Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Mercedes-Benz E 220 d AMG Line
Sofisticirana zvezda
Osnovna cena: 49.590 €
Cena testnega vozila: 76.986 €
prefinjen in varčen motor
inteligentni sistemi
notranjost je kombinacija elegance in moderne tehnike
preklapljanje med dolgimi in kratkimi lučmi
Ko beseda nanese na poslovne limuzine srednjega razreda, ne gre brez Mercedesovega razreda E. A v Stuttgartu ne spijo na lovorikah, nova generacija premore eleganco, moč in inteligenco.
Marko Hanželič Marko Hanželič
1. marec 2017 | 6:34:42

Za mnoge je prav razred E že od nekdaj utelešenje Mercedesove filozofije in najbolj “mercedes” med Mercedesi. Morda še bolj kot razred S, ki je za veliko večino cenovno vseeno precej manj dostopen. V Stuttgartu se tega še kako zavedajo, zato je nova (peta) generacija, ki jo interno označujejo z oznako W213 v marsičem znanilka novih pristopov in izboljšav, ki konkurenci vsakič znova povzroči kar nekaj praskanja po glavi.

Eleganca s ščepcem AMG-jeve športnosti

Oblikovno so se tudi tokrat držali starega recepta, ki združuje eleganco poslovne limuzine s ščepcem dinamike, ki jo zastopa predvsem zasnova maske hladilnika in zašiljena žarometa. Bočna linija proti zadku rahlo pada in se zaključi s kratkim previsom, ki ga zaznamujejo zadnja svetila v obiki zaobljenih trikotnikov in nedotikajoča se robov vrat prtljažnika. K celostnemu pristopu nekaj športne note dodajo AMG-jevi dodatki.

Takšna kombinacija veliko bolj kot na športnost stavi na eleganco, kar se v kombinaciji z najmodernejšo tehnologijo še veliko bolj izraža v notranjosti. Namesto klasične armaturne plošče z analognimi merilniki namreč voznika v notranjosti pričakata dva 12,3-palčna zaslona, ki prikazujeta vse najpomembnejše (in manj pomembne) informacije, ki jih potrebuje pri vožnji, vse skupaj pa v kombinaciji z elementi klasičnih linij in kakovostnih materialov deluje zelo uspela celota.

Občutek kot v kokpitu letala

Od tu naprej je praktično vse v novem E-ju prava revolucija, pri čemer velja poudariti, da je doživetje le-te precej odvisno od tega, koliko ste pripravljeni seči v žep, saj je bita cena testnega primerka skoraj za trideset tisočakov višja od osnovne dizelske različice. A če smo pri marsikaterem testnem avtomobilu že vihali nosove nad omenjenim razkorakom, se pri razredu E zdi, da je tokrat povsem na mestu, še posebej, če vas ob klasični eleganci navdušuje moderna tehnika.

Najprej so tu LED-žarometi, ki iz noči naredijo dan in namensko osvetlijo še tako nepomemben grm ali oglasno tablo, ki se znajdeta na poti. Tudi preklapljanje med zasenčenimi in dolgimi lučmi krmili elektronika, a občasno precej pozno prepozna nasproti vozeče sotrpine, ki nad tem običajno niso najbolj navdušeni. Omeniti velja možnost odpiranja vrat prtljažnika z nogometnim zamahom, kar je še posebej uporabno, ko imate polne roke stvari, pa brezstični ključ, ki avto zaklepa in odklepa prek katerihkoli vrat, že omenjen dvojni zaslon, ki omogoča številne možnosti prilagoditve uporabnikovim željam, pa je mogoče upravljati na tri različne načine (vrtljivi gumb, sledilna ploščica na sredinskem kanalu in s samega volana).

Najbolj inteligenten avto na svetu?

Mercedesov šef je na predstavitvi novega razreda E dejal, da gre za najbolj inteligenten avto na svetu, in razlogov za takšno samozavest je veliko. Navsezadnje zna avto parkirati sam, in to ne le bočno, temveč tudi naprej in nazaj, zna prilagoditi hitrost prometu in se držati omejitev na prometnih znakih (na tem mestu velja omeniti, da bo tudi slovensko cestno signalizacijo prej ali slej potrebno prilagoditi zahtevam vse bolj naprednih avtomobilov), zna zadržati smer znotraj voznega pasu in celo sam prehitevati na avtocesti.

Prefinjen in varčen dvolitrski turbodizel v kombinaciji z uglajeno 9-stopenjsko avtomatiko

Nova generacija je daljša in nižja od tiste poprej, kar se pozna tudi v prostornejši notranjosti, maso avtomobila pa je snovalcem kljub vsemu uspelo zaustaviti pri povsem sprejemljivih 1650 kilogramih. Prav zato se v dobri luči lahko izkaže tudi dvolitrski turbodizel, ki razvaja s prefinjenostjo in agilnostjo hkrati. Njegovih 143 kW oziroma 195 KM v kombinaciji z zračnim vzmetenjem, ki omogoča tudi različne nastavitve trdote podvozja (vključno z obnašnjem motorja, menjalnika in krmilnega sistema) ob lagodni udobni vožnji vozniku omogoča takojšnje doživetje povsem drugega pristopa do vožnje, ki se ga ne bi sramoval niti precej bolj športno zastavljen predstavnik.

Obenem je turbodizel v kombinaciji z odličnim devetstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki se med prestavami sprehaja tako rekoč neopazno, tudi eden bolj varčnih v razredu, saj smo na testu namerili okroglih sedem litrov povprečne porabe na sto prevoženih kilometrih.

Ali stereotip še drži?

Saj se spomnite, nekoč je veljalo, da je razred E avto za starejše in umirjene, a zdi se, da so oblikovalci in inženirji, ki so se lotili dela na njem, že v osnovi ovrgli ta trdovraten stereotip. Že res, da je oblika v prvi vrsti elegantna, a hkrati izžareva svojevrstno dinamiko, ki je blizu tudi mlajšim. Če slednjih ne bi prepričala zunanjost, je dovolj že krog ali dva in bližnje srečanje z notranjostjo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija