Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   BMW M240i xDrive
Genialno razcepljen
Osnovna cena: 56.650 €
Cena testnega vozila: 56.650 €
vozne lastnosti
razpon uporabnosti
cena

cenik.pdf
Če je BMW M2 težko kategorni mini bombnik, je M240i neke vrste manj kalorična izdaja, ki se v marsičem pokaže za celo boljšo od brutalnega brata.
Artur Švarc
3. november 2017 | 17:01:23

Če smo za M2 zapisali, da je pravi duhovni naslednik M3 (in 1600-2 ter 2002), je njegova milejša izvedenka vse to in še uporaben za povrh. Naj ne bo pomote, M2 je ultimativni mali kupe, ki pa je zavoljo svoje nadgrajenosti tudi precej manj uporaben – trdota blažilnikov, obilica moči in navora, ki ju pravzaprav nimate kje izkoristiti in za povrh še računica s porabo goriva in stroški.

M240i po prihodu M2 ni več najvišje pozicionirani kupe serije 2, se pa zelo trudi biti blizu svojemu močnejšemu sorodniku. Seveda odštejte bikaste blatnike in vso hudo aerodinamiko, a tudi M paket za 240i ni nedolžen in hitro pokaže mimoidočim (in mimovozečim), da tudi sam skriva nekaj mišične mase. Subtilni dodatki v obliki črke M na sprednjem blatniku so še najbolj direktna napoved, kaj se skriva pod pločevino. In da, modra barva za prste obliznit, druge pravzaprav sploh ne boste hoteli imeti.

Tudi notranjost z drobižki v obliki kroma in napisi pove, da vendarle ne gre za običajen avto, vse ostalo pa je zelo prepoznaven BMW-jev slog, ki se ne spreminja bistveno že leta in leta. Treba je vedeti, da je mrcina dolga 4,4 metra in da na zadnjih sedežih razen prtljage ne bo veliko sopotnikov. Ob najnovejši generaciji iDrivea je treba poudariti, da je M240i še delček stare šole z mehansko ročno zavoro. V M240i se ne boste nikoli počutili, da je vse skupaj preveč špartansko in športno in obratno, pri športni vožnji ne boste nikoli imeli občutka, da avto temu ni namenjen – hiter menjalnik, športne nastavitve, lopatke menjalnika na volanu in 340 konjičev, dovolj za pospešek do stotice v 4,6 sekunde.

In prav tu se skriva genialnost zasnove M240. Za nekaj odtenkov manjše vrednosti pri zmogljivostih pomenijo tudi dvojno življenje – lahko je čistokrvni športnik, cestni bombnik, na drugi strani pa presenetljivo umirjen in uporaben vsakodnevni avto. Z mirno vožnjo in izkoriščanjem pametnega motornega menedžmenta nastavitev Eco Pro se da ta avto (še enkrat preverite moč motorja!) lepo peljati s sedmimi litri porabe, pri tem zaradi ne pretrdega vzmetenja ne trpi ne hrbtenica, ne počutje potnikov. Sploh vožnja z odklopljenim menjalnikom kot v nuli, ko je merilnik vrtljajev nekaj malega pod tisočico, deluje zares impresivno, sploh ko pogledamo številke pri porabi.

A ko se vozniku zahoče, s preklopom v program Sport dobimo čisto drugo osebnost in filozofijo. Avto trga vse tja proti 200, navora je dovolj v vseh prestavah in pri vseh hitrostih. Z nekaj malega pokanja in renčanja skozi dve izpušni cevi, zapakirani v difuzor, se pokonci postavijo še dlake. Že res, da je zavoljo štirikolesnega pogona nekaj malega zabavnosti zadnjega pogona izpuhti, a še vedno s precej odločnim pospeševanjem iz ovinkov odnese nekaj malega zadka, a le za toliko, da voznika spomni, da je pod budnim očesom elektronike. In ob vsem priganjanju bo poraba tam nekje pri 13 litrih in pol, veliko čez to, razen če se v drugi vozite večino časa gor in dol po vasi, ne bo šlo. Kot rečeno, s štirikolesnim pogonom je avto povsem predvidljiv in varen tudi v slabših pogojih, občutek, da je moči in navora v izobilju, da opravite s kakršnimkoli prehitevanjem in kadarkoli, pa vedno na zalogi. Dva klika na levo lopatko za volanom in že se iz umirjene vožnje avto spremeni v dirkalnik. Transformacija nazaj v povsem civilno vozilce že nekaj sekund za tem je zares impresivna. Malokateri avto ima dva tako različna in uporabna obraza.

Zakaj bi torej sploh imeli M2? Zaradi 30 konjev več in desetinko boljših pospeškov? Sploh, ker je cenovna razlika med obema modeloma sicer le 8 tisočakov, a razen bolj brutalnega videza in slovite oznake M2 praktične razlike ni, se pa pokaže pri vsakodnevni uporabi v prid nekoliko bolj civilnega M240i.

V osnovi M240i stane 56.650 evrov, z nekaj dodatki pa 68.946 evrov, na te številke pa znajo izdatno odgovoriti tudi BMW-jevi prodajalci. Skratka, M240i je ena ultimativnih avtomobilskih igrač z zelo zanimivo dvoličnostjo.


BMW M240i xDrive 56.650 €
Pogonski sistem: motor z n. izgorevanjem
Tip motorja: 6, vrstni
Število ventilov: 4
Prostornina: 2998 cm3
Vrtina in gib: 82,0 x 94,6 mm
Kompresija:11,0 :1
Vbrizg:neposredni vbrizg
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:da, intc
Katalizator:uravnani
Moč:250 kW (340 KM) pri 5500 vrt/min;
Navor:500 Nm pri 1520 vrt/min
Pogon: štirikolesni
Menjalnik: 8 , sekvenčni samodejni
Zavore spredaj: gev. schijven
Zavore zadaj: koluti
Pnevmatike:
Obračalni krog:
Karoserija: 2-vratna, Kupe;
Dolžina: 4454 mm
Širinaa: 1774 mm
Višina: 1408 mm
Medosna razdalja: 2690 mm
Prtljažnik: 390 l
Rezervoar: 52 l
Masa: 1515 kg
Nosilnost: 535 kg
Priklopnik z zavoro: 0 kg
Priklopnik brez zavore: 0 kg
Obremenitev priklopa: 0 kg
Obremenitev strehe: 75 kg
Najvišja hitrost: 250 km/h
Pospešek: 4,4 s do 100 km/h
Gorivo:
Poraba mesto: 9,8 l/100km
Poraba izven: 6,0 l/100km
Poraba kombinirano: 7,4 l/100km
Emisije CO2: 169 g/km
Cena ob predstavitvi: 56.650
Aktualna cena: 56.650
Začetek prodaje: 2017
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija