Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Jeep Renegade 1.6 MultiJet 16V TCT Limited
Odpadnik z avtomatiko
Osnovna cena: 27.690 €
Cena testnega vozila: 30.830 €
videz
bogata oprema
motor
Jeep Skills
vozne lastnosti
udobje med vožnjo
rahlo počasen menjalnik med bolj dinamično vožnjo
končna cena
multimedija ni v slovenščini
Jeep v najmanjšem pakiranju po dveh letih ostaja izjemno prijeten in zanimiv avto, izdelan na skupni platformi s Fiatovim 500 X, pa ponudbo dopolnjuje z oznako TCT, kar pomeni robotiziran ročni menjalnik z dvojno sklopko.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
17. julij 2017 | 9:30:46

Renegade je vsekakor zelo dober produkt sodelovanja Američanov in Italijanov, ki so, v grobem, poskrbeli za posrečeno in všečno obliko, dober občutek za volanom in za uravnotežen vozni karakter na domala vseh podlagah. Vendar bodo pri vsem tem mnogi opazili ceno, ki pa vendarle ni za vsak žep. A o tem ob koncu.

Pod sprednjim pokrovom testnega avtomobila je bil tokrat vgrajen 1,6-litrski dizelski agregat z 88 kilovati moči, katero koncernski 6-stopenjski robotiziran menjalnik z dvojno sklopko pošilja na sprednji kolesni par. Pri lagodni in umirjeni vožnji pretikanje poteka brezhibno in brez potrebnih sunkov, bo pa zato potrebne malce več potrpežljivosti, ko uporabnik nekoliko pritisne na plin in si zaželi več dinamike. Moč motorja sicer z lahkoto opravi s 1490 kilogramov težko pločevino, medtem ko računalnik z zamudo pošlje prave ukaze za (hitro) prestavljanje. V tem delu se bodo morali torinski inženirji malce ozreti naokrog po konkurenci, tudi hišni, ki ponujajo zelo dovršene izdelke. Če delovanje v samodejnem načinu ni prava izbira, obstaja alternativa ročnega prestavljanja. Sicer brez možnosti na volanu, je edini pravi način pomik prestavne ročice v levo in prestavljanje gor ter dol. Velja spomniti, da to ni edina možnost izbire samodejnega menjalnika. V kombinaciji z močnejšim dizlom je na voljo še devetstopenjska avtomatika.

Sicer smo skozi celotno obdobje preskušanja vendarle imeli občutek, da je testni Renegade s TCT menjalnikom kar posrečena kombinacija, ki na vsakem koraku želi pokazati svoje adute. Na cesti se dobro drži, ne glede na pogon spredaj, smo brez težav zavili z asfalta na makadam, pa tudi poraba ni pretirano odstopala. Med našim preskusom se je ta gibala okrog sedmih litrov. Zadovoljivo. 

S karoserijskim odmikom od tal, ki meri dobrih 17 centimetrov, je premagovanje lažjih makadamskih poti precej enostavno opravilo, za blato in neutrjene poti pa bi le potrebovali pomoč zadnjih koles. A glede na to, da gre v tem primeru za bolj enostavno hribolazenje, se uporabnik lahko znotraj osrednjega 5-palčnega zaslona multimedije UConnect seznanja z uporabnimi informacijami iz aplikacije Jeep Skills. Lahko spremlja kompas, višinomer, merilnik nagibov vozila, merilnik motornega navora, moči in električnega toka, stanje akumulatorja, položaj stopalke plina, tlak v zavornem sistemu, pospešek in zavorno pot. Skratka kup zanimivih informacij.

Poleg oblike ima Renegade še eno pomembno všečno lastnost. Čvrstost vozila. Ves čas smo imeli občutek, da se vozimo kot blindiranem vozilu, kjer nam nihče ne pride do živega. Kaj pa cena? Z osnovnih 27.690€, je končna cena testnega vozila zlezla za več kot 30 tisoč evrov, kar ga postavlja v bližino premium terenskih malčkov, kamor Renegade niti ne želi. Je samo posebnež oziroma odpadnik, ki med vožnjo odločno pokaže svoje adute.

Jeep Renegade 1.6 MultiJet TCT Limited 27.690 €
Pogonski sistem: motor z n. izgorevanjem
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 4
Prostornina: 1598 cm3
Vrtina in gib: 79,5 x 80,5 mm
Kompresija:16,5 :1
Vbrizg:multijet
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:da
Katalizator:filter delcev
Moč:88 kW (120 KM) pri 3750 vrt/min;
Navor:320 Nm pri 1750 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 6, robotiziran
Zavore spredaj: hlajeni diski, 302 mm
Zavore zadaj: diski, 315 mm
Pnevmatike: 11,1 m
Obračalni krog:
Karoserija: 5-vratna, SUV
Dolžina: 4255 mm
Širinaa: 1805 mm
Višina: 1667 mm
Medosna razdalja: 2570 mm
Prtljažnik: 1297 l
Rezervoar: 48 l
Masa: 1490 kg
Nosilnost: 440 kg
Priklopnik z zavoro: 1000 kg
Priklopnik brez zavore: 400 kg
Obremenitev priklopa: - kg
Obremenitev strehe: 70 kg
Najvišja hitrost: 178 km/h
Pospešek: 10,2 s do 100 km/h
Gorivo: dizel
Poraba mesto: 5,5 l/100km
Poraba izven: 4,0 l/100km
Poraba kombinirano: 4,5 l/100km
Emisije CO2: 120 g/km
Cena ob predstavitvi: 27.690
Aktualna cena: 27.690
Začetek prodaje: 2015
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija