Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Citroen Spacetourer Shine M BlueHdi 150
Vesoljski čolniček
Osnovna cena: 38.700 €
Cena testnega vozila: 41.594 €
Uporabnost
vozne lastnosti
prostornost
Odlagalna mesta
majhen prtljažnik ob treh vrstah sedežev

cenik.pdf
Saj bi zapisal Space Shuttle, pa se bom raje držal slovenskega prevoda – Space Tourer je kot navdahne ime, potovanje prostora.
Artur Švarc
12. maj 2017 | 9:46:26

SpacetTourer je sicer le eden od treh bratov, tu sta še Toyota Proace Verso in Peugeot Traveller, vendarle, v sredinski različici M (krajša je XS in še daljša XL) meri 4,95 metra, v naši testni konfiguraciji pa je imel dve vrsti s po tremi sedeži, ob vozniku torej prostora še za sedem potnikov. Je pa treba dodati, da pri treh vrstah sedežev prtljažnika ne ostane veliko – če bi recimo tak kombi peljal šolske otroke na tekmo, bi morali nekaj opreme vozhiti tudi v potniškem delu. 603 litre ga je v osnovi za tretjimi sedeži, večinoma so litri naloženi v višino.

No, za vse, ki ob sedežih iščejo dodatno uporabno vrednost – obe vrsti sedežev sta zložljivi, pomakljivi in kar še ostalega opisuje spreminjanje delovnega prostora – od šestih običajnih sedežev zadaj do mizice ali celo improviziranega ležišča.

Ena od koristnih rešitev so obojestranska drsna vrata, ki jih odpremo tudi z brco pod prag ali s ključem, za vstopanje na zadnje tri sedeže pa je potrebne nekaj telovadbe z drugo vrsto. Tretjo vrsto je, če vam prtljažnik dela malce preglavic, brez težav moč spraviti iz kombija, je pa za to opcijo potrebno doplačati 1500 evrov.

Če smo nekoč ob misli na kombi videli tudi relativno skopo in manj napredno opremo, v Spacetourerju razen dimenzij nikoli ne bi pomislili na veliki potovalnik. Od headup zaslona do infotainmenta, pa asistenčnih sistemov, v Spacetourerju ne manjka ničesar. Edina pripomba, ki dojamejo naše voznikove oči je pomanjkanje uporabnih odlagalnih mest za pijačo, kar bi od potovalnika pričakovali – tisti dve globoko pod A-stebričkom sta premajhni za vrste manjših plastenk, še dve mesti sta v robu zadnje šipe, a tako plitvi, da karkoli že stoji v njih, odleti v prvem ovinku. Preizkušeno.

Tudi pelje se Spacetourer povsem »nekombijevsko«. Že res, da višina in dimenzije pomenijo nekaj več nagibanja v ovinkih in da je zavoljo velikih dimenzij potrebno razmišljati malce bolj podjetno na ozkih ulicah, a skorajda avtomobilski legi dodajmo še spodoben 2-litrski dizel s 110 kW in 370 Nm navora. Reč na relaciji porabi tudi manj od osmih litrov, ob šeststopenjskem menjalniku so dovolj dinamično preračunana tudi razmerja. Spacetourer brez težav »leti« do končnih hitrosti, odzivnost in prožnost pa sta za tako veliko žival dobri tudi na avtocesti.

In za konec, čeprav francoski trojček po dodelanosti ni čisto tam, kjer so nemški rivali, je eden njegovih adutov tudi cena. 38.700 evrov za osnovno različico, v njej smo imeli še za dobrih 2900 evrov dodatkov, od katerih največ vzame prav pospravljanje zadnjih sedežev iz avtomobila. A na seznamu serijske opreme je praktično vse – od panoramske strehe do usnjenih sedežev. V notranjosti kot rečeno Spacetourer ne skriva spogledovanja s premium razredom, ne bo pa to prva izbira kupcev, upoštevajoč, da za prevoz večjega števila ljudi vozniki vendarle dajo prednost uporabnosti. A kot demonstracija, kam so se vani v zadnjih letih povzpeli, naš testni Spacetourer odlično oddela nalogo.

Citroen Spacetourer Shine M BlueHDi 150 € 38.700 €
Pogonski sistem: motor z notr. izgorevanjem
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 2
Prostornina: 1560 cm3
Vrtina in gib: 75,0 x 88,3 mm
Kompresija:17,6 :1
Vbrizg:skupni vod
Odmična gred:ohc
Prisilno polnjenje:da
Katalizator:filter delcev
Moč:110 kW (150 KM) pri 4000 vrt/min;
Navor:370 Nm pri - vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 6 , ročni
Zavore spredaj: hlajeni koluti
Zavore zadaj: koluti
Pnevmatike:
Obračalni krog: 12,4 m
Karoserija: kombi
Dolžina: 4956 mm
Širinaa: 1920 mm
Višina: 1895 mm
Medosna razdalja: 3275 mm
Prtljažnik: 530 l
Rezervoar: 73 l
Masa: 1814 kg
Nosilnost: 866 kg
Priklopnik z zavoro: 2300 kg
Priklopnik brez zavore: 750 kg
Obremenitev priklopa: 100 kg
Obremenitev strehe: - kg
Najvišja hitrost: 170 km/h
Pospešek: 11,7 s do 100 km/h
Gorivo:
Poraba mesto: 5,9 l/100km
Poraba izven: 5,3 l/100km
Poraba kombinirano: 5,6 l/100km
Emisije CO2: 147 g/km
Cena ob predstavitvi: € 38.700
Aktualna cena: € 38.700
Začetek prodaje: 2016
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija