Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Alfa Giulietta 1.6 JTDm 16V CTC Super
Kraljična za vedno
Osnovna cena: 22.990 €
Cena testnega vozila: 26.510 €
videz
vozne lastnosti
leta so zavdala predvsem ergonomiji

cenik.pdf
Giulietta prihaja v zelo pozna leta in kot del še prejšnje generacije v svojem razredu vztraja do prihoda nasednice.
Artur Švarc
13. december 2016 | 22:10:20

Julčica bo v zgodovino zagotovo šla kot  ena najlepših Alf vseh časov in sploh kombilimuzin vseh znamk. Avto, nad katerim smo na začetku zmajevali z glavo, ko smo videli slike in ki je dokazal, da je fotogeničnost v živo nekaj povsem drugega. Prihodnje leto bo avto na trgu že 8 let, tretja Giulietta (Tipo 940) pa je doživela že dve prenovi in še vedno jo zalagajo s stvarmi, ki jo skušajo držati ob bok konkurenci.

S pametno izbiro dodatkov, teh je kar nekaj, avto sicer dobi nekaj pri ceni, a rdeča letvica sprednje ustnice, pa difuzor, pa 18-palčna temno siva kolesa (490 €) in paket Veloce za dobrega tisočaka, tako nekako dobimo vse tiste športno vidne pritikline na Giulietti, v notranjosti pa za 410 evrov dodamo še športne sedeže.

Že res, da je notranjost videti še vedno čudovito, a leta so tu – infotainment s CD-predvajalnikom je čudna mešanica arhaičnosti (zamerimo mu muhavost z USB ključki), ročica za tempomat, skrita levo spodaj pod volan, ki sem jo dejansko našel pomotoma in še nekaj malenkosti, predvsem pri osem let stari zasnovi manjkajo napredni elektronski sistemi kot je opozorilo pred naletom, menjavo pasov in kar je še takega. Je pa kabina nadpovprečno dobro izolirana in ko k temu dodamo še uglajeno in mirno podvozje ter tih multijet, izjemno. Čisto zares.

Pod motornim pokrovom smo imeli zdaj že preverjeni mali 1,6-litrski dizel s 120 konjiči, ki mu streže dvosklopčni menjalnik. Ta zna biti v Normalnem voznem načinu rahlo počasen, medtem ko pri Dinamičnem Giulietta postane prava športna raketa tudi z dizlom, le menjalnik prestavlja za dizla netipično pozno. S to avtomatiko je Giulietta vsekakor korak bližje konkurenci kot s poskusi robotiziranega menjalnika. Poraba bo izbiri vožnje primerna, pri sedmih litrih in pol pri normalni vožnji, z dinamiko še liter in pol več.

V ceni 26.510 evrov je vključenih za 3520 evrov modnih dodatkov. Ne prezrite jih!

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Se mi kar kolca po njej.Ampak Artur,ti si res mojster za visoko porabo.7,5 sem jaz imel z normalno vožnjo z svojo 1,4 TB 170.Ko sem jo kupoval,120 KM dizle žal ni bilo v ponudbi,stavim,da bi mi pila manj kot 6,z normalno vožnjo,seveda.
13.12.2016 23:40:18
2fast4y
Še danes po skoraj osmih letih še vedno najlepša v razredu,pa še vrhunsko se pelje.
14.12.2016 11:39:25
hipi
@alfafil: je vazno tui kje se vozis... od fuzin do btc-ja je tri kilometre, porabis pa pol ure. tu pol svarciju poraba poleti v nebo. :-)
14.12.2016 12:05:32
alfafil
Vem,on pa ni povedal kako in kje mu je to uspelo.
14.12.2016 18:15:29

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija