Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   BMW M4 Coupe M Performance
S strupenim Bavarcem do jadranskega Monte Carla
Osnovna cena: 92.600 €
Cena testnega vozila: 130.988 €
zmogljivosti motorja
toni izpušnega sistema
vozne lastnosti
bogata oprema
udobje potniške kabine
menjalnik
visoka končna cena v Sloveniji

cenik.pdf
Kratko druženje z bavarsko specialko za 131 tisoč evrov nas je znova popeljalo v iskanje zavite ceste, ki je temu avtomobilu pisana na kožo. Našli smo jo na obronkih Krasa oziroma pod Slavnikom, kjer je bila nekoč pomembna prometna povezava med Trstom in Reko, danes pa ta velja za razmeroma skrito bližnjico do jadranskih otokov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
27. december 2017 | 13:13:31

BMW M4 Coupe je pravi dirkaški stroj, kjer je vsak sestavni del dobro premišljen in postavljen na svoje mesto, hkrati pa ta prinaša tudi zelo visok nivo udobja in prestiža, da se voznik in sopotnik na daljših potovanjih ne počutita utrujeno. M4 Coupe smo v preteklosti že imeli priložnost srečati, a tokratno druženje je bilo vendarle malce drugačno. Gre za poseben primerek, ki je poleg vseh bavarskih steroidov, obdan še z nekaterimi karbonskimi dodatki iz programa M Perfomance. Brez dvoma najbolj opazen je ogromen spojler iz ogljikovih vlaken na zadku, ki je hkrati lahko tudi odlično odlagalno mesto med postanki, ko je potrebna nova doza kofeina. Malo  za šalo, malo zares.  Opazna so 20-palčna lahka platišča, difuzor in streha iz ogljikovih vlaken, hkrati pa ne moremo mimo dejstva, da so pri BMW-ju v tem primeru v celoti zamenjali izpušni sistem. 

Ker je bilo druženje z eksotiko omejeno kratek rok, z omejitvijo kilometrov in z upanjem na suho vreme (imeli smo srečo), smo iz naše izhodišče točke na Primorskem tokrat izbrali slikovito in zavito cesto pod kraškim robom, ki nas poleti, v času visoke turistične sezone, redno rešuje pred prometnim infarktom na mejah med Slovenijo in Hrvaško. Priznamo, da smo tudi tokrat kot ničkolikokrat do zdaj  ponovno obiskali največji biser v severnem delu Jadrana, ki ga mirno lahko primerjamo z monaško prestolnico. Opatija, ki je Slovencem najbližje okno v Jadran, je nekakšno pravljično mesto, od katerega bi se lahko naša obalna mesta samo učila. BMW M4 Coupe M Performace ima vgrajen znan trilitrski šestvaljni stroj, a dodatek M Competition mu prinaša povečano zmogljivost, kar v številkah pomeni 330 kW (450 KM) in 550 Nm navora. Samodejni menjalnik z dvojno sklopko moč prenaša na zadnji kolesni par, zdrs teh pa zelo natančno nadzoruje elektronika. Seveda, vse je odvisno od programa vožnje. Super Sport je pametno izbrati, če je dovolj znanja in izkušenj. Namreč, M4 Coupe zares bruha surovo moč, ki jo brez nadzora elektronike zelo težko obvladujemo. Zato je bila najbolj idealna izbira Sport, kjer določeni aktivni sistemi delajo malce z zamudo, za več zabave pri drsenju v zavojih, obenem pa so v izpušnem sistemu lopute dovolj odprte za pristen dirkaški zvok. Pravzaprav se je z lahkoto privaditi na takšno bobnenje, težje se je od njega posloviti po nekaj dneh. 

Naša izbrana pot se začne v Petrinjah, na regionalni cesti od Kozine proti Kopru, kjer zavijemo levo proti Crnotičam oziroma Podgorju. No, do slednje nas vodi nekaj kilometrska ravnina, kjer smo v Bavarcu prebudili ves adrenalin. Impresivno. Na tem delu, kjer so letos poleti snemali kadre za spot novega Ferrarija, so še vedno odprte možnosti, da nekoč nastane čisto pravo slovensko dirkališče, a za zdaj so to idejo, upamo, da začasno, pokopali naravovarstveniki. Bojda tam živi neka zelo ogrožena vrsta živali. Do Podgorja je kakopak še nekaj prometa, saj je v tej vasi točka, kjer se planinci vzpenjajo na 1098 m visok Slavnik. Od Podgorja dalje nas loči le slab kilometer ali dva do mejnega prehoda Podgorje-Jelovice, ki  je eden  od 57 prehodov na 1370 kilometrov dolgi meji med Slovenijo in Hrvaško. Ker gre za maloobmejni prehod, so zapornice ves čas spuščene, mešana policijska posadka dosledno preveri vsak dokument, hkrati pa je tako za prehodom opaziti znano žičnato ograjo, ki varuje pred nelegalnimi vstopom v državo. 

Od tu dalje se začenja zavita cesta, ki je BMW-ju M4 Coupe pisana na kožo. Uglašeno delovanje podvozja, prilagodljivega vzmetenja, natančnega volanskega mehanizma in učinkovitih keramičnih zavor (dodatek skoraj 8 tisoč evrov) prinaša vrhunsko športno predstavo, ki jo dodatno podkrepijo športni toni odprtega izpušnega sistema in možnost prestavljanja z obvolanskimi ročicami. Veselje in radost za volanom se razvija do vrhunca, ko premagujemo zavito cesto z nekaj razmeroma urejene asfaltne površine, mimo  vasi Jelovice, Vodice, Vele Mune in Žejane, kjer se ponovno vključimo na staro cesto za Opatijo. Po skupno slabih 60 kilometrih le pripeljemo v Opatijo in tako kot vsakič skušamo najti prostor ob morju na nabito polnem parkirišču.

Vsekakor močno opažen avtomobil, ki nase vleče poglede tudi zaradi rahlo nenavadne Grigio Medio zunanje barve, ki jo v BMW-ju zamešajo za dodatnih 4.628€, malce manj pa mu pristoju rdeče usnje na sicer vrhunskih sedežih in zadnji klopi. Tudi sicer je počutje v potniški kabini precej na visokem nivoju, s stališča udobja in tehnologije. M4 Coupe nikakor ne razočara, lahko bi zanj rekli, da je perfekten avtomobil, ki omogoča obilo vozniških užitkov, hkrati pa za volanom potrebuje sposobnega in znanja polnega voznika, saj bo le tako na široko pokazal svoj opus znanja.  Temu primerna je tudi končna cena. Slabih 131 tisoč evrov. 

BMW M4 Coupé 130.988 €
Pogonski sistem: motor z n. izgorevanjem
Tip motorja: 6, vrstni
Število ventilov: 4
Prostornina: 2979 cm3
Vrtina in gib: 84,0 x 89,6 mm
Kompresija:10,2 :1
Vbrizg:neposredni vbrizg
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:da
Katalizator:uravnani
Moč:331 kW (450 KM) pri 5500 vrt/min;
Navor:550 Nm pri 1850 vrt/min
Pogon: zadaj
Menjalnik: 7 , sekvenčni samodejni
Zavore spredaj: hlaj. koluti
Zavore zadaj: hlaj. koluti
Pnevmatike:
Obračalni krog:
Karoserija: 2-vratna, kupe
Dolžina: 4671 mm
Širinaa: 1870 mm
Višina: 1383 mm
Medosna razdalja: 2812 mm
Prtljažnik: 445 l
Rezervoar: 60 l
Masa: 1540 kg
Nosilnost: 545 kg
Priklopnik z zavoro: 1700 kg
Priklopnik brez zavore: 750 kg
Obremenitev priklopa: 75 kg
Obremenitev strehe: 75 kg
Najvišja hitrost: 250 km/h
Pospešek: 4,0 s do 100 km/h
Gorivo: bencin
Poraba mesto: 11,1 l/100km
Poraba izven: 6,7 l/100km
Poraba kombinirano: 8,3 l/100km
Emisije CO2: 194 g/km
Cena ob predstavitvi: 92.600
Aktualna cena: 130.988
Začetek prodaje: 2016
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Alfafil
In kako bo videti test samovozečega BMW, saj proizvajalci intenzivno delajo na tem, mar ne!? Drugače, ta biser Kvarteta in ceste, vse to dobro poznam, saj prihajam od tam.
27.12.2017 19:39:06
Alfafil
Kvarnera, preklete tipkovnice.
27.12.2017 19:40:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija