Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Peugeot 508 SW 2.0 BlueHDI 180 GT Line
Osnovna cena: 35.190 €
Cena testnega vozila: 42.140 €
zunanja oblika
vozne lastnosti
kakovostni materiali v notranjosti
odličen pomočnik za prepoznavo pešcev ponoči
odziven motor
8-stopenjski samodejni menjalnik
nepreglednost ob pogledu nazaj
težje ročno zapiranje prtljažnik
pozicija volana moteča za višje voznike
slabša slika vzvratne kamere
obvolanske prestavne ročice ne spremljajo volana
premočna bela svetloba ob ogledalih na senčnikih
Tehnični podatki
Motor: 4, vrstni; prostornina - 1997 cm3; moč - 132 kW (180 KM) pri 3750 vrt/min; 400 Nm pri 2000 vrt/min;
Prenos: pogon - spredaj; menjalnik - 8, automaat; zavore - hlajeni diski, 330 mm spredaj, diski, 290 mm zadaj; gume - 235/45R18; obračalni krog - 10,8 m;
Karoserija: 5-vratna, kombi; segment - D (srednji); mere (d/š/v) - 4778 mm x 1859 mm x 1420 mm; medosna razdalja - 2793 mm; prtljažnik - 530-1780 l; rezervoar - 55 l; masa - 1515 kg; nosilnost - 675 kg; skupna dovoljena masa - 2190 kg;
Zmogljivosti: pospešek - 8,4 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 230 km/h; gorivo: dizel; poraba - 5,9/4,0/4,7 l/100 km; emisije CO2 - 124 g/km;
Francoz na obisku pri svojem zadnjem kralju
V Novi Gorici je pokopan zadnji francoski kralj in njegovi družinski člani, zato smo temno modrega Francoza peugeota 508 SW zapeljali prav tja in se nato v deževnem dnevu okrepčali (brez alkohola) še v eni od Osmic.
Metka Prezelj Metka Prezelj
6. december 2019 | 7:13:15 | 7:22:04

Peljali smo se kraljevsko in se prepričali, da bi bila po vsej verjetnosti tudi kraljeva družina ponosna na tega posebneža z opremo GT Line, pri katerem so eleganco in športnost zelo uspešno zapakirali v karavansko izvedbo. Tako z zunanjo obliko, kot z občutkom v notranjosti in odličnimi voznimi lastnostmi bo nagovoril tudi višje zahteve marsikaterega kupca vozil premijskega razreda. Ti si ga bodo sicer tudi lažje privoščili, saj bo treba zanj seči globlje v denarnico kot pri konkurenci, a dolgin ima kar nekaj lastnosti, ki bodo to ceno upravičile. 508 SW ima oblikovno dodelan in prepoznaven sprednji del z atraktivnimi polnimi LED žarometi, ki v samodejnem načinu dobro preklapljajo med zasenčenim in dolgim snopom. 

Nižji, a krajši od prejšnje generacije

Je izredno nizek (vsega 142 cm), celo 6 centimetrov nižji od prejšnje generacije, kar se pozna pri vstopu ali nameščanju otroškega sedeža v zadnji del avtomobila, kljub temu pa je zadaj še vedno dovolj prostora tako za glave kot za kolena potnikov. Koga bi morda motilo le to, da je zaradi manjših oken v zadnjem delu precej temno. Ker je avto nižji, se zaradi svoje športne oblike zdi še daljši, a je le tri centimetre daljši od limuzinske izvedbe in celo pet centimetrov krajši od prejšnje generacije. Stranska stekla nimajo okvirjev, zaradi česar izgleda avto še bolj atraktivno, pri tej testni izvedbi pa je svoje k videzu dodala tudi izdatna zatemnitev stekel v zadnjem delu, ki zna priti prav še posebno v pripekajočih poletnih dneh.

To je zagotovo avto, ki pritegne veliko pozornosti. Spredaj je na pokrovu motorja tik nad levom številka 508, pod zadnjim brisalcem pa ga krasi eleganten napis Peugeot. Zadek je predvsem na račun zanimivo oblikovanih žarometov, ki so združeni pod svetleče črno okrasno letvijo čez celo širino, predmet mnogih razprav in deljenih mnenj, ki grejo večinoma v dve skrajnosti – ali jim je oblika zelo všeč, ali pa sploh ne. Po grobi oceni je bilo prvih sogovornikov več.

Ni pa bilo malo takšnih, ki so med ogledom prtljažnika presenečeno ugotovili, da avto s takšno opremo ne premore gumba za samodejno zapiranje zadnjih vrat. Za to potrebujete kar precej moči in ker se tudi odpira zelo visoko, je precej nižji sorodnici zapiranje že predstavljalo precejšen izziv. Na to je vsekakor dobro misliti ob izbiri dodatne opreme.

Predlog za izlet s "francoskim pridihom" v vsakem vremenu

Ker smo imeli 'srečo' in smo petstoosmico testirali v obdobju daljšega deževja, smo skovali načrt za izlet na tih deževen dan. 

1. Ogled kripte zadnjega francoskega kralja: Burboni so bili velika aristokratska družina, ki je od 16. stoletja vladala Franciji. Prav v Novi Gorici je pokopan zadnji francoski kralj Karel X., ki je leta 1830 pribežal iz Francije po tem, ko je sprožil julijsko revolucijo. Ko je bolehal za kolero in skozi okno opazoval samostansko cerkvico na Kostanjevici, je izrazil željo, da bi ga pokopali prav tu. Karel X. je bil zadnji francoski kralj, je edini francoski kralj, ki ni pokopan v Franciji in edini kralj, ki je pokopan v Sloveniji. Zaradi njegove želje so želeli biti skupaj z njim pokopani tudi drugi člani Burbonov, tako so v kripti na Kostanjevici pokopani zadnji potomci te francoske veje. 

2. Grad Kromberk: Zapeljite se do čudovitega gradu, ki je iz centra Nove Gorice oddaljen le nekaj kilometrov. V njem je osrednji razstavni prostor Goriškega muzeja. V pritličju in prvem nadstropju se nahajajo stalne postavitve umetnostne ter kulturne zgodovine, v drugem nadstropju je prostor za občasne razstave, predavanja in druge dogodke, zato se pred obiskom splača preveriti njihovo stran.

3. Okrepčilo v eni od Osmic: V jesenskem in zimskem času se splača preveriti, ali je kje v bližini odprta osmica. Čeprav so osmice praviloma vinotoči, ki odprejo svoja vrata, so številne tudi kmetije, ki ponujajo domače jedi, zato se lahko v primeru, da ste na izletu z avtom, okrepčate ob dobri domači hrani po dostopnih cenah. 

Osnovna prostornina prtljažnika znaša 530 litrov, kar je na primer toliko kot pri Opel Insigniji, ter 130 litrov manj kot pri Škodi Superb. Čeprav jih v resnici za našo pot nismo potrebovali, smo za preskus vanj brez težav pospravili tri velike kovčke in dva, ki ustrezata merilom za ročno prtljago na letalih. Zelo preprosto in z eno potezo se lahko preklopi tudi naslon zadnje klopi, ki je deljiva v razmerju 1/3 in 2/3, na ta način pa pri Peugeotu obljubljajo 1780 litrov prostornine za prtljago. Nakladalnega roba prtljažnik nima in je temu primerno lahko dostopen, je pa zato raznim ostrim robovom prtljage in koleščkom kovčkov zelo izpostavljen zelo širok zadnji odbijač, na katerega bo treba ob nalaganju prtljage zaradi širine toliko bolj paziti. 

Pogled v kabino – pogled v prihodnost

Pogled v kabino razkriva futuristično in zelo všečno oblikovanje, kjer se zdi, da so prav vsaki podrobnosti namenili veliko časa, še posebej pazljivo pa so izbrali kakovostne materiale. Sedeži so udobni, usnjeni in prešiti z atraktivnim vzorcem, v tem testnem avtomobilu so bili opremljeni tako z ogrevanjem kot z masažnim sistemom, ki še posebno prav pride na daljši poti. 

Volan je zelo majhen in športen, zgoraj in spodaj spodrezan – če ne bi bil, ne bi videli merilnikov, celotna armatura pa je postavljena tako, da nimaš prave predstave, da sediš v velikem avtomobilu in je občutek sicer kar precej utesnjen. K temu pripomore precej nizko postavljen volan, višje namreč ne gre in bo zato predvsem višjim voznikom sedel na noge. 

Veliko veselja bodo imeli v avtu predvsem ljubitelji tehnike in tisti, ki imajo radi različne možnosti nastavitev. Na 12,3-palčnem digitalnem zaslonu lahko izberete različne prikaze merilnikov, določite, katere informacije naj vam merilniki prikazujejo. A velik zaslon je po našem mnenju najbolj uporaben ob aktivaciji nočnega radarja oziroma infrardeče kamere za prepoznavo pešcev. Ta dela fenomenalno in pešca na cesti pokaže že, ko je ta oddaljen več sto metrov od avtomobila. Zaznal je črno mačko, ki je tekla ob cesti, še preden smo jo opazili sami, na pešca, ki smo se mu približevali, pa je opozoril tudi zvočno in z dodatnim opozorilom na zaslonu. Če bi bilo potrebno, bi avto tudi samodejno zaviral.

Na sredini konzole je 10-palčni zaslon na dotik, ki deluje v kombinaciji z ličnimi klavirskimi tipkami pod njim. Za dostop do vsake funkcije je treba najprej pritisniti na gumb in nato za nastavitve poskrbeti še z izbiro na zaslonu. Izbira radijske postaje ali nastavitev temperature med vožnjo zato zahteva preveč očesnega stika z ekranom. V kabini je sicer mogoče nastavljati še ambientalno osvetlitev, za dobro počutje pa poskrbi izredno kakovostno ozvočenje z desetimi zvočniki, ki ga je razvil znani francoski Focal. 

Čeprav ima avto več pozitivnih lastnosti kot pomanjkljivosti, pa prvi minus opaziš takoj, ko se z njim zapelješ. 508 SW je namreč zaradi svoje nižje športne oblike izredno nepregleden. Oziranje nazaj in preverjanje mrtvega kota zato zahteva več pozornosti in pazljivosti. Stekla so majhna, vzglavniki na zadnji klopi pa zastirajo večino pogleda nazaj. V primeru, da v prtljažniku ne zaprete ponjave, je vidljivost vzvratno celo tako močno omejena, da morda vidite le še streho vozila, ki na semaforju stoji kak meter za vami. Preglednost je nekoliko otežena tudi spredaj in sicer na račun velikih stranskih ogledal. 

Narejen za udobje na dolgih razdaljah

Njegov teren so dolge razdalje na avtocestah, vožnja je zanesljiva in zelo udobna, kljub temu, da se vozi na 18-palčnih kolesih. Zelo je v pomoč tudi dobro delujoč radarski tempomat, ki se v zastoju samodejno zažene, če se je avtomobil ustavil za manj kot tri sekunde, sicer pa ga lahko spet aktiviramo s preprostim pritiskom na gumb ali s pritiskom na stopalko za plin. Čeprav ni ustvarjen za ovinke, je njegovo podvozje trdno in lepo opravi tudi s temi. Menjalnik dobro sodeluje z motorjem, med umirjeno vožnjo po avtocesti prestavlja praktično nezaznavno, ročica menjalnika je zelo lepo oblikovana. Ob izbiri športnega načina vožnje (možnosti sta še 'Normal' in 'Eco') je odzivnost menjalnika še boljša, smo pa občasno za še večjo preciznost pri menjavi prestav na lokalnih cestah te menjavali ročno z obvolanskimi ročicami, ki na zavojih žal ne spremljajo obračanja volana. 

Srce avtomobila je dvolitrski turbodizel, ki razvija 130 kilovatov moči in 400 Nm navora. Do 100 kilometrov na uro pospeši v 8,4 sekunde, motor pa se s svojo močjo lepo odziva tudi pri nizkih vrtljajih. Povprečna poraba na testu se je gibala okoli 7,5 litrov, a jo lahko z normalno vožnjo brez težav spravite tudi pod mejo sedmih litrov. V prvi vrsti bi bil ta namenjen predvsem poslovnežem, ki prevozijo veliko število kilometrov, hkrati pa želijo svojo družino občasno zapeljati tudi na izlet ali počitnice. Cena tega lepotca z opremo Allure se začne kovati pri dobrih 33 tisočakih, osnovno vozilo z opremo GT-Line stane 35.190 evrov. Čeprav se cena z dodatno opremo hitro povišuje tudi preko 40 tisočakov, kakor se je pri modrem lepotcu, ki smo ga imeli na testu pri nas, pa kljub vsemu za to ceno dobite avtomobil, ki zlahka konkurira premijskim karavanom drugih znamk, za katere bi morali po vsej verjetnosti odšteti še vsaj dobrih 20 tisočakov več.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Hmm, tudi tega imam v ožjem izboru, samo cena mi je res visoka. Barva edino perla bela ali črna, ta modra mi je res grda, prav uniči lepoto avtomobila. Ta teden sem bil v salonu in dajo cca 1500 eur popusta, ne glede firma, leasing, fizična oseba, keš...
6.12.2019 16:14:08
denis1304
strešno okno ni več standardna oprema pri karavanu?
8.12.2019 23:55:23
7even77
@Klemens, če izpustim nekaj (zame) bistvenih stvari, ki (me) res zmotijo - ti višina do strehe, glede na najnižji še mogoči položaj sedeža in prostornost na zadnji klopi ustrezajo? Meni ne. Tudi prtljažnik pri tem avtomobilu ni tiste sorte, ki bi 4-članski družini omogočil brezskrben prevoz vsega potrebnega za 14-dnevni dopust, brez strešnega kovčka (in ne v kampu, seveda).Vsekakor pa drži, da bi lahko tale Celebes modri barvni odtenek takoj črtali iz ponudbe.
9.12.2019 6:28:52
meta
Ma ta barva v resnici sploh ni slaba, edino turobni dnevi mu res res ne laskajo In ne morem pomagati, ta temna letev z lučmi zadaj - kadarkoli sem ga pogledala, sem se spomnila na meco c-230 coupe iz 2002, pri katerem še danes ošpice dobim, če ga kje vidim. Tam je sicer šlo za podaljšek zadnje šipe pod nekim spojlerjem, tukaj je vendarle drugače - luči so tukaj tudi atraktivno oblikovane, ampak če avto ni črn, mi te črne letve na drugih barvah res niso nek vrhunec oblikovanja Pa res (pre)nizek je za nas, ki smo 180 + čevap, sicer je pa super, vožnja na relacijah in v gužvi je res kul - nastaviš mjuzik, udobje je, vozne lastnosti in tišina te kar umirijo, tempomat in to vse špila (pa še masaža), da se lahko en mal sprostiš na poti iz službe
11.12.2019 23:42:24
klemens
7even77 sem sedel zadaj, zaradi spuscajoce strehe sploh ne vidim ven, ampak jaz vozim avto, tako da mi za tiste zadaj ni toliko mar
22.12.2019 20:41:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija