Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Renault Scenic Bose Energy dCi 130
Družinsko potovanje v stilu
Osnovna cena: 22.790 €
Cena testnega vozila: 28.910 €
Všečna oblika
velika izbira motorjev in opreme
pametni ključ
poraba goriva
vozne lastnosti
Kompleksnost infozabavnega sistema
ozka druga sedežna vrsta
adaptivni tempomat ima preozek interval delovanja
Renault Scenic tudi v novi generaciji ostaja predvsem praktičen enoprostorec, ki odlično izpolnjuje ukaze vseh družinskih članov. Praktičnemu značaju navkljub je postal še bolj šik, napreden in vsaj malce tudi crossover.
Marko Hanželič Marko Hanželič
29. maj 2017 | 9:17:35

Pri Renaultu so pionirji družinskih enoprostorcev. Tako je bilo že pred davnimi leti z Espaceom, tako je bilo tudi s Scenicom, ki tudi z novo generacijo predstavlja praktično in fleksibilno rešitev prevoza za štiri- do petčlansko družino, ki se bo z novim predstavnikom francoske šole kompaktnih enoprostorcev prevažala tudi v stilu. Scenic je ob že omenjenem duhu križanja s športnimi terenci dobil 20-palčna lita platišča, ki jih ima obuta v vsakem primeru, ne glede na paket opreme, kar morda ne bo všeč tistim, ki jim je ekonomika tudi pri gumah na prvem mestu. Pa čeprav bistvene razlike v ceni 20-palčne in npr. 17-palčne pnevmatike na pooblaščenem servisu vseeno ni. Zunanjost prepriča tudi zaradi znanega Renaultovega obraza in dnevnih LED-svetil v obliki črke C, posrečeno pa deluje tudi zaobljena stranska linija in SUV-jevsko delujoč zadek z delno prozornimi zadnjimi svetili.

Velik korak naprej je predvsem Scenicova notranjost, kar se še posebej pozna pri daljših poteh. Sedeži namreč omogočajo zadostno stransko oporo, v testnem avtomobilo z opremo Bose Energy pa se je mogoče razvajati tudi z masažo, kar je v tem segmentu še vedno prej izjema kot pravilo. Materiali in kakovost same izdelave so na bistveno višjem kakovostnem nivoju kot pri predhodniku, edino pripombo smo imeli na vpetje samega zaslona infozabavnega sistema R-Link, ki na konkretnejši dotik še vedno rahlo zaječi. Prostornost za potnike na sprednjih sedežih v Scenicu nikoli ni bila vprašljiva in tudi pri novincu težav v tem oziru ni, za ustrezno preglednost okoli vozila pa poskrbijo še velika stranska in ogromno sprednje vetrobransko steklo. Armaturna plošča je v veliki meri povzeta po Meganeu in zato futuristična ter potrebna nekaj navajanja, vsekakor pa veseli dejstvo, da je vmesnik infozabavnega sistema R-Link bistveno hitreje odziven kot npr. v testnem Espaceu, ki smo ga vozili pred slabim letom dni, še vedno pa velja, da R-Link ni najenostavnejši za uporabo.

Razkošnim zunanjim dimenzijam navkljub je prostornost v drugi sedežni vrsti rahlo razočaranje, saj se je prevoz treh odraslih oseb izkazal za manj udobnega kot smo predvidevali. Prav tako je tam mogoče namestiti le dva otroška sedeža, saj je vse skupaj vseeno preozko za trojček ustrezno zavarovanih in pripetih nadobudnežev. Zagato so pri Renaultu rešili tako, da so pritrdišča Isofix namestili tudi na sovoznikov sedež. Fleksibilnost pri Scenicu malce trpi tudi zaradi dejstva, da sedeži v drugi sedežni vrsti niso vpeti posamično, pa čeprav jih je mogoče podirati kar s pritiskom na gumb. Pohvalno je, da so Renaultovci mislili tudi na uporabnike mobilnikov v drugi sedežni vrsti in jim namenili par USB-vtičnikov na zadnjem delu konzole sredinskega kanala. Aha, ko smo že pri slednji - le-ta je vzdolžno pomična, saj služi tudi kot prostor za drobnarije in naslon za roko. Prebrisano.

Testnega Scenica je poganjal dobro znani 1,6-litrski turbodizelski pogonski agregat, ki zmore 96 kW (130 KM) največje moči in 320 Nm največjega navora. Motor se dobro poda k samemu avtomobilu, v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom pa se izkaže za ustrezno izbiro, tako za kratke poti do bližnjega vrtca ali daljša potovanja, saj ne skopari z navorom, hkrati pa je med bolj ekonomičnimi, saj si je na poti do Stuttgarta in nazaj povprečno postregel s 5,8 litra plinskega olja na sto prevoženih kilometrov.

V primerjavi s predhodnikom je na področju same vožnje največjo razliko mogoče začutiti pri krmilnem mehanizmu, ki je v novincu bistveno bolj poslušen, konkreten in informativen kot pri predhodniku. Svoje doda tudi lepo uravnoteženo podvozje v kombinaciji z večjimi kolesi, kar se izkaže za prepričljivo kombinacijo, ki lepo "polika" večino neravnin na cesti in prispeva k udobnejši vožnji.

Če potegnemo pod črto, Renault Scenic ostaja eden tistih, ki si bodo rezali največji del tržne pogače kompaktnih družinskih enosprostorcev. V plus mu lahko štejemo tudi dejstvo, da potencialni kupec lahko izbira med številnimi motorji in kompleti opreme, kamor sodijo tudi številni napredni asistenčni sistemi, med katerimi je tudi aktivni tempomat (žal samo v razponu med 50 in 160 km/h), kar je sicer v tem segmentu (spet) prej izjema kot pravilo.

Renault Scenic Bose Energy dCi 130 28.910 €
Pogonski sistem: motor z notr. izgorevanjem
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 4
Prostornina: 1598 cm3
Vrtina in gib: 80,0 x 79,5 mm
Kompresija:15,4 :1
Vbrizg:skupni vod
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:da
Katalizator:filter delcev
Moč:96 kW (130 KM) pri 4000 vrt/min;
Navor:320 Nm pri 1750 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 6 , ročni
Zavore spredaj: hlajeni koluti, 320 mm
Zavore zadaj: koluti, 290 mm
Pnevmatike:
Obračalni krog:
Karoserija: 5-vratna, Kombilimuzina
Dolžina: 4406 mm
Širinaa: 1866 mm
Višina: 1653 mm
Medosna razdalja: 2734 mm
Prtljažnik: 506 l
Rezervoar: 50 l
Masa: 1515 kg
Nosilnost: 608 kg
Priklopnik z zavoro: 1850 kg
Priklopnik brez zavore: 750 kg
Obremenitev priklopa: 75 kg
Obremenitev strehe: - kg
Najvišja hitrost: 194 km/h
Pospešek: 11,4 s do 100 km/h
Gorivo: dizel
Poraba mesto: 5,1 l/100km
Poraba izven: 4,1 l/100km
Poraba kombinirano: 4,5 l/100km
Emisije CO2: 116 g/km
Cena ob predstavitvi: 22.790
Aktualna cena: 28.910
Začetek prodaje: 2016
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija