Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Nissan Micra 1.0 IG-T 100 N-Connecta
Osnovna cena: 16.650 €
Cena testnega vozila: 17.610 €
oblika
udobje prednjega dela potniške kabine
nizka poraba
nenatančno uravnavanje temperature
-slabše odzivne avtomatske dolge luči
Tehnični podatki
Motor: 3-valjni turbobencinski; prostornina – 999 cm3; moč - 74 kW (100 KM) pri 5000 vrt/min; navor - 160 Nm pri 2750 vrt/min;
Prenos: pogon - spredaj; menjalnik - 5, ročni; zavore - koluti spredaj, bobni zadaj; gume - 195/55R16;
Karoserija: 5-vratna, kombilimuzina; segment - A; mere (d/š/v) - 3999 x 1743 x 1455 mm; medosna razdalja - 2525 mm; prtljažnik – 300 -1004 l; rezervoar - 41 l; masa - 1060 kg; nosilnost - 390 kg;
Zmogljivosti: pospešek 10,9 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 184 km/h; gorivo: bencin; poraba - 5,6/3,9/4,5l/100 km; emisije CO2 - 104 g/km;
Micra z evropsko filozofijo oblikovanja
Nissan Micra pete generacije ima že na prvi pogled s predhodnicami le malo skupnega. Od škatlaste oblike prve generacije v zgodnjih osemdesetih se je od druge do četrte generacije vse bolj zaoblila, nato pa se v najnovejši različici razvila v avto sodobne športne oblike.
Urša Prosenjak
10. januar 2020 | 7:00:00 | 7:00:00

Če ob omembi Micre po zgledu kakšne tretje generacije, s katero je japonska malčica postala priljubljena med Slovenkami, pomislimo na zaobljen in mehurčkast avtomobilček iz risanke, bomo nemalo presenečeni, ko bomo pred sabo zagledali najnovejšo inkarnacijo. Micra generacije 5 je širša in daljša ter precej bolj aerodinamična od predhodnic. Oblikovno je bližje polbratu Cliu, na njuno sorodstvo najbolj očitno namigujejo skrite kljuke zadnjih vrat. Nissan je namreč v peti generaciji spremenil filozofijo – generacijo poprej je bila Micra avto za vsa tržišča, kar je bilo že idejno obsojeno na neuspeh, saj je pomenilo iskanje srednje poti in kompromisov, nečesa, kar bo vsem približno ustrezalo, nikomur pa ne bo noro všeč. Tudi prodajni rezultati so jasno pokazali, da bo potreben drugačen pristop. Najnovejša Micra ne poskuša več ugoditi vsem, pred sabo ima jasen cilj in točno določeno tržišče, Evropo.

Micra tudi ni več mikro, niti po velikosti, niti po uporabnosti. V dolžino meri okrogle štiri metre, široka je 174 cm, v višino pa ji le 4 centimetri zmanjkajo do poldrugega metra. Potniška kabina je prostorna in udobna, vtis prestiža pa doda armaturna plošča s poudarki iz mehkih materialov.

Ob infotainmentu s 7-palčnim zaslonom so analogni gumbi za upravljanje z navigacijo in avdio sistemom, pod njim pa ergonomsko nameščeni krmilniki klimatske naprave. Pri tej sicer lahko nadziramo temperaturo, vendar se zdi nekoliko samosvoja. Ko se v avtu pošteno segreje, ga zlepa ne ohladimo, tudi če naravnamo zelo nizko temperaturo. Kar v mrazu in če nas rado zebe, ni poseben problem, toda potniki, ki imajo raje kakšno stopinjo manj, niso bilo ravno navdušeni. Kljub njeni resni preobrazbi pa v notranjosti Micre najdemo še nekaj ostankov okroglosti in igrivosti prejšnjih generacij. Ena takšnih podrobnosti so gumbi za električni pomik stekel in nastavitev zunanjih ogledal, ki so prikupno zaobljeni in presenetljivo prijetni na otip. Malo manj navdušeni smo bili nad žarometi. Micra se sicer ponaša s samodejno zatemnitvijo dolgih luči, ki pa bi lahko bila bolj odzivna. Kar nekajkrat se nam je namreč zgodilo, da smo nehote zaslepili ostale voznike, ko smo se zanašali na avtomatsko zatemnitev,  ki se ni zgodila.

Korak k večjim je narejen tudi pod pokrovom motorja. Turbo 0,9-litrski bencinski motor so pri Nissanu okrepili in Micro zdaj poganja turbolitrski trivaljnik z močjo 74 kW (100 KM), ki nase opozarja s specifičnim zvokom turbinskega polnilnika, kar mu daje športni pridih. Sicer je motor solidno odziven, o presežkih pa ravno ne moremo govoriti. Do stotice potegne v 10,6 sekunde, zmore pa največ 184 km/h. Poraba ostaja pohvalno nizka tudi pri večjih naporih, kjer se giblje med 5 in 6 litri na 100 kilometrov, pri zavestni varčni vožnji pa jo spravimo tudi na dobre 4 litre. V ovinkih se Micra zaradi nižje postavljenega težišča dobro znajde in ima tudi sicer solidno lego. Vzmetenje je sicer kar udobno, vendar je pri pobiranju neravnin precej glasno.

Spodobne karakteristike, zaradi katerih je Micra precej uporaben avto za najrazličnejše scenarije. V mestu je okretna, na avtocesti ne dela gneče, v njej se lahko povsem udobno peljejo štirje odrasli, če je treba in če se malo stisnejo, pa se jih mirno pelje tudi pet. V prtljažnik z osnovno prostornino 300 litrov lahko spravimo tudi kar precej prtljage, s podrtimi zadnjimi sedeži pa prtljažni prostor povečamo na 1004 litre in lahko prepeljemo tudi kakšen večji kos.

Nivo opreme N-Connecta ima serijsko inteligentno zaviranje v sili, indikator tlaka v pnevmatikah, omejevalnik hitrosti in tempomat in sistem start-stop. Za doplačilo k osnovni ceni 16.650 € si lahko kupec omisli še dodatek Safety, ki med drugim vsebuje avtomatske dolge luči in opozorilo za nenamerno menjavo voznega pasu.

Z Micro je Nissan vseskozi nagovarjal voznice, vedno je veljala za ultimativni ženski avto. Z novo podobo je v duhu današnjega časa pridobila »spolno nevtralnost« in po mnenju mnogih postala avto, ki je všeč tudi moškim. Gledano skozi ženske oči pa ni povsem tako. Micra je še vedno ženski avto, ampak namenjen sodobnim voznicam, ki imajo do svojega vozila drugačna pričakovanja, kot so jih imele predhodnice pred desetletji. In morda delitev na moške in ženske avtomobile ravno ne spada več v 21. stoletje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija