Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Fiat Doblo 1.6 Multijet 16v 120 City
Preprosto, kombi!
Osnovna cena: 15.900 €
Cena testnega vozila: 17.200 €
Prostornost
spodoben pogonski sklop
Nekaj retro rešitev
trda plastika
Dobloja spremljamo že celotno novo stoletje in še ni zmanjkalo idej za vsestranskost.
Artur Švarc Matej Košenina
7. avgust 2016 | 18:24:13

Po prenovi je bil Doblo deležen nekaj mehkejših potez obraza in tehnčnih nadgradenj, kar je za njegovo poslanstvo primerno. O lepoti tovrstnih kombijev ne bomo, saj je oblika podrejena velikemu enotnemu prostoru v notranjosti in dostopanje čez dvojna drsna vrata, ki so za razliko od mnogih konkurentov dovolj mehka, da jih lahko odpre tudi otrok, pa praktičnost le še dodajo. No, zato so na zadku velika dvižna prtljažna vrata, ki pri zapiranju prav pošteno povedo, da gre za masiven kos.

Dobloju se marsikje pozna špartanskost, od preproste trde plastike do nekaj elementarnih rešitev kot je zapiranje pokrova za gorivo s ključem. Sedenje za volanom je dobro, dovolj je prostora na zadnji klopi, ki je deljiva po tretjini, zravna sicer 790-litrski prtljažnik v 3000-litrskega. V opremi najdete tudi radio z zaslonom na dotik, manjka pa navigacija, klimatska naprava je ročna, pogrešali smo tudi tempomat.

Pod motornim pokrovom smo imeli 1,6-litrski Multijet s 120 konjički, ki skupaj s šeststopenjskim menjalnikom prinaša skoraj idealno kombinacijo, solidno pa grbine pobira tudi zadnja prema, medtem ko je sistem, ki ob nenadnem zaviranju vklopi vse štiri smernike, preobčutljiv – prevečkrat prav zoprno pobliska tudi pri rahlem zaviranju na kaki neravnini. Ampak kot rečeno, to so finese v spodobnem potovalno-tovornem primerku. V povprečju zmogljivi dizelček porabi malce pod sedmimi litri, ob manj dinamičnji vožnji, ki Dobloju s tem motorjem zagotovo ni nenavadna, pa še kak kozarček manj.

In še cena? City se začne pri 15.990 evrih, z nekaj dodatki se vse skupaj povzpne na 17.200 evrov (parkirni senzorji, kovinska barva 500€, strešni nosilci za 210 evrov in zatemnjena stekla zadaj za 190 evrov).               

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija