Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Mercedes C 220d kupe AMG Line
Lešnikov zadetek v polno
Osnovna cena: 38.650 €
Cena testnega vozila: 53.241 €
oblika
vozne lastnosti
počutje na sprednjih dveh sedežih
bogata oprema
dizelski motor
poraba
končna cena
zadnja klop neuporabna
nima kamere za vzvratno vožnjo

cenik.pdf
Kupci kupejev so posebneži. Jih je malo in prekleto dobro vedo, zakaj jim bo takšen avto prišel prav. Kupe je z uporabniškega vidika precej neprijazen avto, zato pa zasije v povsem drugačni luči, ko z njim nastopamo. In točno takšen je novi Mercedes C kupe. Eleganten in privlačen.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
5. maj 2016 | 11:28:58

Čeprav ves čas negodujemo nad dejstvom, da so vsi Mercedesi enaki, to pot takšno kritiko izvzamemo. Mogoče prvi stik še ne bo tako strasten, a dlje časa, ko smo se v njem vozili, bolj nam je lezel pod kožo.  A najprej k osnovnim dimenzijam. S svojimi 4,68 m v dolžino je za 6 cm daljši od svojega predhodnika, streha je le za centimeter in pol nižja od limuzinskega brata, medtem ko v širino meri 1,81 m, v višino pa 1,4 metra. Če je spredaj Lešnik precej povzel znano sorodstveno linijo, je na zadnjem delu ustvaril pravo malo mojstrovino. Potrudil se je tudi za doseganje ugodne aerodinamike. Koeficient upora znaša komaj 0,26. Skratka, všeč nam je. Prtlljažnik, do katerega dostopamo le s pomočjo gumba na ključu ali tistega na vratih, meri spodobnih 400 litrov, le odprtina in visok nakladalni prag bosta oteževalni okoliščini. Sicer pa pri tem avtomobilu ni nevarnosti, da boste prevažali kakšne večje stvari, zato se v tem primeru naslon zadnje klopi (deljiv 40:60) dodatno elegantno preklopi in nastane prostor za prevoz, na primer smuči. Prostora bo dovolj tudi za kak gradbeni material. Preverjeno.

Notranjost ostaja bolj ali manj enaka kot pri limuzinskemu modelu. Opazna sprememba je le na zadnjih sedežih, kjer je dostop sicer dokaj eleganten, a prostora je le za dva potnika, in to zgolj v sili.  Na svoj račun bodo morebiti prišli le otroci, sicer pa je zadnja klop bolj ali manj namenjena odlaganju plaščev ali torbic. To je pač kupe. A slednji ponuja tudi drugačne užitke. Nizko sedenje na globokih športnih sedežih, odetih v kombinacijo usnja in alkantare, armaturna plošča obdana z izbranimi materiali, uživanje ob odličnem ozvočenju, pri roki je tudi prijazna multimedija z Garminovo navigacijo in z vrtljivim stikalom ter športni volan z ravnim spodnjim delom. Poleg omenjenega za izostren športni pridih so tu še številni detajli iz aluminija in imitiranega lesa, ki brez dvoma poživijo potniško kabino. Ne manjkajo niti USB vmesnik in možnost priklopa iPoda, v njem pa ne gre iskati podajalnika varnostnega pasu, kot so ga nekoč imeli Mercedesovi kupeji in kabrioleti, saj je ta povsem na dosegu roke voznika in sopotnika.

Še nedolgo nazaj je bila kombinacija kupeja in dizelskega motorja tako rekoč nenavadna, a čas je prinesel nekoliko drugačen pogled na izbiro motorja. Priznamo, da smo bili na 2,1-litrski dizlom s 125 kilovati in kar 400 Nm navora že pri 1400 vrtljajih, v kombinaciji s samodejnim 9-stopenjskim menjalnikom, naravnost navdušeni. Potniška kabina dovolj dobro zaduši dizelske takte, da ga med vožnjo tako rekoč nismo slišali. Z izbiro različnih programov vožnje se je deloma spreminja delovanje samodejnega menjalnika, ki sicer deluje kot švicarska ura. Še najbolj idealna je izbira Eco, ki z bolj lenobno naravo poskrbi za nizke vrtljaje in posledično nižjo porabo. Slednja se je med našim preskušanjem gibala okrog šestih litrov. Z 48-litrsko posodo smo tako prevozili dobrih 800 kilometrov. Za dodatnih 70 evrov je možno doplačati za nekoliko večjo posodo. S preklopom na športni program se zgodba obrne povsem v drugo smer. Stopalka za plin, menjalnik in volan postanejo občutno bolj odzivnejši, temu primerna je tudi vožnja kot po tirnicah. Čeprav je pogon speljan na zadnja kolesa, se ta zelo redko zavrtijo v prazno, saj nad njimi bdi učinkovit sistem za preprečevanje  zdrsa pogonskih koles, svoje k dobri legi na cesti doda še Agility Control s selektivnim sistemom za blaženje in natančen volanski mehanizem in učinkovite zavore. Skratka, zabava med zavoji je zagotovljena.

Avtomobili za petičneže so dragi. In tudi novi kupejevski C ni izjema. Je za petičneže. Z osnovnih 38 tisoč evrov se končna cena testnega modela povzpne preko 58 tisoč evrov, a dodatnih 20 evrskih tisočakov prinaša bogat seznam dodatne opreme. Ja, Mercedesovi možje znajo določene stvari bogato zaračunati. Samo kovinsko srebrna barva je vredna več kot tisoč evrov. A ne glede na to, ga lahko mirne vesti uvrstimo med najbolj zaželene v razredu kupejev.

Mercedes-Benz C 220 d Coupé 38.650 €
Pogonski sistem: /
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 4
Prostornina: 2143 cc
Vrtina in gib: n.b.
Kompresija:16,2 :1
Vbrizg:skupni vod
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:
Katalizator:filter delcev
Moč:125 kW (170 KM) pri 3000 vrt/min;
Navor:400 Nm pri 1400 vrt/min
Pogon: zadaj
Menjalnik: 9 , sekvenčni samodejni
Zavore spredaj: hlaj. koluti
Zavore zadaj: koluti
Pnevmatike:
Obračalni krog:
Karoserija: 2-vratna, coupé
Dolžina: 4686 mm
Širinaa: 1810 mm
Višina: 1400 mm
Medosna razdalja: 2840 mm
Prtljažnik: 400 l
Rezervoar: 48 l
Masa: 1515 kg
Nosilnost: 580 kg
Priklopnik z zavoro: 1800 kg
Priklopnik brez zavore: 750 kg
Obremenitev priklopa: - kg
Obremenitev strehe: 75 kg
Najvišja hitrost: 235 km/h
Pospešek: 7,5 s do 100 km/h
Gorivo: dizel
Poraba mesto: 4,7 l/100km
Poraba izven: 3,7 l/100km
Poraba kombinirano: 4,1 l/100km
Emisije CO2: 106 g/km
Cena ob predstavitvi: 38.650
Aktualna cena: 38.650
Začetek prodaje: 2015
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija