Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Citroen C3 SHINE BlueHDi 100 S&S BVM
Nazaj k francoskemu značaju
Osnovna cena: 16.400 €
Cena testnega vozila: 18.000 €
zanimiva oblika
ekonomičnost
možnost individualizacije
udobna vožnja
visok nakladalni rob prtljažnika
zadnja klop ni pomična
anemičen krmilni mehanizem

cenik.pdf
Kompaktni Francoz teče tretji krog. Pri Citroenu tokrat ob sveži obliki stavijo tudi na številne možnosti individualizacije in ponovno odkrito francosko udobje.
Marko Hanželič Marko Hanželič
9. januar 2017 | 7:54:01

Pri obliki nove generacije modela C3 bi se težko izognili omembi določenega puščavskega rastja, saj so tako ločene dnevne LED-luči kot zdaj že znameniti Airbump odbijači svojo zgodbo pričeli prav z modelom C4 Cactus. Seveda pa uporaba že znanih elementov nikakor ne pomeni, da oblika novega C3 ni nova in zanimiva. Prav nasprotno, saj je z novo generacijo C3 dobil veliko bolj moden videz, ki se odmika od podobnosti s Citroenovo jajčasto ikono, lajtmotivu prve in druge generacije. Štirje centimetri manj višine pomenijo tudi bolj dinamičen zadek, ki ga zaznamujejo še zadnja svetila s tridimenzionalnim učinkom. Če k temu dodamo še možnost zunanjosti v dveh barvah, lahko kmalu ugotovimo, da so tudi pri Citroenu spoznali potencial individualizacije, ki ga s pridom uporabljata Fiat 500 in Mini. Vsako izmed devetih barv zunanjosti je namreč mogoče kombinirati s tremi barvami strehe. Skupaj obstaja kar 36 možnosti, s katerim lahko svojega C3 prikrojite svojim okusom. Mladosten karakter novi C3 dobiva tudi z zanimivimi gadgeti, kot je ConnectedCAM, kamera, nameščena za vzvratnim ogledalom, ki posname dogajanje v primeru prometne nesreče, uporabljati pa jo je mogoče tudi v bolj rekreativne namene in posnetke ter fotografije cestnih in obcestnih zanimivosti prek posebne aplikacije objaviti na družabnih omrežjih.

V znamenju zaobljenih pravokotnikov

Precej “funky” je tudi notranjost, ki sledi zanimivim oblikovnim potezam zunanjosti. Tako rekoč vse je v domeni zaobljenega pravokotnika, ki ga najdemo v sami zasnovi armaturne plošče, na merilnikih, takšna je tudi oblika rež za prezračevanje, še najbolj oglat med vsemi je 7-palčni zaslon na sredinski konzoli, ki omogoča upravljanje s klimatsko napravo, radijskim sprejemnikom, nastavitvami avtomobila in še čem. Tradicionalisti bodo morda vihali nosove, a dejstvo je, da je eden bolj odzivnih in uporabnih, v svojem segmentu in širše. Posebnega prestiža tudi v bolje opremljeni različici ne gre pričakovati, pa čeprav armaturna plošča premore nekaj mehkejših predelov, kljub vsemu pa trdo plastiko najdemo tako na vrhu le-te, kot na zgornjem delu vrat. Sedeži so dobri in kljub morda neprepričljivemu prvemu vtisu dobro zadržujejo telo tudi pri vožnji skozi ovinke, je pa res, da je prostora v drugi sedežni vrsti le pogojno dovolj za dve odrasli osebi. Tukaj pogrešamo možnost vzdolžnega pomika zadnjih sedežev, ki ga konkurenca ponuja. Na drugi strani je prostora v prtljažniku dovolj - za 300 litrov, čeprav je nakladalni rob morda za odtenek previsok. A glede same prostornine prtljažnika je C3 v samem vrhu segmenta.

Udobje na prvem mestu

Že po prvi vožnji v novem C3 je postalo jasno, da ne hrepeni po športnem udejstovanju, njegovo vzmetenje pa s svojo manj čvrsto naravnanostjo v primerjavi z vzhodnososednimi konkurenti elegantno blaži neravnine, ki mu v velikem številu prihajajo nasproti na slovenskih cestah. Da, pri Citroenu so ponovno odkrili svoj francoski značaj, kar se zdi v kombinaciji s prijetno obliko in zanimivo notranjostjo prava formula za uspeh. Zaradi nežnejše nastavitve podvozja je tudi nagibanja karoserije v ovinkih nekaj več, a še zdaleč ne toliko, da bi bila moteča. Bi si pa želeli nekaj več občutka na krmilnem mehanizmu, da bi bila vožnja še bolj prijetna. Testni primerek je poganjal 1,6-litrski dizelski agregat največje moči 73 kW (99 KM) in 233 Nm največjega navora, ki prav tako kot vzmetenje ne ponuja kaj prida športnosti, je pa zato kultiviran in dovolj ekonomičen, pa čeprav se je povprečna poraba na testu ustavila tik pod petimi litri na sto kilometrov.

Izbira je odvisna od števila prevoženih kilometrov

Citroen svojega novega malčka ponuja z dvema pogonskima agregatoma v petih izvedbah in z razponom osnovnih cen od 9.900 do 16.400 evrov, kar zahteva nekaj preračunavanja kilometrine, če želimo izluščiti tistega, ki bi bil prikrojen našim potrebam. Dejstvo je, da večina Slovencev in Slovenk, ki se odloči za nakup mestnega malčka, kot je C3, letno ne prevozi več kot 15.000 kilometrov, s čimer se zdi bencinska različica morda bolj smotrna izbira. A kot vemo, pri nakupu avtomobila večino vloge odigrajo čustva, tudi pri izbiri motorja.

Citroen C3 Shine BlueHDi 100 16.400 €
Pogonski sistem: motor z n. izgorevanjem
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 2
Prostornina: 1560 cc
Vrtina in gib: 75,0 x 88,3 mm
Kompresija:n.b.
Vbrizg:skupni vod
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:da
Katalizator:filter delcev
Moč:73 kW (99 KM) pri 3750 vrt/min;
Navor:233 Nm pri 1750 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 5 , ročni
Zavore spredaj: hlaj. koluti, 266 mm
Zavore zadaj: bobni
Pnevmatike: 10,7 m
Obračalni krog:
Karoserija: 5-vratna, Kombilimuzina
Dolžina: 3996 mm
Širinaa: 1749 mm
Višina: 1474 mm
Medosna razdalja: 2540 mm
Prtljažnik: 300 l
Rezervoar: 42 l
Masa: 1090 kg
Nosilnost: 580 kg
Priklopnik z zavoro: 1150 kg
Priklopnik brez zavore: 570 kg
Obremenitev priklopa: /
Obremenitev strehe: 70 kg
Najvišja hitrost: 185 km/h
Pospešek: 11,9 s do 100 km/h
Gorivo: dizel
Poraba mesto: 4,4 l/100km
Poraba izven: 3,2 l/100km
Poraba kombinirano: 3,7 l/100km
Emisije CO2: 95 g/km
Cena ob predstavitvi: 16.400
Aktualna cena: 16.400
Začetek prodaje: 2016
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija