Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Opel Astra Sports Tourer 1.4 Ecotec Innovation
Z Zvezdico do Belgije
Osnovna cena: 20.615 €
Cena testnega vozila: 24.498 €
Motor in menjalnik
potovalnost
solidno udobje
LED matrični žarometi
navigacija
nekaj težav z elektroniko
Na naših testih redko naredimo daljše poti, z novim Astrinim karavanom pa smo šli daleč proti severu na dirko formule 1.
Artur Švarc
19. september 2016 | 9:04:35

To, da smo imeli velik prtljažnik, je bilo le dobrodošlo. Trije novinarji s potovalkami in torbami z opremo plus hrana. Vse to je 540-litrski prtljažnik brez težav pogoltnil, v primeru, da rabite še več prostora, pa se ga da s podiranjem sedežev povečati na 1630 litrov.

Presenetljivo spodobno je sedenje tudi na zadnjih sedežih, prostora za noge je ravno prav, da tisti spredaj ne bo stlačen pod armaturko, nas pa na daljših potovanjih ne bodo boleli kolenski sklepi. Sprednja sedeža sta bila nadgrajena v športna, bočni oprijem je bil soliden, ne pa tudi dejstvo, da je bil del sedeža oblečen v skaj, ki se v poletnih temperaturah kar hitro navleče vonja.

Prvotna skepsa ob 1,4-litrskem turbo motorju s 150 konjiči na brezmejnih nemških avtocestah je bila usmerjena prav v porabo. Turbo, visoka hitrost in poraba. In ko se je pot čez slovenski Ljubelj dodobra začela, je hitro postalo jasno, da pregovornega popivanja turbakov tokrat ne bomo deležni. Potovalni računalnik je obljubljal 700 kilometrov dosega in toliko jih je tudi bilo. 1,4-litrski turbo ima idealno razpostavljen navor, da omogoča kar nekaj lenarjenja z menjalnikom. Sploh dolgi peta in šesta prestava omogočata, da se po avtocestnih omejitvah peljemo zelo varčno. Nenazadnje, med potjo, ko smo se javljali z našega potovanja na sever v Belgijo, so nas nekateri bralci obtožili, da zavajamo. Ne, 1,4-litrski turbo je pri hitrostih okoli 150 km/h dejansko porabil manj kot šest litrov.

Sploh pot nazaj, za 1157 kilometrov poti iz belgijskega Malmedyja do Ljubljane smo pri povprečni hitrosti 104 km/h (!) porabili le 6,5 litra. Oplovi inženirji so s pametno postavljenimi prestavnimi razmerji tudi turbaka spravili v okvir zelo nizke porabe. No, roko na srce, nekaj gre zagotovo tudi na račun v tujini dolitega goriva, ki je boljše od podalpske minšetre. Malo manj navdušenja je bilo nad vzmetenjem, saj tu in tam zelo grobo pobira neravnine. Vse ostalo je v mejah segmenta in želja kupca.

Svojevrstna poslastica so tudi LED matrični žarometi, ki so tokrat delovali brezhibno. Gledati, kako dolge luči osvetlijo prostor in potem določene točke (kvadratki) ugašajo, ki prihaja nasprotni promet, je vsaj za prvič zelo zanimivo. Že res, da se bodo na avtocestah še vedno »oglašali« kamionarji in vam tu in tam zabili dolge luči, a v praksi reč deluje zelo dobro in da nočnemu »življenju« povsem novo dimenzijo.

Astra se je izkazala tudi na lokalnih belgijskih cestah, zaradi zelo uporabnega navora in predvsem ni »počepnila« pred kakim makadamom, ki je glede na pregovorno »v tla pritrjene« belgijske policaje in obvezno iskanje bližnjic čez polja in travnike skorajda nujno početje.

Nekaj pripomb tokrat leti na elektroniko – sistem za opozarjanje na mrtvi kot se je v nekem trenutku odločil, da bo videl duhuve in tako sta obe ogledali svetili zadnjih 200 kilometrov do Spaja. Veliko prostora za izboljšave pa imajo Oplovi inženirji tudi pri navigaciji. Ta se sicer na razdaljo še kar obnese, a potem, ko je treba na lokalnih belgijskih cestah iskati bližnjice, je reč preobremenjena, s preslabotnim procesorjem in predvsem ergonomsko sprogramirana zelo slabo. Gledati sto in eno ulico na tretjini višine zaslona, ker so bili UI programerji na malici, ni ravno nekaj, kar bi tehnični ljudje označili za doživetje. Prav tako ni delovalo zvočno spremljanje navigacije, opozarjanje na odcepe pa je skrito desno v majhen okvirček, zato smo vsaj enkrat zgrešili odcep na avtocesti. Prav tako v menijih infotainmenta še vedno najdemo zabavne Google Translate prevode v slovenščino. 

In cena? Astrin karavan z najmočnejšim 1,4-litrskim bencinskim motorjem in najvišjim nivojem opreme vzame 20.615 evrov. V dodatkih smo imeli še za 3848 evrov reči, od 500 evrov za zelenomodro kovinsko barvo in paket Innovation za 1500 evrov, ki vsebuje najnovejši Intellilink infotainment in že omenjene matrične LED žaromete. Skupaj torej 24.498 evra.

A bistvo celotne odiseje do Spaja in nazaj je prav poraba – Astra 1.4 turbo je dokaz, da se ob oznaki prisilnega polnjenja ni treba takoj prijeti za denarnico in da lahko tudi bencinarji s pametno konfiguracijo vozijo blizu normiranih porab. Za to Oplu kapo dol.

Opel Astra Sports Tourer 1.4 Turbo Innovation 20.615 €
Pogonski sistem: motor z n. izgorevanjem
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 4
Prostornina: 1398 cc
Vrtina in gib: 74,0 x 81,3 mm
Kompresija:10,0 :1
Vbrizg:neposredni vbrizg
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:
Katalizator:uravnani
Moč:110 kW (150 KM) pri 5600 vrt/min;
Navor:230 Nm pri 2000 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 6 , ročni
Zavore spredaj: hlaj. koluti
Zavore zadaj: koluti
Pnevmatike:
Obračalni krog:
Karoserija: 5-vratna, Kombi
Dolžina: 4702 mm
Širinaa: 1809 mm
Višina: 1510 mm
Medosna razdalja: 2662 mm
Prtljažnik: 540-1630 l
Rezervoar: 48 l
Masa: 1222 kg
Nosilnost: 663 kg
Priklopnik z zavoro: 1403 kg
Priklopnik brez zavore: 640 kg
Obremenitev priklopa: - kg
Obremenitev strehe: 75 kg
Najvišja hitrost: 215 km/h
Pospešek: 8,9 s do 100 km/h
Gorivo: bencin
Poraba mesto: 6,3 l/100km
Poraba izven: 4,3 l/100km
Poraba kombinirano: 5,1 l/100km
Emisije CO2: 117 g/km
Cena ob predstavitvi: 20.615
Aktualna cena: 20.615
Začetek prodaje: 2016
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Mater ste naivni,da verjamete bc.Koliko daleč ste se peljali bi lahko na roke izračunali in ugotovili splošno znano precejšnje odstopanje bc.Več ko liter manj kaže.
20.9.2016 0:11:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija