Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Peugeot 2009 1.2 THP 110 Allure
Križana raketa
Osnovna cena: 18.330 €
Cena testnega vozila: 18.330 €
dinamičen motor
napredne tehnologije
položaj za volanom
Križanci namesto malih kompaktnežev rišejo nasmeh na obraz proizvajalcev in lahko so presneto mogočna zadeva.
Artur Švarc
23. januar 2017 | 14:24:20

2008 je bil lani po treh letih na trgu prenovljen, navzven so seveda opazne tiste običajne čarobne poteze v obliki nove optike luči spredaj in zadaj, motorni pokrov je zdaj nekoliko bolj “mogočen”, plastika na blatnikih poskrbi za nekaj manj občutljivosti na obcestne veje in vejice.

Notranjost je pri 2008 prej futuristična kot zadržana, podobno kot “civilni” brat 208 pa ima tudi 2008 (pre)majhen in prenizko postavljen volan, ki nam, višjim od 180, več kot uspešno zakriva merilnike. Materiali so kakovostni, izdelava kako stopničko nižje. Obilica kroma in usnja daje avtomobilu precej bolj prestižen predznak, kot bi pri tem razredu pričakovali. Uporabniška izkušnja je minimalizirana. Že res, da so tu klasična ročica tempomata, ki se pri znamki že desetletje ali dve drži preverjenega recepta, a upravljanje klime in potem še osrednji infotainment so optimizirani za čim manj konfuznosti in iskanja. No, infotainment kot tak ima ob strani vsaj nekaj gumbov, saj pri kocernskih modelih različica brez haptičnega odziva ni najbolj posrečena in odvzame preveč pozornosti.

Pohvaliti gre še optična vlakna v stropu, ki poskrbijo za prav posebno osvetlitev.

Za prevoz vsega mogočega je na voljo 360 litrov v prtljažniku, s podiranjem zadnjih sedežev dobimo 1172 litrov.  Ni veliko, za osnovne potrebe pa dovolj. 2008 ne želi igrati na čustva uporabnikov, pač pa ponuja strogo uporabno vrednost in veliko opreme za relativno nizko ceno.

Pod motornim pokrovom smo imeli 1,2-litrski turbo, ni najmočnejši v paleti, 110 konjičev pa ga naredi presneto živahnega. Podvozje je sicer mehkeje nastavljeno, a pospeševanja, zaviranja in na splošno dinamika, so na več kot spodobni ravni. Od tega, ali bi radi nerazburljivo vožnjo ali malce adrenalina, je odvisna poraba, načeloma pa se bo v povprečju gibala okoli sedmih litrov in pol.

2008 ima samo prednji pogon, deloma to težavo rešuje nastavitev elektronskih asistenčnih sistemov z gumbom na sredinski konzoli.

Glavni adut malčka je seveda višje sedenje in prav iz tega izhaja dodana uporabna vrednost, na katero bodo poškilili predvsem starejši vozniki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija