Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 62 kW M5 5 vrat
Plus za spremenjeno poslanstvo
Osnovna cena: 10.840 €
Cena testnega vozila: 12.600 €
zanimiva oblika
všečna notranjost
lega na cesti
motorju hitro zmanjka sape
odpiranje vrat prtljažnika
majhen prtljažnik
Generacijo ali dve nazaj je bil Ford Ka trendovski malček, namenjen predvsem pripadnicam nežnejšega spola. A v tretje so se karte povsem na novo premešale.
Marko Hanželič
21. februar 2018 | 9:00:23

Na test smo ga dobili v skoraj zaslepljujoči črno-rumeni kombinaciji, ki vsaj malo zakriva bistvo tega avtomobila. Najmanjši Ford v aktualni prodajni paleti bo kupce bolj kot s #trendi in #cool domislicami lovil s čim drugim. Novi Ka+ je nov dokaz globalnega razmišljanja pri Modrem ovalu.

Od sambe do Bollywooda

Razvili so ga v Braziliji, za potrebe evropskih trgov ga izdelujejo v na zahodu Indije, v mestu Samand, s prvo in drugo generacijo istoimenskega modela pa ga druži le ista značka na nosu. In za razliko od prve in druge generacije aktualni Ka ni predstavnik majhnih in finih, temveč manj majhnih in praktičnih, cenovno ugodnih kombilimuzin s petimi vrati, prostorom za štiri potnike in prtljago. Ta premik v razmišljanju izkazuje tudi tisti plus v samem imenu.

Vse doslej našteto ga označuje kot enega glavnih tekmecev Dacii Sandero, pa čeprav mali Ford skriva tudi nekaj drugih adutov. Oblikovno avtomobilček deluje dinamično - značilna ogromna Fordova maska hladilnika, kratki previsi prek obeh osi, malce podobnosti z večjo Fiesto - vse to mu lahko štejemo v plus. Želeli bi si morda več možnosti individualizacije, a kot smo ugotovili že v uvodu, to ni prioriteta modela Ka+.

Enostavnost vožnje

Tudi na drugi strani vrat je podobnosti s Fiesto kar nekaj, pa čeprav se zdi vse skupaj vseeno malce poenostavljeno. Pred voznikom so na majhni armaturni plošči razporejeni vsi pomembni instrumenti, nekaj pomembnejših informacij se izpisuje tudi na manjšem zaslonu pod njimi, volanski obroč pa lepo sede v dlan. Prav enostavnost je tista, ki je lahko malemu Fordu konkurenčna prednost. Volanski obroč je resda nastavljiv le po višini, a nastavitev ustreznih relacij za udobno in varno vožnjo bo uspela voznikom in voznicam vseh dimenzij. Podobno enostavno je upravljanje z infozabavnim sistemom Sync, ki mu malce zamerimo le (pre)majhen zaslon, upravljanje klimatske naprave in radijskega sprejemnika pa dela enostavno predvsem uporaba fizičnih gumbov, kar v mnogih vozilih že zdavnaj ni samoumevno.

Manj prtljažnika na račun večje potniške kabine

Glede na zunanje mere velja pohvaliti tudi prostor v drugi sedežni vrsti, glede sedežev pa velja, da bi si tako spredaj kot zadaj želeli vsaj malce več stranske opore. Prostorna potniška kabina terja davek tudi na prtljažnem prostoru,  ki ga je v osnovi za 270 litrov, kar v praksi pomeni dve večji športni torbi, s podiranjem zadnje klopi se prtljažni prostor raztegne na 849 litrov. Za odpiranje prtljažnika so pri Fordu uporabili ozko zarezo med vrati in odbijačem, kar pomeni, da boste pri odpiranju vrat prtljažnika redno umazali prste.

Suverena lega na cesti in motor brez sape

Na cesti je Ka+ podobno suveren kot smo vajeni od njegovih večjih in dražjih sorodnikov. Daljša medosna razdalja kot pri predhodniku ter platforma, na kateri sloni tudi aktualna Fiesta, sta garanta za dobro smerno stabilnost in suvereno lego na cesti. Krmilni mehanizem je med bolj neposrednimi, dinamične ambicije pa omejuje predvsem 1,2-litrski štirivaljni atmosferski mlinček, ki se sicer ne brani visokih vrtljajev, a ima v območju "normalnega delovanja" zelo malo razpoložljivega navora, kar pomeni, da boste morali tudi pri vožnji v avtocestne klance precej uporabljati prestavno ročico natančnega petstopenjskega menjalnika. Še posebej, če voznik upošteva indikator predlogov prestavljanja, mu pri 1.500 vrtljajih lahko ponudi le ščepec prožnosti. Avtocestna vožnja tako zaradi pretikanja v četrto in tudi tretjo prestavo dviguje porabo goriva, ki se je na testu ustalila pri sedmih litrih na sto prevoženih kilometrov.

Za tiste, ki jim praktičnost pomeni več kot sledenje trendom

Ford Ka+ bo všeč predvsem tistim, ki jim bolj kot trendovske obline in digitalne novotarije, pri srcu praktičnost, ekonomičnost ter dober izkoristek prostora. Pohvaliti velja obliko, ki dobro skriva svoje nizkocenovno poreklo, možnost izbire tempomata (180 EUR), enostaven, a uporaben infozabavni sistem in prostorno notranjost. Morda bi v prihodnje veljalo razmisliti še o trivaljni motorni opciji, ki bi vsekakor pripomogla k atraktivnosti samega avtomobila. 

Ford Ka+ 1.2 TI-VCT 62 kW 10.840 €
Pogonski sistem: motor z n. izgorevanjem
Tip motorja: 4, vrstni
Število ventilov: 4
Prostornina: 1196 cm3
Vrtina in gib: 70,6 x 76,5 mm
Kompresija:11,0 :1
Vbrizg:večtočkovni vbrizg
Odmična gred:ohc
Prisilno polnjenje:ne
Katalizator:uravnani
Moč:63 kW (85 KM) pri 6300 vrt/min;
Navor:112 Nm pri 4000 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 5 , ročni
Zavore spredaj: 258 mm
Zavore zadaj: bobni, 200 mm
Pnevmatike:
Obračalni krog:
Karoserija: 5-vratna, Kombilimuzina
Dolžina: 3929 mm
Širinaa: 1695 mm
Višina: 1524 mm
Medosna razdalja: 2489 mm
Prtljažnik: 270-849 l
Rezervoar: 42 l
Masa: 955 kg
Nosilnost: 545 kg
Priklopnik z zavoro: 500 kg
Priklopnik brez zavore: 500 kg
Obremenitev priklopa: - kg
Obremenitev strehe: 50 kg
Najvišja hitrost: 166 km/h
Pospešek: 13,9 s do 100 km/h
Gorivo: bencin
Poraba mesto: 6,3 l/100km
Poraba izven: 3,9 l/100km
Poraba kombinirano: 4,8 l/100km
Emisije CO2: 110 g/km
Cena ob predstavitvi: 10.840
Aktualna cena: 10.840
Začetek prodaje: 2016
Konec prodaje: še v prodaji
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Glede na to, da je iz Indije, bi lahko dali vsaj 70 % popusta, pa še profit bi imeli.
21.2.2018 11:35:12
klemens
Za ta denar si kupim solidni rang večji avto, ali osnovni model dva ranga višje. Takšna vozilca bi morala stati 7-8.000 eur. Popije pa kot vozilo srednjega ranga. Pravi mali dragi smrad. Pa samo 3 zvezdice euroncap.
21.2.2018 21:26:20
bacco
Za ta denar se dobi Tipo, ki je že malo bolj normalen avto
22.2.2018 7:47:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija