Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Hyundai iX20 1.6 CRDi Premium
Mala raketa
Osnovna cena: 23.340 €
Cena testnega vozila: 23.600 €
dinamičen pogon
bogata oprema
cena
ponekod neugledno trda plastika
Tudi po prenovi je mali enoprostorec poln presenečenj. Nekoliko osvežena podoba je le del precej simpatične celote.
Artur Švarc
9. april 2016 | 7:50:33

Oblikovnih sprememb pri lanski prenovi ni bilo veliko – klasično so zadevale le nekoliko drugačno masko, nove so luči in še nekaj odprtin na odbijačih. Tudi v notranjosti ni zaznati oblikovnih čarovnij – malce spremenjeni so merilniki.

Poseben vtis naredi panoramska streha, ki malčka spremeni v posrečeno svetlo dnevno sobo, a navdušenje v eno smer prikliče razočaranje nad trdo plastiko armaturke, ne manjka pa odlagalnih prostorov, rež in utorov na dosegu roke, za  zabavo in ostalo pa poskrbi osrednji zaslon z infotainmentom.

Prostora je dovolj za dva višja osebka spredaj, zadaj je potrebnega malce prilagajanja, a ob dejstvu, da so zadnji sedeži vzdolžno pomični in imajo tudi pomik naklona naslonjala, se da pričarati marsikaj. Prtljažnika za njimi je za 440 litrov, več kot dovolj za poslanstvo avta in uporabno vrednost.

A posebno doživetje je bila mehanika. 1,6-litrski dizel s 94 kW (128 KM) in 260 Nm navora je zelo dinamičen motorček. V praksi se to pokaže tako, da če niste ravno šparovno gorenjsko naravnani, ix20 prinaša kar nekaj športne in za ta avto seveda netipične vožnje. Številke sicer pokažejo, da je preccej subjektivnega, a s tako malim vozilcem že dolgo nismo uživali med večerno vožnjo čez enega od slovenskih prelazov. Sploh na odprtih cestah ix20 sploh ni v podrejenem položaju – vozniku omogoča večino dinamike, si jo zaželi, ob prehitevanjih ali ob »polaganju« ovinkov.

Malce manj harmonično je podvozje, nekaj zaradi kratke medosne razdalje, svoje pa dodajo tudi 17-palčna platišča. Saj ne, da je napaka v podvozju, ampak reč ni mišljena za kolovoze iz rimskih časov, kar velja za večino slovenskih cest – tu ropot, poskoki in še kaj tu in tam zmotijo nirvano.

Ker je moči v motorju dovolj, je temu primerna tudi poraba – brez težav se lahko vozimo blizu šestih litrov, tudi ob bolj zahtevnih pospeševanjih.

Posrečena mala raketa pa ni poceni, v osnovi stane 23.340 evrov, za kar sicer dobite praktično vso opremo, dodatno pa so nam  namestili še belo barvo za 180 evrov in zasilno rezervno gumo za 80 evrov, s temi 260 evri dodatkov skupaj 23.600 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
To je še s popustom predrago.
11.4.2016 1:00:55
shark911
Ne vem zakaj tlačijo 17 colske feltne na tak avto...
11.4.2016 13:05:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija