Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Kia Sportage 2.0 CRDi AWD EX Sense
Športno korejski
Osnovna cena: 40.890 €
Cena testnega vozila: 40.890 €
Sodoben videz
tehnikalije
voznost
Cena
Čeprav po silhueti spominja na predhodnika, je četrta generacija Sportagea malček večja, tehnično pa generacije naprej.
Artur Švarc Matej Košenina
28. junij 2016 | 12:00:00

Če je oblikovnih sprememb največ na nosu pri lučeh in maski, je notranjost povsem nova, čeprav si določene kose Sportage sposoja od hišnega sorodnika Tucsona. 4,48 metra je mali SUV čisto spodoben in všečen predstavnik vzhodnjaške mehanike in v Evropi začrtanega dizajna.

Če je uporabne vrednosti in ergonomije za voznika in sovoznika dovolj povsod na dosegu roke, pa ob novem infotainmentu, samodejni ročni zavori, vsej elektroniki s pasivno in aktivno varnostjo, nekako ne razumemo, zakaj je sistem za upravljanje klime in radia tako izdatno založen z gumbi. Saj res, da je logika precej enostavna, ko se nanje privadimo, a v časih, ko gre vse na miniaturizacijo in čim manj odvečne navlake, je teh 20 in nekaj stikal skorajda nelogična zgodba. Ob dodatnih okoli volana, ki vklapljajo varnostne sisteme do tistih na sredinski konzoli za način vožnje, zaporo diferenciala in še nekaj malenkosti, imamo občutek, kot da sedimo vsaj v space shuttlu, ko gre za kompleksnost.

Potniško kabino razsvetljuje velika panoramska streha, prtljažnik, lepo obdelan, pa v dveh nadstropjih ponuja dobrih 500 litrov. Kar se prostornosti in udobja tiče, Sportage ne zaostaja za ostalo svetovno konkurenco. Prtljažnik se odpira električno in po nekaj sekundah tudi sam razume, da za njim stojite s 120 vrečkami in brez prostega prsta. Tehnično kot rečeno Kia ne rabi skrivati pogledov, ko se sreča s konkurenco.

Pod motornim pokrovom smo imeli 2-litrski CRDi s 136 kW (185 kW) in 400 Nm navora. Streže mu šeststopenjska avtomatika, ki je za običajno vožnjo dovolj, pri želji po dinamiki pa se splača preklopiti v športni način, da reč navidezno zaužije kavico ali dve. Glede na to, da Sportage s štirikolesnim pogonom (zadnjega priklaplja po potrebi) ni med najlažjimi, je 8,5 litra povprečne porabe soliden dosežek. Sploh pa se z uglajenim podvozjem in dobro razporeditvijo navora pelje skorajda neslišno in brez tresljajev.

Za najmočnejšega dizla s štirikolesnim pogonom želijo 40.890 evrov, kar je pravzaprav edini minus izvrstnega SUV, nenazadnje se na stari celini najde kak njegov neposredni konkurent z manjšo številko. A splošen vtis nad četrto generacijo je, sploh ko gre za tehnične elemente in voznost, nadpovprečno dober.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija