoliko daljšimi relacijami izven prestolnice zbili še kakšnega pol litra, v mestu, ko šteje vsaka zelena luč, pa bi bilo škoda ne izkoristiti potencial motorja, ki ga ta različica ponuja.

Za Ecoflex je potrebno plačati 27.220 evrov, ali nekaj več kot pol tisočaka od običajne različice z enakim motorjem. V avto so postavili še Premium Edition (meglenke, alarm, 18-palčna lita platišča) za 1375 evrov, paket Vidljivost za 190 evrov, klimatsko napravo za 340 evrov, športne sedeže za 320 evrov in paket Voznik 2 (parkirni sistem, biksenonski dinamični žarometi) za 1260 evrov. Tu je še radio CDC 400 za 500 evrov, skupna cena pa znaša 31.205 evrov.

Kako gledati na EcoFlex? Kot izziv ali s 700 doplačani evri možnost ponuditi vozniku, da izkoristi menjalnik za nekaj varčevanja?

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija