Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Volkswagen Crafter 35 furgon L3H3 2.0 TDI
Težkokategorniki na delu
Osnovna cena: 25.757 €
Cena testnega vozila: 45.440 €
zmogljiv motor
velik tovorni prostor
veliko pritrdišč
možnost različnih nadgradenj
vzmeten sedež
LED žarometi
multimedija
zaslon na dotik
visoka končna cena

cenik.pdf
Preskus nove generacije največjega Volkswagnovega dostavnika smo tokrat združili s koncertom Hamo&Tribute2Love. Nenavadno, kajne?
Peter Pirkovič Peter Pirkovič in Marko Alpner
8. avgust 2017 | 13:02:54

V bistvu ima zgodba z omenjeno rockovsko zasedbo veliko skupnega. Ni skrivnost, da Volkswagnovci že dolga leta podpirajo tovrstno sceno v Sloveniji, kar je po svoje pametna poteza, saj na tak način pomagajo glasbenikom, ki so soočeni z veliko logističnimi težavami, nenazadnje pa pojavnost med glasbeniki znamki prinaša tudi neko vrsto promocije. A pustimo to ob strani. Gospodarski oddelek znamke Volkswagen je nekaterim glasbenikom že pred slabim letom namenil Crafterja prve generacije za prevoze na koncerte, ki jim v tem času odlično služi. Gre za najdaljšo verzijo z dodatnima dvema vrstama klopi in ogromnim tovornim prostorom. Tako rekoč vse v enem. Za prepoznavnost, so kombi primerno opremili z napisi in ga poimenovali Rockwagen. Pošteno. Z njimi se na koncerte prevažajo uveljavljene in malce manj uveljavljene slovenske glasbene skupine. Big Foot Mama, Siddharta, Hamo&Tribute2Love, Neisha, Elvis Jackson in drugi.

Pred nekaj meseci se v Slovenijo pripeljejo prvi primerki nove generacije Crafterja. Če je bil prejšnji razvit v sodelovanju z Mercedesom, so Volkswagnovci tokrat stopili na samostojno pot. V teh nekaj letih so si nabrali dovolj izkušenj, da so razvili svojega gospodarskega velikana in zanj na Poljskem postavili celo svojo tovarno, kjer zaposlujejo tri tisoč ljudi. Omeniti velja tudi dejstvo, da so Nemci k razvoju povabili sestrskega kamionarskega velikana MAN, ki se je prav tako odločil stopiti na pot dostavnikov. Njihov klon nosi oznako TGE. Nekaj mesecev po slovenski predstavitvi v roke dobimo Crafterja druge generacije. Trenutno je na voljo samo izvedba furgon ali kot šasija za nadgradnje. Jasno, potrebe obrtnikov in podjetij so zelo raznolike in kombi kot tak mora biti precej uporaben. Nam je namenjena furgonska klasika, ki je najbolj priljubljena med logisti. Oznaka L3 pomeni dolžino skoraj 6 metrov, H3 pa trenutno najvišjo višino (2,59 metra). Krilna vrata na zadku in drsna na desnem boku (široka odprtina znaša 1131 mm) omogočata lahkotno natovarjanje, kar v našem kratkotrajnem srečanju z omenjeno glasbeno zasedbo, ni predstavljalo nikakršnih težav. Vse je potekalo gladko.

Namreč, za potrebe preskusa smo jim ponudili prevoz njihove opreme z našim najnovejšim orjakom. Prvi postanek, Ditrojt. Mala neuradna četrt v Ljubljani, kjer na enem kupu živi smetana rokerske scene v Sloveniji. V majhni ulici, kjer svojo glasbo ustvarjajo in pred koncerti vadijo, se tisti vroč petek, petnajst do treh, pripeljemo na kraj dogajanja. Ja, fantje iz skupine Tribute2Love so profesionalci. Tako na odru kot sicer, ko gre govora o glasbi. Martin Janežič Buco je tista prava vez, ki nam omogoči celotno izvedbo našega kratkega preskusa. Človek, ki ne ostane neopažen. Izjemen bobnar z diplomo v rokah, ki med drugim poučuje otroke na dveh osnovnih šolah, obenem pa še boljši sogovornik. Crafter z vzvratno vožnjo nima težav, predvsem zaradi dejstva, ker je ta opremljen z opozorilnimi zvočnimi signali in s kamero, katere slika se predvaja na osrednjem zaslonu na dotik (Discover Media), ki dodatno ponuja sprejem digitalnega radijskega programa (DAB+), navigacijo in druge ugodnosti. Natovarjanje opreme je hitro in natančno, saj bi vožnja do Nove Gorice, kjer so nastopali, lahko predstavljala težavo na petkov dan, na višku turistične sezone in kjer na našem avtocestnem križu gradbišča v tem času kar cvetijo. Fantje že dan ali dva prej izdelajo seznam opreme. Bobni, kitare, bas kitare, ojačevalci in kup druge opreme, ki stojijo na odru, 11,3-kubični tovorni prostor brez težav pogoltne vase. Tovarniško vgrajena lesena tla poleg izjemne trdnosti ponuja še kasnejše predelave v obliki vgradnje ali izgradnje omar. Pred odhodom opravimo še nekaj potrebnega fotografiranja, volan pa za prvi del poti prepustim kar Martinu. Vidno dobro razpoložen najprej pohvali dejstvo, da je tudi v novem Crafterju vgrajen vzmeten voznikov sedež, kar pripomore k večjemu udobju. A kot pravi roker, svoj pametni telefon  takoj poveže s kablom na USB vmesnik in prve kilometre pospremiva s pristnim rokenrolom. The Four Horsemen. 

Testni Crafter je opremljen z dvolitrskim štirivaljnim TDI motorjem, v najmočnejši 130-kilovatni verziji s 410 Nm navora pri 1500 vrtljajih, ki je povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ta pa moč pošilja na sprednji kolesni par. Zdi se, da je najmočnejši dizel pisan na kožo Crafterju, saj med vožnjo proti Primorski ni bilo niti za trenutek občutiti upehanja in to ne glede na dejstvo, da smo v tovornem prostori imeli nekaj sto kilogramov tovora. Več moči, jasno, vpliva tudi na porabo goriva, ki se je med našim preskusom gibala okrog 9 litrov. Nič pretresljivega. Tovor je bil pravzaprav zanemarljivo težek, saj po uradnih podatkih vanj lahko naložimo do največ 1400 kilogramov oziroma skupna teža ne sme presegati 3,5 tone. Dodatno je bil testni primerek opremljen še z vlečno kljuko, kar teoretično pomeni še dodatne 3 tone s prikolico z zavorami. Da pa bi bilo za voznika vzvratna vožnja še bolj enostavna, so v testni primerek vgradili še sistem asistence za prikolico, ki omogoča, voznik s stikalom upravlja smer prikolice. To smo na kratko preskusili že ob prvi predstavitvi na Vranskem in zadeva se odlično obnese, v tokratnem preskusu pa potrebe po prikolici ni bilo.

Potniška kabina najnovejšega Crafterja je precej udobna, saj razvojniki v zadnjih nekaj letih stremijo k čim večjemu približku podobnosti z osebnimi vozili. Tako je na primer volan usnju iz Golfa, čeprav Buco vmes pripomni, da se mu malce vendarle potoži po tistih starinah z velikimi položnimi kamionskimi volani, ko je imel voznik pri manevriranju resnično veliko dela. Odlagalnih prostorov ne manjka. Pravzaprav na vsakem koraku je opazen prostor za odlaganje drobnarij, a Buco pripomni, da mu na voznikovi strani na armaturni plošči vendarle manjka prostor za 1,5-litrsko plastenko. Dodaten velik prostor je skrit pod sovoznikovima sedežema, katere sedalni del se ločeno odpira, med voznikovim in sovoznikovim sedežem pa so razvojniki našli prostor še za 230V priključek. To pomeni, da bi brez težav lahko priklopili tudi polnilec za prenosnik in ostale elektronske naprave. Nova generacija Crafterja navdušuje tudi s številnimi asistenčnimi sistemi. Najbolj všečna in prepričljiva je asistenca za ohranjanje voznega pasu, pri kateri lahko za nekaj sekund spustimo volan. Ta dela v povezavi s senzorji, ki spremljajo črte ob cesti. Navdušenje Bucota je izjemno in hkrati upa, da bo to postala bližnja prihodnost v avtomobilizmu. Testni primerek je bil dodatno opremljen še z sistem za opozorilo vozila v mrtvem kotu in sistema, ki pomaga voznikom pri močnem bočnem vetru. 

Pot do Nove Gorice mine kot bi trenil in malo po 17 uri s Crafterjem že parkiramo pred koncertni oder. Priprave potekajo brezhibno, tonska vaja je po dobri uri mimo. Člani so pravi profesionalci. Ker smo tudi sami veliko na cesti, gre priznati, da smo o tej zasedbi največkrat zasledili na naši nacionalni radijski postaji, kjer za razliko od zasebne konkurence, velikokrat postrežejo z njihovim delom. Izkoristimo možnost in ostanemo na koncertu, kjer približno petsto glava množica uživa v nekaj več kot dve uri dolgem repertoarju. Hamo&Tribute2Love so stari deset let za seboj imajo 3 studijske albume in nekaj glasbenih priznanj, a petčlanska zasedba mojstrov svojih inštrumentov, poudarja, da na njihove koncerte prihajajo bolj ali manj samo tisti, ki jih poznajo in tisti, ki si želijo slišati dobro glasbo, ki je mešanica več zvrsti. Ti navdih iščejo v bogati dediščini rokenrola – pri glasbenih velikanih kot so John Lennon, Paul McCartney, Mick Jagger med izjemno popularnimi in Scott Walker, Felix Pappalardi, John Fogerty, Hoyt Axton med malo manj popularnimi, a nepogrešljivimi. Vrsta avtorskih skladb tako učinkuje kot prosto plavajoči glasbeni arhiv, segajoč vse do 40. in 50. let 20. stoletja. Skladbe v angleščini se tako popolnoma zlivajo z blues-rockovskim izročilom, tiste  s slovenskimi besedili pa so njihova nadgradnja.

Čaka nas še zadnja etapa. Nočna vožnja domov ni težka. Crafter ima vgrajene LED žaromete z LED dnevnimi lučmi, ki odlično svetijo, a velja poudariti, da je to redkost v tem segmentu vozil. Vse dosedaj naštete dobrote so jasno na seznamu dodatne opreme. Pri Volkswagnu so s testnim Crafterjem le želel dokazati, da v tem trenutku zmorejo več kot konkurenca, zato tudi končna cena, 45 tisočakov z vključenim DDV-jem, niti ne tako zelo preseneča. Dodatna oprema je bila in bo cenovno odstopala, zato se vsaj osnova začne pri sprejemljivih 25 tisoč evrih. Prihodnje leto Volkswagen ponudbo dopolnjuje še s potniško različico, kar bi lahko pomenilo, da si rockovska četrt Ditrojt morda obeta novo pridobitev. Kdo ve.

Volkswagen Crafter L3H3 35 2.0 TDI 25.757 €
Pogonski sistem: motor z notr. izgorevanjem
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 4
Prostornina: 1968 cm3
Vrtina in gib: 81,0 x 95,5 mm
Kompresija:16,0 :1
Vbrizg:skupni vod
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:da
Katalizator:filter delcev
Moč:130 kW (177 KM) pri 3600 vrt/min;
Navor:410 Nm pri 1500 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 6 , ročni
Zavore spredaj: hlajeni koluti
Zavore zadaj: koluti
Pnevmatike: 13,6 m
Obračalni krog:
Karoserija: furgon
Dolžina: 5986 mm
Širinaa: 2040 mm
Višina: 2590 mm
Medosna razdalja: 3640 mm
Prtljažnik: 11,3 m3
Rezervoar:
Masa: 2095 kg
Nosilnost: 1405 kg
Priklopnik z zavoro: 3000 kg
Priklopnik brez zavore: 750 kg
Obremenitev priklopa: 120 kg
Obremenitev strehe: 150 kg
Najvišja hitrost: 165 km/h
Pospešek: / do 100 km/h
Gorivo: dizel
Poraba mesto: /
Poraba izven: /
Poraba kombinirano: 7,5 l/100km
Emisije CO2: 196 g/km
Cena ob predstavitvi: 25.757
Aktualna cena: 25.757
Začetek prodaje: 2017
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija