Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Peugeot 308 SW Allure 1.6 BlueHDi 120
Prednost je v prostornosti
Osnovna cena: 21.291 €
Cena testnega vozila: 25.196 €
všečna oblika
varčen pogonski agregat
prostorna potniška kabina
sistem samodejnega zasenčevanja dolgih luči
ločljivost kamer za pomoč pri vzvratni vožnji
upravljanje klime preko zaslona na dotik
Prenova je tudi kombijevski 308-ici prinesla številne novosti, predvsem na področju varnostno-asistenčnih sistemov, še vedno pa sta njegovi ključni prednosti prostorna potniška kabina in širokogrudno odmerjen prtljažni prostor.
Marko Hanželič
15. marec 2018 | 8:42:52

Na sončni strani Alp je kombi ali karavan, odvisno od političnega prepričanja, konstantno priljubljena karoserijska forma. Kako tudi ne, ko pa omogoča neboleča družinska potovanja, ki se pri avtomobilih brez nahrbtnika v danađnjem času marsikdaj izkažejo za malo misijo nemogoče. Tistim, ki potrebujejo veliko prostora, bo prenovljeni Peugeot 308 SW še kako povšeči, saj je ob že omenjeni prostornosti tudi oblikovno všečen in skoraj do zob oborožen z naprednimi varnostnimi sistemi. Oblikovne operacije, ki so tako zelo značilne za prenovljene modele, so Francozi pri tokratni prenovi skoraj popolnoma preskočili, morda tudi zato, ker 308 SW še vedno deluje sveže in prepričljivo. Levček se je s pokrova motorja preselil na masko hladilnika, luči pa so dobile LED-pas, ki služi tudi kot dnevna osvetlitev.

V primerjavi s kombilimuzino je 308 SW daljši za 33 centimetrov, za 11 centimetrov je nazaj pomaknjena tudi zadnja os, kar vsekakor prispeva k občutku dnevne sobe v potniški kabini. Če k temu dodamo še udobne usnjene sedeže in panoramsko streho, je primerjava z dnevno sobo povsem na mestu. Voznikov delovni prostor, znan kot koncept i-Cockpit, je izrazito modernističen, kar pomeni tudi nekaj samosvojih rešitev, kot so vsaksebi obrnjeni merilniki hitrosti in vrtljajev, volanski obroč minimalističnega obsega in velik zaslon infozabavnega sistema na sredinski konzoli ter skoraj popolna odsotnost gumbov. Klimatsko napravo je mogoče upravljati izključno s pomočjo zaslona na dotik, kar med samo vožnjo morda ni najboljša rešitev.

Na cesti je kombijevski 308 suveren, pravzaprav se dodatek dolžine v primerjavi s kombilimuzinskim predstavnikom praktično ne občuti. Krmiljenje je resda za odtenek manj neposredno, a le za toliko, kar boste občutili le pri hitrem ovinkarjenju, v vseh ostalih situacijah pa dolžinski dodatek ne igra bistvene vloge. V testnem primerku smo imeli možnost preizkusiti 1,6-litrski prisilno polnjen dizelski agregat, ki je s svojimi 88 kW (120 KM) največje moči in 300 Nm največjega navora vsekakor odličen vsakodnevni sopotnik, obenem pa z zmerno porabo, ki je na testu v povprečju znašala 5,6 litra na sto prevoženih kilometrov, zelo varčen družinski član. 1,6-litrski pogonski agregat se sicer počasi umika deciliter manjšemu primerku

Največji poudarek pri prenovi so Peugeotovci namenili modernim varnostnim sistemom, in sicer je v pomoč vozniku v kritičnih situacijah sistem za zaviranje v sili, na avtocesti pa se lahko posluži adaptivnega tempomata in sistema za preprečevanje nenamerne menjave voznega pasu. Tempomat sicer deluje od 30 km/h navzgor, del kompleta pomoči vozniku pa je tudi samodejno zasenčevanje dolgih luči, ki pa v temi resnici na ljubo, marsikdaj zaslepi nasproti vozeče udeležence v prometu.

V primerjavi s kombilimuzino je Peugeot 308 SW dražji za 800 evrov, za ta denar pa dobite dodatnih 140 litrov osnovnega prtljažnega prostora in precej večji skupni volumen ob spuščeni drugi sedežni vrsti. V litrih to pomeni 1.660 proti 1.300.

Dejstvo je, da pri Peugeotu vedo, kako se rečem streže, navsezadnje je bil 308 evropski avto leta 2014, lani pa model 3008. Takšnega SW-ja z osnovno opremo dobite za 21 tisočakov, a brez 18-palčnih litih platišč, kamer za vzvratno vožnjo, ki jim malce zamerimo slabo ločljivost in še česa. Če se odločite za Peugeot financiranje, je cena z dodatno opremo, ki jo je imel testni primerek, le za dobrega tisočaka višja, po ceniku pa Peugeot 308 SW Allure 1,6 BlueHDi velja 25.196 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija