Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Citroen C-Elysee Shine BlueHDi 100
V službi
Osnovna cena: 15.140 €
Cena testnega vozila: 15.830 €
Dopadljiv videz
pogonski sklop
Špartanska oprema

cenik.pdf
Citroenov C-Elysee nagovarja kupce, ki potrebujejo avto, za opremo in tehniko pa jim zmanjka denarja.
Artur Švarc
5. junij 2017 | 12:28:27

C-Elysee je, da ne bo pomote, nizkocenovnik in pri takem lahko pričakujemo silno špartansko opremo in ne najbolj up-to-date tehniko. Vsseno avto ne deluje ceneno, za kar poskrbi že zunanjost s sodobno optiko luči in sodobnim dizajnom. Za nameček dodajmo še simpatično kovinsko barvo in avto se lepo postavi ob bok višje umeščenim konkurentom. Da gre za malce drugačen koncept avtomobila, ki je namenjen prvenstveno trgom, kjer so ceste še slabše od naših – nenazadnje se dno avtomobila začenja kar visoko, karoserija pa je tudi ojačana na vitalnih delih.

Notranjost je seveda druga plat medalje, enostavna plastika, enostavna ergonomija, enostavne rešitve, ki so že generacijo ali dve zadaj. Asistenčnih sistemov ni, za varnost skrbijo štiri zračne vreče, radio je tisti generilčni izpred desetletja z malim zaslončkom, ki hkrati prikazuje še stanje potovalnega računalnika, tu je še klasična ročna klimatska naprava in se zgodba konča. Ergonomija je povprečna, sploh razporeditev stikal in gumbov, tisti za odpiranje šip so ob menjalniku in niti ena se ne odpira avtomatsko. Je pa zasnova karoserije prinesla en drugačen bonbonček – prostor zadaj, ki ga je več kot dovolj tudi za velike odrasle osebe. Tudi zato, ali nemara prav zato, ta avto videvamo predvsem pri taksistih.

Pod motornim pokrovom je brnel 1,6-litrski BlueHDi s »samo«  99 konjiči, moč je na sprednji kolesni par prenašal petstopenjski menjalnik. Pogonski del je boljši del C-Elysa, saj dinamike ne manjka, lahko bi rekli, da se zna C-propeler obnašati celo nekoliko športno, pri vsem tem pa se ga da voziti s porabo pod petimi litri. En del gre seveda tudi na račun samo dobro tono težke karoserije (in posledično tudi na račun varnosti), vseeno pa je sama vožnja, če odmislimo robustno podvozje, ki zelo glasno opozarja na slovenske ceste, nadpovprečna.

C-Elysse se cenovno začenja že pri desetih tisočakih, a z opremo Shine je dobrih pet tisočakov nad vstopno vrednostjo. Dodatno smo na testnem avtomobilu imeli še modro barvo Lazuli za 440 evrov in 15-palčna lita platišča za 250 evrov, skupaj 15.830 evrov..

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija