Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Toyota Aygo 1.0 VVT-i X-Cite Bi-Tone
Osnovna cena: 11.820 €
Cena testnega vozila: 12.480 €
zabavna oblika
kakovosten infozabavni sistem
okretnost
dostop do zadnje klopi
Tehnični podatki
Za milenijce in vse ostale
Že na prvi pogled je jasno, da z Aygom pri Toyoti želijo navdušiti predvsem mlade, a bodo tudi starejši znali ceniti njegove vrline.
Marko Hanželič
17. april 2019 | 7:21:05

S prenovo se je morda spremenilo več, kot se zdi na prvi pogled. Pod najbolj dramatično izmed treh oblik je Aygo pravzaprav identičen svojima sotrpinoma, Peugeotu 108 in Citroenu C1, vsi trije pa prihajajo s tekočih trakov tovarne v češkem Kolinu. Druga generacija je na trgu od leta 2014, kar posledično pomeni, da je bila nedavna prenova precej temeljita, pa čeprav navzven spremembe niso ekstremne.

Res je, da je Aygo izgubil ekstremno izbuljeni in s kromom poudarjen X na nosu vozila, pa čeprav je zasnova v obliki omenjene črke ostala, nova so svetila spredaj, ki zdaj vsebujejo tudi LED-dnevne luči, vse ostalo pa je ostalo bolj ali manj enako tistemu, kar smo poznali pred prenovo. Seveda pa je Aygo toliko bolj pridobil na možnostih poosebljanja avtomobila sami osebnosti lastnika ali lastnice, saj pri nakupu lahko izbirate med sedmimi barvami pokrovov ogledal, štirimi barvami strehe, sedmimi barvami notranjih okrasnih detajlov, tremi barvami dodatka prednjega in zadnjega odbijača, šestimi barvami stranskih letvic, 11 barvami karoserije, 8 različnimi sedeži, 6 različnimi platišči… kombinacij kar ne more zmanjkati.

Notranjost tri in pol metra dolgega mestnega malčka je glede na zunanje mere presenetljivo prostorna, kar v prevodu pomeni, da je prostora na sprednjih sedežih dovolj, klop v drugi sedežni vrsti pa bo primerna bolj ali manj za otroke, za tretjega in četrtega odraslega potnika pa bo vseeno potrebnega nekaj odrekanja. Tudi zaradi ozkega kota odpiranja zadnjih duri. Voznikov delovni prostor reprezentira enojni merilnik, ki ima okroglo digitalno sredico, na kateri se izpisujejo najpomembnejši podatki, merilnik vrtljajev pa se merilnika hitrosti v obliki črtic oklepa z leve strani. Pohvaliti sicer velja še infozabavni sistem, ki povsem zadosti svojemu namenu, kar pomeni, da sodeluje tudi z vzvratno kamero, omogoča pa seveda tudi povezljivost s pametnimi mobilniki prek obeh najpomembnejših vmesnikov.

Aygo je v osnovi mestni avtomobilček in to je hkrati tudi okolje, kjer se najbolje znajde. Je majhen, okreten, z lahkotnim krmilnim mehanizmom in dovolj poskočnim litrskim trivaljnikom, ki so ga z Aygovo prenovo še dodatno posodobili. Dobil je nekaj več moči, tako da zdaj zmore 53 kW (72 KM) največje moči in 93 Nm maksimalnega navora. S prenovo so prilagodili tudi delovanje petstopenjskega menjalnika, a je vožnja po avtocesti še vedno relativno glasno doživetje. Na testu se je Aygo sicer izkazal s solidno porabo petih litrov na sto prevoženih kilometrov.

Osnovnega Ayga si lahko omislite za deset tisočakov, seveda pa možnost personalizacije in izbire številnih dodatkov hitro doda tisočaka ali dva. Je pa res, da s tem dobita ustrezen karakter tako avto kot njegov(a) lastnik(ca).

Drugo mnenje
Mestni malček s tulečim 3-valjnikom, precej bolj dirkaški za ušesa kot v resnici, ampak reč leti, brez dvoma. Glavna posebnost pa je barva. Tako unikatno vijolične kovinske barve ne bi zamenjal za nič na svetu, brez pardona. To, da mimovozeče najprej šokira barva, ki je zares nenavadna in redka, potem pa še bradati starejši občan kot sem sam za volanom, pa šok podvoji. Ampak za vse tiste, ki so radi opaženi, obvezna zadeva! Malčki se počasi poslavljajo, zakon trga je naredil svoje, a tale Aygo bo ostal v spominu za vedno! (Artur Švarc)
Toyota Aygo 1.0 VVT-I
Pogonski sistem: motor z n. izgorevanjem
Tip motorja: 3, vrstni
Število ventilov na valj: 4
Prostornina: 998 cm3
Vrtina in gib: 71,0 x 84,0 mm
Kompresija:11,5 :1
Vbrizg:veetoekovni
Odmična gred:dohc
Prisilno polnjenje:ne
Katalizator:uravnavani
Moč:53 kW (72 KM) pri 6000 vrt/min
Navor:93 Nm pri 4400 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 5, ročni
Zavore spredaj: hlajeni diski
Zavore zadaj: bobni
Pnevmatike spredaj: 165/60R15
Pnevmatike zadaj: 165/60R15
Obračalni krog: 10,2 m
Segment: A (mini)
Karoserija: 5-vratna, kombilimuzina
Število sedežev: 4
Dolžina: 3465 mm
Širinaa: 1615 mm
Višina: 1460 mm
Medosna razdalja: 2340 mm
Kolotek spredaj: 1430 mm
Kolotek zadaj: 1420 mm
Prtljažnik: 168-754 l
Rezervoar: 35 l
Masa: 830 kg
Nosilnost: 410 kg
Skupna masa: 1240 kg
Najvišja hitrost: 160 km/h
Pospešek: 14,1 s do 100 km/h
Gorivo: bencin
Poraba mesto: 4,2 l/100km
Poraba izven: 3,5 l/100km
Poraba kombinirano: 3,8 l/100km
Emisije CO2: 86 g/km
Energijski razred: B
Začetek prodaje: maj 2018
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija