Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Suzuki SX4 S-Cross 1.4 4WD AT Elegance Top
Prepričljiv adut iz povprečja
Osnovna cena: 18.900 €
Cena testnega vozila: 24.500 €
Vozne lastnosti
štirikolesni pogon
Trda plastika v notranjosti
zvočna izolacija
Velikokrat se zgodi, da bistvo očem na prvi pogled ni vidno. Tudi Suzuki SX4 S-Cross, pa čeprav nedavno osvežen, na prvo žogo v pravzaprav nobenem oziru ne štrli iz povprečja sicer izjemno tekmovalnega segmenta kompaktnih križancev.
Marko Hanželič
23. marec 2017 | 10:30:28

Pa vendar smo se lahko na testu prepričali, da gre za zanimivo in tudi cenovno sprejemljivo alternativo bolj razvpitim konkurentom.

Kot smo pri Suzukiju vajeni, revolucije sama prenova ni prinesla, so pa poskrbeli za nekaj več prepoznavnosti na cesti, predvsem na račun zajetnejše maske hladilnika z vertikalnimi kromiranimi režami, novih žarometov z dnevnimi LED-svetili in robustnejših odbijačev. K atraktivnejši zunanji podobi prispevajo tudi petkraka lita platišča, vse skupaj pa deluje bolj možato, predvsem pa oblikovno bolj sveže, pa čeprav bi ševedno težko trdili, da SX4 S-Cross spada med najbolj oblikovno atraktivne predstavnike v segmentu.

Na drugi strani “pleha” voznika in sopotnike pričaka tipičen “suzukijevski” interier, kar pomeni solidno kakovost izdelave, logično razporejenost stikal in nekaj več trde plastike, kot smo je vajeni pri konkurenci, pa čeprav so s prenovo pri Suzukiju poskrbeli tudi za boljše materiale, kar je še posebej vidno na sredinski konzoli, ki premore tudi nekaj malega svetlečih površin v okolici zaslona infozabavnega sistema, ki je enak kot pri Vitari. Tam smo ga pohvalili zaradi enostavnosti uporabe in všečne grafične podobe, vključno s solidno navigacijo.

Pohvaliti velja tudi sprednja sedeža, ki kljub drugačnemu prvemu vtisu dobro zadržujeta telesa tudi pri vožnji skozi ovinke, le pri višjeraslih bi utegnil biti sedalni del malce prekratek. Prostora v drugi sedežni vrsti je dovolj za dve odrasli osebi, prtljažni prostor pa je s svojimi 440 litri povsem dovolj velik za potrebe povprečne slovenske družine.

Vožnja s Suzukijem SX4 S-Cross je lahkotna, predvsem na račun same mase, saj madžarski predstavnik z japonskim pedigrejem na tehtnici pokaže manj kot 1,2 tone. Prav zato pride še toliko bolj do izraza 1,4-litrski prisilno polnjen štirivaljnik, ki so mu nadeli ime Boosterjet. Le-ta s svojimi 103 kW (140 KM) največje moči tudi v kombinaciji s štirikolesnim pogonom deluje dovolj poskočno, pa čeprav je njegova dejanska vrlina miren tek in skromnost pri porabi goriva (na testu smo v povprečju porabili 7,5 litra 95-oktanskega bencina na 100 prevoženih kilometrov).

Za križanca je SX4 S-Cross tudi presenetljivo agilen v ovinkih, k čemur precej pripomore dobro uravnoteženo podvozje, ki se ne ustraši niti pregovorno slabih slovenskih cest, svoje pa doda tudi neposreden krmilni mehanizem, ki je tudi ustrezno “obtežen” za pravi občutek. V mokrem vremenu in snegu svoj prispevek doda še štirikolesni pogon Allgrip, ki prek lamelne sklopke ob zdrsu prvega para koles del navora prenese na zadnjo os.

Še najmanj suveren del celotne zgodbe o voznih lastnostih je šeststopenjski samodejni menjalnik, ki ima (ironično) težave predvsem pri položnejših klancih, kjer se včasih en ve točno odločili, v kateri prestavi bi se vsakega izmed njih lotil. Zaradi tega je (nepotrebnega) potovanja med prestavnimi razmerji vseeno preveč.

V celoti gledano je Suzuki SX4 S-Cross presenetljivo dobra alternativa Škodi Yeti, Oplu Mokka, Dacii Duster, Mazdi CX-3, pa tudi malce večjim križancem, ki jih uteleša Nissan Qashqai. Tudi zaradi tega, ker morda najbolje od vseh združuje prednosti kombilimuzinske zasnove in štirikolesnega pogone brez pretiranih SUV-jevskih ambicij. Ob pogledu na ceno testnega modela se zdi ustreznejša izbira vseeno model z ročnim šeststopenjskim menjalnikom in opremo Premium ali Elegance, ki velja dobre tri tisočake manj, vsekakor pa bo S-Cross povšeči tistim, ki ljubijo enostavnost, kompaktne mere, preglednost in preverjeno ter zanesljivo tehniko, ki jo pri Suzukiju začinijo še s suverenimi štirikolesnim pogonom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija