Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Renault Captur TCe 120 EDC Initiale Paris
Captur tudi za bolj zahtevne kupce
Osnovna cena: 23.490 €
Cena testnega vozila: 21.890 €
videz
bogata oprema
DAB signal
motor
vozne lastnosti
LED žarometi
izboljšana multimedija
končna cena
nima možnosti izbire sistema za samodejno zaviranje v sili
predelna polica v prtljažniku
poraba

cenik.pdf
Oznaka Initiale Paris je pri Renaultu uveljavljen prestižni paket opreme, ki ga zdaj Renaultovci skušajo postaviti na zemljevid tudi v prenovljenem Capturju. Za slabih 22 tisočakov se v tem avtomobilu skriva zares zvrhan koš dobrot.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
30. junij 2017 | 16:29:31

Po nekajletni prisotnosti in čedalje številčnejšim tekmecem v tem razredu, je bil Captur deležen rahle prenove, pri kateri so Renaultovci začutili priložnost in Capturja povzdignili še stopničko višje, čeprav se zavedajo, da bo šlo v tem primeru bolj za izbor petičnih kupcev, kot pa za povečevanje prodajne statistike. Captur se v tej vlogi pravzaprav odlično znajde, obleka in kravata pa mu lepo pristojijo. Namreč, Initiale Paris je zgodba zase. V nekaterih pogledih popolna ekskluziva. Oblikovna prenova mu je prinesla nov sprednji obraz, ki ga najbolje prepoznamo po novem oblikovnem podpisu LED dnevnih luči, maske in rahlo osveženi obliki žarometov, nove so zadnje luči in odbijač, medtem ko dimenzije ostajajo na enaki ravni kot predhodnik. 

Z izbiro najprestižnejšega paketa je bil testni Captur odet v posebno črno Amethyst barvo in sivo streho, nataknjena je imel 17-palčna platišča z diamantnim sijajem, opazno drugačna je mreža hladilnika, nikakor ne moremo mimo nekaterih vložkov kroma in LED žarometov, ki so v tem trenutku še prava redkost v tem segmentu in odlično opravljajo nalogo. Tudi notranjost prinaša zgledno in elegantno podobo. Ogrevani sedeži (elektrificiran samo voznikov) in zadnja klop odeti v temno Nappa usnje so sicer prijetni, a ne najboljša izbira za visoke junijske temperature, ko se ti prekomerno ogrejejo, in če odštejemo to nerodnost, je počutje za volanom, tudi zaradi visokega položaja sprednjih dveh sedežev, zelo dobra. Delovno okolje voznika se vrti okrog osrednjega 7-palčnega zaslona na dotik z nekoliko izboljšano multimedijo R-Link Evolution, ki z uporabnikom komunicira v slovenščini, obenem pa se zdi, da so Renaultovci uspeli popraviti nekaj hib iz preteklosti. Sistem deluje brezhibno, dodano ima možnost poslušanja radijskih programov preko digitalnega signala DAB, ta omogoča predvajanje slike s kamere na zadku, TomTomova navigacija poleg natančnih izračunov ponuja še zabavne slovenske moške glasovne usmeritve z rahlim tržaškim dialektom, piko na i predstavlja zmogljivo Bose ozvočenje s 7 zvočniki. Prostora za odlaganje drobnarij ne manjka, pogrešali smo le možnost ohlajenega predala pred sovoznikom, ki ponuja zajetno količino prostora v primerjavi s konkurenco. 455 litrov v zadnjem delu vozila je povsem dovolj za običajno uporabo, čeprav se velikost prostora ločuje s posebno pregradno polico. Družina in posledično večkratno prevažanje otroškega vozička v Capturju ne predstavlja težav, a pregradna polica je morala v tem primeru ostati doma. Pri potniški kabini velja omeniti še dva detajla. Osvetlitev le te zagotavlja LED tehnika, medtem ko sočne žarke podnevi od B stebrička dalje malenkostno odbijajo zatemnjena stekla, ki so del serijske opreme.

Za pogon prenovljenega Capturja je v našem primeru skrbel preverjen 1,2-litrski turbo motor z 88 kilovati, povezan s samodejnim šeststopenjskim dvosklopčnim menjalnikom EDC, ki ob uglajeni vožnji deluje precej brezhibno, pri nekoliko dinamičnih ritmih pa se tu in tam pojavljajo določeni sunki. Izbira Eco programa (gumb skrit med sedeži) prinaša omejeno delovanje klimatske naprave in počasno delovanje menjalnika, kar je posledično ključ do nižje porabe, a ne glede na trud in veliko znojenja pod sedem litrov povprečja ni šlo. Nenazadnje turbo štirivaljnik ponuja izjemno spodobne lastnosti hitrega pospeševanja in visokih hitrosti, kar se kasneje jasno najbolj pozna prav pri porabi. Zdi se, da so tudi na področju voznih lastnosti Renaultovci naredili dodaten napredek, saj se Captur pelje precej tiho, medtem ko podvozje precej dobro požira nizko kakovost naših cest. Potrebe po štirikolesnem pogonu ni bilo, prav tako s Capturjem, ki premore 17-centimetrski odmik karoserije od tal, lahko zavijemo z asfaltnih površin na utrjen makadam. 

Kot že omenjeno, Renault bo poskušal s Capturjem Initiale Paris iskati nove oziroma nekoliko bolj zahtevne kupce, saj naj bi se v zadnjem času na evropskem nivoju pojavljalo vedno več takih, ki si izbirajo bogatejše opremljene Renaultove modele. Torej, od najbolj osnovnega Capturja s paketom opreme Zen, ki stane slabih 16 tisočakov, je testni Captur Initiale Paris oddaljen za debelih 7 tisoč evrov. Na videz veliko, a upoštevajoč dejstvo, da je ta bogato opremljen in da je seznam dodatne opreme pravzaprav minimalen. Testni avtomobil z dodatnim popustom tako stane 21.890€. In tudi pri takšni ceni, ni vključenega sistema za samodejno zaviranje v sili. V Franciji smatrajo, da ta varnostni dodatek v tem segmentu ni tako pomemben dejavnik, da bi ga bilo potrebno uvrstiti med serijsko oziroma kaj šele med dodatno opremo.

Renault Captur TCe 120 Initiale Paris 23.490 €
Pogonski sistem: motor z n. izgorevanjem
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 4
Prostornina: 1196 cc
Vrtina in gib: 72,2 x 73,1 mm
Kompresija:n.b.
Vbrizg:neposredni vbrizg
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:
Katalizator:uravnani
Moč:88 kW (120 KM) pri 4900 vrt/min;
Navor:190 Nm pri 2000 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 6, samodejni
Zavore spredaj: hlaj. koluti, 258 mm
Zavore zadaj: bobni, 203 mm
Pnevmatike:
Obračalni krog:
Karoserija: 5-vratna, suv/crossover
Dolžina: 4122 mm
Širinaa: 1778 mm
Višina: 1566 mm
Medosna razdalja: 2606 mm
Prtljažnik: 455-1235 l
Rezervoar: 45 l
Masa: 1155 kg
Nosilnost: 571 kg
Priklopnik z zavoro: 1200 kg
Priklopnik brez zavore: 625 kg
Obremenitev priklopa: 60 kg
Obremenitev strehe: - kg
Najvišja hitrost: 192 km/h
Pospešek: 10,6 s do 100 km/h
Gorivo: bencin
Poraba mesto: 7,0 l/100km
Poraba izven: 4,7 l/100km
Poraba kombinirano: 5,5 l/100km
Emisije CO2: 125 g/km
Cena ob predstavitvi: 23.490
Aktualna cena: 23.490
Začetek prodaje: 2017
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija