Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Mazda 6 Combi G165 Revolution
Z nežnim božanjem do sprejemljive porabe
Osnovna cena: 28.190 €
Cena testnega vozila: 28.190 €
motor
vozne lastnosti
prtljažni prostor
udobna in prostorna potniška kabina
multimedija
zunanji videz
headup zaslon
sistem za uravnavanje snopa žarometov
Mazda 6 se po štirih letih službovanja v teh dneh kupcem po Sloveniji že predstavlja v nekoliko osveženi različici, a mi smo v zadnjem trenutku še ujeli staro različico z bencinskim motorjem. Slednji je na voljo tudi pri prenovljeni verziji.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
7. november 2016 | 14:18:29

Druženje s Šestico je vsakokrat prijetno, saj ta nosi vse potrebne karakterne lastnosti, ki so blizu slehernemu evropskemu vozniku. In če k temu dodamo še kombi izvedbo, je kombinacija popolna. No, tokrat smo na preskus dobili model z dvolitrskim bencinskim motorjem iz družine SkyActiv z oznako G165, ki je v nekakšni senci še vedno priljubljenih dizlov. 

Po nekaj dnevnem druženju smo prišli do spoznanja, da se štirivaljnik lahko precej približa dizelskim lastnostim. Kupce kot prvo jasno najprej zanima poraba. Pri temu podatku se povečini vse začne in konča. S 121 kilovati moči in 210 Nm pri 4000 vrtljajih štirivaljnik 1390 kilogramov težko Mazdo6 brez težav popelje preko 210 km/h in z mesta do stotice požene v manj kot 10 sekundah, kar sicer nista posebno pomembna podatka, bolj zanimiv je tisti, ki pravi, da deklarirana povprečna poraba znaša 5,9 litra na 100 km. Znano je, da so ti preskusi opravljeni v laboratorijih, a priznati velja, da so se Mazdini razvojniki z rezultatom približali tistim v realnem prometu. Z lahkotno vožnjo po običajnih cestah in avtocestah, brez nepotrebnega siljenja v višje vrtljaje, smo izmerili ugodnih 6,5 litra povprečja. V kolikor smo si zaželeli nekaj več dinamike, je k temu rezultatu potrebno prišteti še kak liter več. Spremenjeno kompresijsko razmerje, ki ga imajo Mazdini SkyActiv motorji (14:1), je zaslužno, da se ti obnašajo nekoliko bolje kot ostali atmosferski motorji. Predvsem pri nižjih vrtljajih nima težav s prožnostjo, z ročnim šeststopenjskim menjalnikom sta odlična kombinacija, saj ta omogoča dokaj kratke in natančne gibe, priganjanje v višje vrtljaje pa prinaša precej zanimivo oglašanje. Motor je dodatno opremljen še z i-stop sistemom, ki brez vibracij ugaša in ponovno zaganja motor ob čakanju v koloni ali pred semaforjem, medtem ko sistem i-Eloop izkorišča pridobljeno energijo ob zaviranju in jo uporablja za napajanje luči, klimatske naprave in nekaterih drugih porabnikov električne energije. Celotno sliko delovanja omenjenega sistema prikazuje osrednji zaslon.

Karavanska Šestica v prvi vrsti prinaša ogromno prostora v zadnjem delu. V osnovi je na voljo 522 litrov, ob lahkotnem preklopu naslona zadnje klopi pa uporabnik pridobi še zajetno porcijo prostora, skupno kar 1648 litrov. Tudi pri potniški kabini nimamo posebnih pripomb. Ta postreže v z udobnimi sedeži, dovolj prostora na zadnji klopi, kar se tiče voznikovega delovnega okolja pa je vse na svojem mestu, pregledno, dostopno in dokaj lahkotno za uporabo, kar smo v preteklosti večkrat že preverjali. Glavno besedo pri vsem ima 7-palčni osrednji zaslon s preverjeno multimedijo in HMI vrtljivim stikalom za upravljanje, ki je del serijske opreme paketa Revolution, katerega je tudi headup zaslon. Slednji je dokaj moteč element, saj ga ni mogoče izklopiti, prav tako ne najbolj natančen ni niti sistem za samodejno uravnavanje snopa dolgih luči (LED žarometi), kar so nam dali vedeti pred nami vozeči vozniki. Bogato založen paket Revolution obenem prinaša še ogromno uporabne serijske opreme, kjer velja izpostaviti pametni ključ, Bose ozvočenje (11 zvočnikov), USB vmesnik, usnjen volan, navigacijo, digitalni radijski sprejemnik DAB, gumb za zagon motorja, kamera na zadku, sistem opozarjanje možnosti trčenja pri vzvratni vožnji, sistem za samodejno zaviranje v sili, 19-palčna lahka platišča in belo kovinsko barvo. Končna redna cena? 28.190€. A zagotovo bi trgovci še primaknili kak odstotek popusta.

Mazda 6 Combi G165 Revolution 28.190 €
Pogonski sistem: motor z n. izgorevanjem
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 4
Prostornina: 1998 cm3
Vrtina in gib: 83,5 x 91,2 mm
Kompresija:14,0 :1
Vbrizg:neposredni vbrizg
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:
Katalizator:uravnani
Moč:121 kW (165 KM) pri 6000 vrt/min;
Navor:210 Nm pri 4000 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 6 , ročni
Zavore spredaj: hlajeni diski, 297 mm
Zavore zadaj: diski, 278 mm
Pnevmatike:
Obračalni krog:
Karoserija: 5-vratna, Kombi
Dolžina: 4800 mm
Širinaa: 1840 mm
Višina: 1480 mm
Medosna razdalja: 2750 mm
Prtljažnik: 522-1664 l
Rezervoar: 62 l
Masa: 1280 kg
Nosilnost: 710 kg
Priklopnik z zavoro: 1500 kg
Priklopnik brez zavore: 680 kg
Obremenitev priklopa: - kg
Obremenitev strehe: - kg
Najvišja hitrost: 214 km/h
Pospešek: 9,1 s do 100 km/h
Gorivo: bencin
Poraba mesto: 7,7 l/100km
Poraba izven: 5,0 l/100km
Poraba kombinirano: 6,0 l/100km
Emisije CO2: 139 g/km
Cena ob predstavitvi: 28.190
Aktualna cena: 28.190
Začetek prodaje: 2015
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija