Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Opel Astra 1.0 Ecotec Dynamic
Začnemo pri treh
Osnovna cena: 17.515 €
Cena testnega vozila: 17.515 €
Spodoben downsizing
LED matrične luči
Še vedno nedodelan infotainment
Astra ima nov motor – litrski trivaljnik sicer še ni navit v rangu podobnega Fordovega mlinčka, a obeta.
Artur Švarc
26. september 2016 | 10:48:14

Trivaljnik v Astri sicer v primerjavi z enaki v Corsi premore nekaj manj moči, 77 kW ali 105 konjičev, vseeno pa je lepo preračunan petstopenjski menjalnik in zveznih 170 Nm navora dovolj, da se Astra obnaša dinamično na vseh vrstah ceste. Debatiramo lahko le o značilnem zvoku trivaljnika, ki pa ni niti približno glasen, le nenavaden.

Downsizing pri Oplu prinaša tudi podobno manjšo porabo. Pretežno po avtocestah vam bo taka Astra na popoldanski čajanki popila sedem litrov, da pa se jo lepo voziti tudi pri šestih, le malce pazljiv je treba biti na pospeševanjih in pri prestavljanju. Za vse tiste, ki jim je poraba pri nakupu na prvem mestu, zdi se, da je ta mali in posledično lažji motor dobro nadomestilo za tisočaka in pol dražji dizel s podobnim naborom moči. Res je, da podobno porabo dosega tudi 1,4-litrski turbo s precej več moči, gre le za odločitev, kaj pravzaprav povprečen uporabnik, ki si Astro omisli, potrebuje. Litrsko Astro smo vozili teden dni pred potjo Zvezdice z 1,4-litrskim turbakom s skoraj 50 konjiči več proti Belgiji. Dilema je tako precejšnja – varčevanje ali več dinamike, sploh ker je cenovni razpon do 1,4-litrskega močnejšega štirivaljnika v šibkejši 92-kilovatni (125 KM) verziji minimalen. Skratka, tudi Astra ima zdaj »majhnega« in sploh ni napačen mlinček pri izbiri.

Med posebnostmi tokratne Astre seveda spet ne moremo mimo IntelliLinka, infotainment v svoji 'n' različici je bil eden bolj optimalnih pri Oplu (že teden dni kasneje je neka druga verzija v Zvezdici dala čisto drugačno izkušnjo), le tu in tam ji kak Google Translate prevod da predznak nedokončanosti.

Sploh pa moramo razgrniti izvrstne LED matrične žaromete (ki pri prejšnjih testnih Astrah niso delovali), ki so posebnost za ta razred. Da ledice osvetljujejo posamezen segment vidnega polja, je sprva nenavadno, sploh ker se zdi, da je nočna okolica okoli vas sestavljena iz svetlejših in temnejših polj. Samodejno uravnavanje je skorajda bleščeče (najmanj razumeli vas bodo vozniki visokosedečih šleperjev, kar smo teden dni pozneje doživeli na nemških avtocestah z Zvezdico),  v paketu Innovation pa jih boste dobili skupaj z infotainmentom in navigacijo za dobrih 1500 evrov. Priporočamo. Z nekaj ostalimi dodatki dodatki narastejo na 4515 evrov, medtem ko je osnovna cena simpatičnih 17.515 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija