Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Mitsubishi L200 Double Cab 2.4 DI-D 4WD AT Instyle
Gruberjev mali tank
Osnovna cena: 31.900 €
Cena testnega vozila: 37.019 €
Videz
motor
Infotainment
pokrov kesona
volan ni nastavljiv po globini
Ni kaj, Mitsubishijev poltovornjak sicer ni vrsta avtomobila, ki bi na naših cestah tvorila večino, a uporabno vrednost sprejema vedno več voznikov.
Artur Švarc
9. junij 2016 | 15:43:57

Običajne terenske lastnosti in zapovrh še keson za prevoz malo bolj grobih predmetov, vse to bi prej pripisali ZDA, Avstralcem in še kaki bolj ruralni deželi, vseeno pa je reč priljubljena predvsem pri tistih, ki okrog ne hodijo v petkah in imajo roke pogosto tudi v zemlji.

S 5,2 metra dolžine ga ne morete spregledati,čeprav potem pri višini ni tako pretiran kot terenski sorodniki iz družine Pajero. Nenazadnje deluje celo elegantno, z dvojno kabino ponuja povsem običajno potovalno doživetje. Meter in pol stranice kesona omogoča prevoz kar nekaj krame, od blatnih gorskih koles do kupa zemlje za vaš dodatni vrtiček.

Testni primerek je bil na voljo tudi z rollbarom in pokrovom, ki pa se je obnašal zelo grdo – zakleniti se ga ni dalo, pri zapiranju pa se je bilo potrebno močno nasloniti na robove pokrova. Skratka, veliko prostora za izboljšavo.

Potniška kabina je dovolj prostorna za pet odraslih oseb, ni pa nek oblikovni presežek. Sedeži so električno pomični, a optimalnega sedenja za največje ne bo, saj so se pri Mitsubishiju odločili, da volana, nastavljiveva po globini, pač ne bodo ponujali, kar v praksi pomeni malce bližje (in ne optimalno) sedenje armaturki, pa zato za tiste zadaj z več prostora za noge. Samodejni petstopenjski menjalnik je v osnovi narejen za težke pogrome, ki jih 430 Nm navora tudi omogoča, tu in tam pa zmoti s počasnostjo, ki pač takim rečem pritiče. Za nekaj več sodobnosti in dinamike tokrat poskrbijo tudi lopatke na volanskem obroču, spet na drugi strani pa ne moremo mimo samosvojega, zakompliciranega in rahlo zastarelega infotainmenta, sploh podoba navigacije je za 2016 precej boleča, pa tudi upravljanje z meniji ni nekaj, kar se boste hitro privadili. Nekaj je tudi sodobnih elektronskih pripomočkov, pri čemer smo opozorilnik menjave voznih pasov izklopili, saj včasih teži, ko avto še sploh ni čez črto.

Pod motornim pokrovom je 2,4-litrski štirivaljni dizel s 178 konjiči in 430 Nm navora. Mašinca ima poleg variabilnega krmiljenja ventilov tudi precej nenavaden zvok, se pa lepo vrti in skupaj z avtomatiko dosega zares visoke hitrosti, ki jih za tako reč ne bi pričakovali. Naj namignemo ob pogledu na merilnik hitrosti - do konca in še čez. Dodajmo standardni štirikolesni pogon z vsemi zaporami in reduktorji in hudiča, ni je skale, ki je ta L200 ne bi zmogel. Ob pritiskanju na makadamu ali cesti je treba upoštevati dvoje – zadaj je listnato kamionarsko vzmetenje in toga prema, namenjena obremenitvam in posledično daje tudi precej poskokov, sploh, če rahlo pretiravate čez grbine makadama, tam se pojavi še drugo dejstvo pickupov – lahek zadek in vse skupaj postane že malce nestabilno, sploh ko ritka odskoči izven linije vožnje. Poraba je kubaturi in navoru primerna, tam okoli 11 litrov in pol. Pa saj pri taki veliki letalonosilki je to še najmanj pomembno.

Gre za spodoben terenski voz v poltovornjaški obliki, lep na pogled, impozanten v dimenzijah in sploh ne s slabimi voznimi lastnostmi. Dodajmo še ceno – zgolj in samo 31.900 evrov, skupaj s testnimi dodatki pa 37.019 evrov. Sploh če upoštevamo uporabno vrednost.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija