Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Citroen C4 Grand Picasso BlueHDi 120
Škatla presenečenja
Osnovna cena: 26.650 €
Cena testnega vozila: 30.940 €
videz
udobje
funkcionalna potniška kabina
zadnje sedeže
prtljažnik
motor
izboljšane vozne lastnosti
položaj za volanom
veliko odlagalnih prostorov
multimedija ni v slovenščini
visoka končna cena
na armaturni ni gumba za izklop delovanja Start/Stop sistema

cenik.pdf
Francozi so svojemu C4 Picassu namenili nekaj malenkostnih osvežitev in ga znova poslali med širok krog potencialnih kupcev. Enoprostorec skriva kar nekaj uporabnih adutov, ki bodo prišli prav tako družinam kot tistim, ki aktivno preživljajo svoj prosti čas.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
8. december 2016 | 10:34:05

Testni C4 Picasso nas je z rahlo prenovljenim obrazom in z novimi zadnjimi LED lučmi na nekaj dnevno druženje povabil v všečni in novi modri kovinski barvi, ki je sicer na seznamu za doplačilo (500€), in z novo oblikovanimi 17-palčnimi črno obarvanimi platišči, prav tako iz seznama opreme za doplačilo. A brez skrbi, Citroenovci so z bogato založenim avtomobilom, ki stane nekaj več kot 30 tisočakov, želeli le pokazati, kaj vse lahko ponudijo. 

Dimenzijsko C4 Picasso ostaja na enakih temeljih. 4,43 metra meri v dolžino, 1,82 metra v širino, 1,61 metra v višino, a najbolj pomembna je medosna razdalja, ki meri natanko 2785 milimetrov in posledično prinaša dovolj prostora v potniški kabini in v prtljažniku z nizkim nakladalnim robom in dvojnim dnom, kjer je v osnovi na voljo 537 oziroma 630 prostorninskih litrov, a so številke odvisne od položaja sedežev.  Slednji sicer ni možno v celoti odstraniti, je pa zato možen vzdolžni pomik in sprememba naklona naslona za vsakega posebej. Citroenovci so dodatno poskrbeli za priročne bralne mizice in mini LED osvetlitev, da bo branje na obeh pri manj svetlobe lahkotnejše,  tudi v prenovljeni izdaji C4 Picassa ostaja možnost preklopa naslona sovoznikovega sedeža za lažje natovarjanje daljših stvari, obenem pa ta isti sedež ponuja tudi dodaten komfort v obliki naslona za noge in možnost izbora različnih masažnih programov. C4 Picasso ne razočara niti z odlagalnimi mesti, med katerimi velja izpostaviti globok predal med sprednjima sedežema in sredinski predal na armaturni plošči, kjer med drugim uporabnik najde USB vmesnik in 12-voltno vtičnico. Svetlobe v potniški kabini ne bo primanjkovalo, saj poleg doplačljive steklene panoramske strehe (810€)ima podobno funkcijo še podaljšano vetrobransko steklo z raztegljivimi senčniki.

V C4 Picassu smo dejansko uživali za volanom, kajti podlago za to zagotavljajo udoben sedež z naslonom za roke, gumb za zagon motorja in dva zaslona, preko katerih smo pridobivali različne informacije, vezane na vožnjo. Manjši sedempalčni na sredinski konzoli je občutljiv na dotik, medtem ko je večji nekakšno digitalno nadomestilo za klasične analogne merilnike. Dve tretjini tega zaslona si lahko po svoje personaliziramo z različnimi nastavitvami (na desni lahko na primer nastavite prikazovanje sistemov za pomoč pri vožnji) in škoda, da tudi po prenovi multimedija z uporabnikom ne zna komunicirati v slovenskem jeziku. Strošek takšne pretvorbe vendarle ne bi smel biti tako zelo velik. Omenjena multimedija preko Mirrorlinka za zdaj podpira le Android telefone (kasneje tudi Apple telefone), navigacija, ki jo štirikrat letno posodobijo, je v 3D formatu, obenem niso pozabili niti na Bluetooth sistem in na spodobno ozvočenje. Minus si je prislužil le manjši zaslon, kjer je preskakovanje med meniji še vedno rahlo počasno, hkrati je potrebno bolj grobo pritiskati na gumbe ob zaslonu, svetleča plastika pa je dobra podlaga za veliko prstnih odtisov.

V nosu testnega C4 Picassa je bil tokrat vgrajen znan in preverjen 1,6-litrski HDi z 88 kilovati in 300 Nm navora pri 1750 vrtljajih, ki je precej spodoben sopotnik za večino potreb uporabnika. Povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ponuja dovoljšno mero prožnosti in dokaj ugodno porabo goriva, ki se je med našim preskusom gibala okrog 6 litrov. Z nekaj popravki na podvozju in vzmetenju so še malce bolj popravili vtis, da je karoserija še stabilnejša med zavoji in da so vozne lastnosti še za odtenek boljše. A je vseeno potrebno razumeti, da C4 Picasso vendarle daje prednost udobju kot pa dinamiki in adrenalinu. Nenazadnje gre za družinski avto.

S končno ceno 30 tisočakov se testni C4 Picasso uvršča med dražje v svojem razredu, a kot že omenjeno je ta avto le predstava, kaj lahko Francozi premorejo. Oprema Feel, ki sicer ni na vrhu lestvice, kljub temu prinaša ogromno serijske opreme, v pripetem dokumentu pa si lahko ogledate še seznam dodatne opreme, zaradi katere je C4 Picasso za dobre 4 tisočake dražji. Pri tem gre izpostaviti še uporabne ksenonske žaromete in kamero za lažjo vzvratno vožnjo za dodatnih 300€, na seznamu serijske opreme pa se med drugim znajdejo tudi sistem za samodejno zaviranje v sili, opozorilnik za nevarnost naleta in sistem za opozarjanje na mrtvi kot. 

Citroen C4 Picasso BlueHDi 120 Feel 26.650 €
Pogonski sistem: motor z n. izgorevanjem
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 2
Prostornina: 1560 cm3
Vrtina in gib: 75,0 x 88,3 mm
Kompresija:16,0 :1
Vbrizg:skupni vod
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:da
Katalizator:uravnani
Moč:88 kW (120 KM) pri 3500 vrt/min;
Navor:300 Nm pri 1750 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 6 , ročni
Zavore spredaj: koluti
Zavore zadaj: koluti
Pnevmatike: 10,8 m
Obračalni krog:
Karoserija: 5-vratna, mpv
Dolžina: 4438 mm
Širinaa: 1826 mm
Višina: 1610 mm
Medosna razdalja: 2785 mm
Prtljažnik: 537 l
Rezervoar: 55 l
Masa: 1295 kg
Nosilnost: 680 kg
Priklopnik z zavoro: 1600 kg
Priklopnik brez zavore: 660 kg
Obremenitev priklopa: 70 kg
Obremenitev strehe: 80 kg
Najvišja hitrost: 189 km/h
Pospešek: 11,3 s do 100 km/h
Gorivo: dizel
Poraba mesto: 4,4 l/100km
Poraba izven: 3,5 l/100km
Poraba kombinirano: 3,8 l/100km
Emisije CO2: 100 g/km
Cena ob predstavitvi: 26.650
Aktualna cena: 26.650
Začetek prodaje: 2016
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija