Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Hyundai Tucson 1.7 CRDi HP 7DCT 2WD Impression
Bogato opremljen terenski Korejec
Osnovna cena: 26.660 €
Cena testnega vozila: 33.380 €
motor
vozne lastnosti
udobje potniške kabine
samodejni menjalnik
dovolj velik prtljažnik
bogata oprema
multimedija ni v slovenščini
radijski sprejemnik nima DAB

cenik.pdf
V najbolj obleganem razredu vozil ima korejski proizvajalec že nekaj let svojega spodobnega predstavnika, ki pravzaprav predstavlja skorajda večino Hyundaijeve prodaje. Vsaj tako je v Sloveniji. Zato smo po dolgem času zopet sedli vanj in preskusili kako dobro se obnese kombinacija med kupci najbolj priljubljenega dizla in samodejnega menjalnika.
Uredništvo Peter Pirkovič
19. junij 2017 | 10:09:05

Torej, pod sprednjim pokrovom vgrajen 1,7-litrski dizelski štirivaljnik diha skupaj s sedemstopenjsko avtomatiko z dvojno sklopko, ki se s svojim brezhibnim delovanjem lahko postavi tudi ob bok ostalim izdelkom evropskih avtomobilskih proizvajalcev. Vsekakor ostajamo prijetno presenečeni, saj Tuscon s tem menjalnikom ponudi izjemno uglajeno vožnjo brez nepotrebnih sunkov in zelo natančno prestavljanje, s katerim se lahko pozabava tudi voznik na volanu. To je zgolj samo dodatna možnost, ki smo jo sicer malo uporabljali, kajti že v klasičnem načinu samodejnega prestavljanja sistem dobro opravlja svoje delo in nekako razume voznikove potrebe. Tudi v primeru malce bolj dinamične vožnje, se dobro izkaže, a da bi bilo vse skupaj popolno, velja pred tem izbrati še program Sport. 

Štirivaljni dizel z oznako HP (high power) ima po novem na voljo 104 kilovate moči in zajetno zalogo navora (340 Nm pri 1750 vrtljajih), kar povsem zadostuje za potrebe klasičnega slovenskega voznika, ki je na cesti spoštljiv in previden. Temu primerna bo tudi poraba goriva, ki ne preseže sedmih litrov ob uporabi programa Eco. Z nekoliko bolj počasneje odzivnim delovanjem menjalnika in stopalke za plin, s polno posodo goriva, ki meri 62 litrov, je možno brez težav prevoziti tisoč kilometrov. Nekaj k nižji porabi goriva prispeva tudi pogon na sprednji kolesi, medtem ko morebitna ideja o štirikolesni različici v tem primeru ne pride v poštev. Takšnega primerka vam pri Hyundaiju ne prodajo, saj je 4x4 rezerviran zgolj za dvolitrski dizel in 1,6-litrski bencinski turbo motor. 4,47-metra dolg in dobro tono in pol težak  Tucson se odlično izkaže med vožnjo. Vzmetenje je prirejeno evropskim cestam in čeprav naše niso v najboljšem stanju, se Tucson na cesti obnaša prece uglajeno, z minimalnim dodatkom mehkobe, medtem ko kljub samo pogonu na sprednji dve kolesi in 17-centimetrskemu odmiku karoserije od tal, se dobro znajde tudi na makadamu. 

Paket Impression prinaša nadstandardno dojemanje korejskega prestiža. Imeli smo priložnost, da smo testni primerek prevzeli le nekaj ur po tistem, ko so nanj nataknili registrske tablice in ugotovili, da so Korejci končno uspeli nadomestiti tisti neprijeten vonj po novem (pri Hyundaiju je izstopal)nadomestiti z bolj prijetnim. Verjetno temu botruje izbira kakovostnejših materialov, ki so vgrajeni v potniški kabini. Kombinacija rdečega usnja in temne armaturne plošče se dokaj korektno zliva  z zunanjo podobo, a bolj kot na to, smo se navduševali nad visoko ravnjo udobja in prostornosti, ki ga ponuja korejski športni terenec. Udobni sedeži, z možnostjo električnega pomika v različne smeri, ogrevanja in hlajenja, multimedija, ki se povezuje z vsemi vrstami telefonov, TomTom navigacija, osrednji 8-palčni zaslon na dotik, veliko število odlagalnih površin in dovolj prostora na zadnji klopi so le nekateri poudarki Tucsona, ki je od svojega druge generacija dostojen tekmec tudi najbolj uveljavljenim v tem množičnem segmentu. Seveda, ne gre pozabiti niti na ogromen prtljažni prostor s 513 litri (povečati ga je možno na 1503 litre), katerega vrata se odpirajo samodejno. A za to ne bo potreben zamah pod odbijač, pač pa zgolj čakanje v bližini vrat s pametnim ključem v žepu. 

Seveda takšen Tucson ne bo ravno za vsak žep, saj cena z dodatki naraste na 33 tisočakov, a z izbiro paketa z nekaj manj opreme, kupec pridobi zaupanja vreden avto, ki hkrati ponuja še 5 let garancije.

Hyundai Tucson 1.7 CRDi HP Impression 26.660 €
Pogonski sistem: motor z notr. izgorevanjem
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 4
Prostornina: 1685 cm3
Vrtina in gib: 77,2 x 90,0 mm
Kompresija:15,7 :1
Vbrizg:skupni vod
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:da
Katalizator:filter delcev
Moč:104 kW (141 KM) pri 4000 vrt/min;
Navor:340 Nm pri 1750 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 7 , samodejni dvosklopčni
Zavore spredaj: hlajeni koluti
Zavore zadaj: koluti
Pnevmatike:
Obračalni krog:
Karoserija: 5-vratna, suv/crossover
Dolžina: 4475 mm
Širinaa: 1850 mm
Višina: 1650 mm
Medosna razdalja: 2670 mm
Prtljažnik: 629-1503 l
Rezervoar: 62 l
Masa: 1445 kg
Nosilnost: 640 kg
Priklopnik z zavoro: 1600 kg
Priklopnik brez zavore: 750 kg
Obremenitev priklopa: 100 kg
Obremenitev strehe: 100 kg
Najvišja hitrost: 185 km/h
Pospešek: 11,5 s do 100 km/h
Gorivo:
Poraba mesto: 5,4 l/100km
Poraba izven: 4,7 l/100km
Poraba kombinirano: 4,9 l/100km
Emisije CO2: 129 g/km
Cena ob predstavitvi: 26.660
Aktualna cena: 26.660
Začetek prodaje: 2016
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija