Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Intense+
Ogromen, a ravno prav nežen
Osnovna cena: 30.990 €
Cena testnega vozila: 31.690 €
Vodljivost
Mehka vožnja
Ogromen prtljažnik
Ni navigacije
Neprijazen meni
Ni prednjih senzorjev

cenik.pdf
Nova podoba Outlanderja s kromiranimi dodatki je impozantna in pritegne marsikateri pogled. Nekateri so tako navdušeni, da te ustavijo sredi ceste in sprašujejo o njem.
Laura B
9. april 2016 | 18:25:36

Že ob prvem pogledu nam je dal vedeti, da nas bo očaral s svojo veličino. Kromirana ogledala in kljuke so del Hi Kari paketa, ki je na voljo za 800 € in lepo popestri izbrano barvo karoserije. Lahko bi rekli, da mu doda piko na i. Prav tako pa zavzema osvetlitev pragov in tal kabine, zaščito praga prtljažnika in prtljažnega prostora ter okrasne panele v notranjosti vrat in na armaturni plošči. Dodani so še tepihi Elegance, kolesne zavesice in kromiran prag prtljažnika.

Kot obljublja že zunanjost, nas tudi v notranjosti pričaka ogromno prostora. Nastavljivost volana in višine voznikovega sedeža omogočata izredno udobno vožnjo in pregled nad celotnim avtomobilom. Izgleda, da so v tem primeru mislili samo na udobje voznika, saj višinska nastavitev sovozniškega sedeža ni možna.

Sprva volan deluje premajhen za vodenje tako velikega avtomobila. Kmalu pa se izkaže, da je zelo odziven in pravzaprav čisto dovolj velik. Vožnja je mehka in udobna, kar je za tako velikost lepo presenečenje. Vozili smo dizelski model s 150 konjskimi močmi, petimi sedeži in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Dobite ga tudi v verziji s sedmimi sedeži ali pa z avtomatskim menjalnikom. V Sloveniji ponudbe bencinskih modelov ne bo, saj povpraševanja za njih praktično ni.

Dizelski modeli so vsi opremljeni s štirikolesnim pogonom, v paketu so trije načini vožnje: 4WD Eco, 4WD Auto in 4WD Lock. Eco način že sam po sebi pove, da bomo deležni vožnje z nižjo porabo. Pri 4WD Auto prepuščamo avtomobilu, da poskrbi za našo varnost pri morebitnem zdrsavanju, s funkcijo 4WD Lock pa zagotavlja stalen štirikolesen pogon. Dvokolesni pogon je na voljo samo pri bencinskih modelih. Zelo smo bili zadovoljni tudi z navorom našega 2,2-litrskega turbodizla, ki ga je več kot dovolj. Skratka, vožnja nariše marsikateremu vozniku nasmeh na obraz, sploh na bolj zahtevnem terenu.

Infotainment je bil po drugi strani razočaranje. Naš model namreč nima navigacije, kar je v današnjih časih precej negativno presenečenje. Meni je neprijazen in nejasen. Ima režo za CD-je, ki smo se je že praktično odvadili, USB vhod pa so skrili globoko pod dvižnim naslonom za roke. Glede na velikost avtomobila (dolg je 4,7 metra) bi si želeli tudi parkirne senzorje spredaj, ne samo zadaj. Kamera za vzvratno vožnjo ni dovolj, ji pa pomagajo zelo velika stranska ogledala.

Na splošno smo bili z avtomobilom zadovoljni, saj je dokazal, da je več kot samo še en izmed mestnih SUV-jev. Užitek pri vožnji odtehta marsikatero pomanjkljivost, razen morda odsotnost navigacije, ki spada pod standardno opremo samo v enem modelu. Tudi prtljažnik je zelo velik in zadaj najdete celo držali za kozarce oz. pijačo. Naš testni avto lahko odpeljete za 31.190 €.

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D Intense+ 4WD 30.990 €
Pogonski sistem: motor z notranjim izgorevanjem
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 4
Prostornina: 2268 cm3
Vrtina in gib: 86,0 x 97,6 mm
Kompresija:14,9 :1
Vbrizg:skupni vod
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:
Katalizator:filter delcev
Moč:110 kW (150 KM) pri 3500 vrt/min;
Navor:380 Nm pri 1750 vrt/min
Pogon: štirikolesni
Menjalnik: 6 , ročni
Zavore spredaj: hlaj. koluti, 294 mm
Zavore zadaj: koluti, 302 mm
Pnevmatike:
Obračalni krog: 10,6 m
Karoserija: 5-vratna, suv
Dolžina: 4655 mm
Širinaa: 1800 mm
Višina: 1680 mm
Medosna razdalja: 2670 mm
Prtljažnik: 220-1691 l
Rezervoar: 60 l
Masa: 1565 kg
Nosilnost: 605 kg
Priklopnik z zavoro: 2000 kg
Priklopnik brez zavore: 750 kg
Obremenitev priklopa: - kg
Obremenitev strehe: 80 kg
Najvišja hitrost: 200 km/h
Pospešek: 9,8 s do 100 km/h
Gorivo: dizel
Poraba mesto: - l/100km
Poraba izven: - l/100km
Poraba kombinirano: 5,4 l/100km
Emisije CO2: 140 g/km
Cena ob predstavitvi: 30.990
Aktualna cena: 30.990
Začetek prodaje: 2012
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija