Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Toyota Corolla 1.4 D-4D Luna
Neuničljiva tradicija
Osnovna cena: 20.550 €
Cena testnega vozila: 21.480 €
udobje
prostornost
dovolj prostora na zadnji klopi
velik prtljažnik
dobro ozvočenje
bogat seznam serijske in dodatne opreme
številne varnostne asistence
varčen motor
odtisi na osrednjem zaslonu
multimedija ni v slovenščini
majhna odprtina za nalaganje v prtljažnik
mehko vzmetenje
Redki so avtomobili, ki zdržijo tolikšno dobo službovanja pred kupci. Corolla ima za sabo 43 milijonov kupcev in pol stoletja prepoznavnosti. A to še ne pomeni, da se tu zgodba konča. V novi podobi je pred letom dni zapeljala na slovenske ceste in zdaj počasi, a dokaj dobro prepričuje tudi slovenske kupce.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič in Vinko Kernc
17. avgust 2017 | 12:39:48

Limuzinska Corolla je vsaj za naš trg specifičen avto. Slovenci večinoma stavimo na karavane ali kombilimzinske primerke, medtem ko so limuzine zadnja leta potisnjene na rob preživetja. A to še ne pomeni, da Corolla ni uporabna. S 4,62 metra dolžine in z 2,7 metra dolgo medosno razdaljo, se Corolla v prenovljeni podobi oblikovno približuje ostalim bratom v prodajni ponudbi, a bolj kot z obliko bodo uporabniki cenili prostornost in udobje znotraj potniške kabine.

Avto, ki je jasno namenjen širokemu krogu uporabnikov in cenovno v osnovi ne sega v višave, znotraj kakopak ne prinaša oblikovnih presežkov, pač pa udobna sprednja sedeža in dovolj prostora za dva potnika na zadnji klopi, ki ne bosta imela težav s koleni. Stičišče dogajanja je osrednji 7-palčni zaslon na dotik, ki omogoča zgledno delovanje in preglednost Toyotine multimedije Toyota Touch, čeprav slednji obenem namenjamo minus, kajti ta ni v slovenščini, rak rana vseh zaslonov na dotik pa so številni prstni odtisi. Bluetooth se z lahkoto povezuje s pametnimi telefoni, navigacija dosledno najde vse z avtomobilom dostopne destinacije, potovalni računalnik postreže z osnovnimi podatki o najpomembnejših podatkih, Corolli pa so razvojniki namenili razmeroma presenetljivo dobro ozvočenje. Ergonomija v tem avtomobilu ne šepa, saj je tako rekoč vse na svojem mestu, pogrešali smo le še kak večji oziroma globlji odlagalni prostor. Prtljažnik ima na voljo 530 litrov prostora, kar niti ni tako malo za vsakdanje potrebe, le nalaganje večjih stvari bo malce bolj zahtevna naloga. Limuzinska karoserijska zasnova prinaša majhno odprtino, dodatno pa nekaj prostora odškrknejo še vodila prtljažnih vrat. Za dodatni prostor, v primeru prevoza daljših predmetov, je potreben zgolj enostaven preklop naslona zadnje klopi. Ta zagotavlja še 600 litrov prostora in skupno skoraj dva metra v dolžino.

Testni avto je bil opremljen s preverjenim 1,4-litrskim 66-kilovatnim dizlom, ki pri Toyoti počasi izginja v pozabo. Vsaj kar se tiče novejših modelov. A ker je Corolla globalen avtomobil in ker kupci ponekod po svetu še ne dobro dojemajo Toyotine hibridne politike, bo ta zagotovo še lep čas prisoten v ponudbi. Pravzaprav idealen motor, ki s pomočjo šeststopenjskega ročnega menjalnika poskrbi za nizko porabo goriva (v našem primeru znašala ugodnih 5,4 litra), obenem pa ponudi dovolj dober karakter, ko je potrebno nekaj več dinamike. Nekoliko mehkejše vzmetenje ima za posledico nekaj več zibanja karoserije, a ponudi dokaj solidno predstavo na cesti. 

Kaj pa cena? Najosnovnejša Corolla pri nas stane nekaj več kot 12 tisočakov, kar je dokaj sprejemljiva cena za slovenski žep, medtem ko Corolla z dizelskim pogonom svoj pohod med kupce začenja pri dobrih 18 tisočakih. Izbor opreme Luna, kakršno je imela naša Corolla v bogatem seznamu serijske opreme prinaša tudi pomembne in dobrodošle varnostne dodatke, ki so pod streho Toyota Safety Sense (opozorilo za nalet, sistem za samodejno zaviranje v sili, prepoznavo prometnih znakov, sistem za opozorilo za nenamerno menjavo voznega pasu in uravnavanje snopa žarometov). A to še ni vse. Omenjeni paket prinaša uporabniku še LED dnevne luči in zadnje luči, samodejno klimatsko napravo, tempomat in kamero na zadku za pomoč pri vzvratni vožnji. Z dodatkom kovinske barve in navigacijske naprave, končna cena rahlo preseže 21 tisoč evrov, pri osnovi 20.550€.

Toyota Corolla 1.4 D-4D Luna 20.550 €
Pogonski sistem:
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 2
Prostornina: 1364 cm
Vrtina in gib: 73,0 x 81,5 mm
Kompresija:16,5:1
Vbrizg:skupni vod
Odmična gred:ohc
Prisilno polnjenje:da
Katalizator:filter delcev
Moč:66 kW (90 KM) pri 3800 vrt/min;
Navor:205 Nm pri 1800 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 6, ročni
Zavore spredaj: hlaj. koluti, 258 mm
Zavore zadaj: koluti, 258 mm
Pnevmatike: 11,4 m
Obračalni krog:
Karoserija: 4-vratna, Limuzina
Dolžina: 4620 mm
Širinaa: 1775 mm
Višina: 1465 mm
Medosna razdalja: 2700 mm
Prtljažnik: 530
Rezervoar: 55 l
Masa: 1200 kg
Nosilnost: 595 kg
Priklopnik z zavoro: 1000 kg
Priklopnik brez zavore: 450 kg
Obremenitev priklopa: 60 kg
Obremenitev strehe: 75 kg
Najvišja hitrost: 180 km/h
Pospešek: 12,5 s do 100 km/h
Gorivo: dizel
Poraba mesto: 5,7 l/100km
Poraba izven: 4,2 l/100km
Poraba kombinirano: 3,8 l/100km
Emisije CO2: 100 g/km
Cena ob predstavitvi: 20.550
Aktualna cena: 20.550
Začetek prodaje: 2016
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija