Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Volkswagen Golf 2.0 TDI DSG Style First Edition
Osnovna cena: 30.066 €
Cena testnega vozila: 33.334 €
barva
LED žarometi
motor
DSG menjalnik
vozne lastnosti
digitalizacija voznikovega okolja
vsebine v slovenščini
udobna potniška kabina
dovolj velik prtljažni prostor
poraba
občasno zamrznitev osrednjega zaslona
zadržano oblikovanje
cena
ki gre močno v višave
Tehnični podatki
Motor: 4, vrstni; prostornina - 1968 cm3; moč - 110 kW (150 KM) pri 3500 vrt/min; navor 360 Nm pri 1600 vrt/min;
Prenos: pogon - spredaj; menjalnik - 7, dvosklopčni; zavore - hlajeni diski spredaj, diski zadaj; gume - 225/45R17; obračalni krog - 10,9 m;
Karoserija: 5-vratna, kombilimuzina; segment - C (spodnji srednji); mere (d/š/v) - 4284 mm x 1789 mm x 1456 mm; medosna razdalja - 2636 mm; prtljažnik - 381-1237 l; rezervoar - 45 l; masa - 1359 kg; nosilnost - 601 kg; skupna dovoljena masa - 1960 kg;
Zmogljivosti: pospešek - 8,8 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 223 km/h; gorivo: dizel; poraba - 4,4/3,4/3,8 l/100 km; emisije CO2 - 99 g/km;
Še vedno ima močne adute v rokavu
Golf bolj ali manj ostaja v istih okvirih kot vse generacije doslej. Najmanj napredka, in to pričakovano, so naredili na njegovi zunanji podobi, veliko več pa pri tehniki in digitalizaciji voznikovega delovnega okolja. Morda bodo ravno zato imeli največ težav tisti tradicionalni kupci Golfa.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
28. oktober 2020 | 7:23:00 | 19:25:00

Razvojniki so zanj in še za druge tri bratrance (Seat Leon, Audi A3 in Škoda Octavia) iz nemške skupine razvili novo platformo, ki mu v največji meri prinaša veliko možnosti nadgradenj za alternativne pogone, hkrati pa je s tem pridobil še nekoliko bolj samozavestno držo na cesti. Kot že omenjeno, zunanja podoba ne prinaša nekega bistvenega oblikovnega preskoka. Še največja sprememba se je zgodila na sprednjem delu, kjer so oblikovalci postregli z nekaj agresivnejšimi linijami (žarometi in maska), precej pomembna pa je tudi nova limonino rumena kovinaska barva (dodatek 696€). Tudi zaradi te je bil Golf osme generacije na cesti precej bolj opazen.

Veliko več nove vsebine je opaziti v potniški kabini. Da bi izstopal iz konkurence, je vozniško delovno okolje v celoti digitalizirano. To hkrati pomeni, da je izginila večina gumbov in stikal, s katerimi se je do zdaj upravljajo različne sisteme. Pravzaprav je v nizu novodobnih sprememb le ena, ki bo marsikomu povzročala težave. Namesto gumba za glasnost je tudi pri temu zdaj na voljo poseben drsnik na dotik. Potrebno se bo navaditi nanj. Analogne merilnike je zamenjala digitalna platforma, ki sem jo dovolj dobro spoznaval že iz ostalih sorodnih modelov. Prinaša dober pregled nad številnimi potovalnimi informacijami, ki jih je mogoče postavljati v različne formate, potrebnega bo le nekaj uvodnega spoznavanja s stikali na volanu. Ampak nič pretirano zahtevnega. Pri novi digitalni zasnovi sem morda v največji meri pogrešal podatek o nivoju goriva. Ta ni ves čas prisoten, pač ga je potrebno poiskati znotraj menijev. 

V sklopu digitalizacije je na osrednji konzoli postavljen še 10-palčni zaslon z enostavno grafiko, a z veliko podmeniji, ki so, kar je dobro, v celoti prevedeni v slovenski jezik. Uvodno spoznavanje z njim bo nekoliko daljše kot sicer. Preko omenjenega zaslona sem lahko spremljal vse kar je povezano o avtomobilu, upravljal vse asistenčne sisteme, klimatsko napravo, se povezal s pametnim telefonom preko Bluetootha, skratka zares obsežen nabor informacij se skriva v njem in na srečo je ta tudi procesorsko zgledno zmogljiv, da ne zmrzuje. Temu bom v bližnji prihodnosti namenil poseben članek. A med preskusom ni šlo brez težav. Nekajkrat se je na zaslonu izpisalo: Radio/mediji – funkcija trenutno žal ni na voljo. Prosimo, počakajte…. Seveda, v tem času preko tega zaslona ni bilo možno urejati ničesar. Šele, ko sem avto zapustil, zaklenil za nekaj deset minut, se je zadeva vrnila v prvotno delujoče stanje. Na Volkswagnu so mi kasneje pojasnili, da so seznanjeni s težavo in da bo nadgradnja na voljo v nekaj dneh.

Izpostaviti velja zanimivo zasnovo upravljanja z žarometi in meglenkami, ki ima svoje mesto na levi strani merilnikov, medtem ko se pod osrednjim zaslonom skriva še aktivacija štirih menijev. Klimatska naprava, pregled asistenčnih sistemov parkirna pomoč in izbira voznih profilov. Tudi pri tem velja enako. Preprosto in hitro dostopanje do funkcij. Omembe vredna težava je le v tem, da se domala povsod poznajo odtisi prstov. Všeč mi je tudi rešitev, ki klasično menjalno ročico zamenjuje stikalo z elektronsko povezavo do menjalnika. V Golfu se na sprednjih sedežih sedi zelo dobro, pri teh se pozicijo nastavlja delno preko stikal in mehanskih vzvodov, zadostno je prostor odmerjen tudi na zadnji klopi. 381-litrski prtljažnik se ne uvršča med največje, a bo kljub temu vanj možno naložiti nekaj torb in opreme za dopust. V našem primeru, testni avto ni bil opremljen z rezervno gumo, zato je pod predelno polico nastal še dodaten zajeten odlagalni prostor.

Največji adut Golfa je zagotovo dvolitrski dizelski štirivaljnik s 110 kilovati moči, povezan s sedemstopenjskim DSG menjalnikom. Ker je potniška kabina tako dobro izolirana, me je prepričal s tihim delovanjem, še bolj pa s porabo. S 45-litrsko posodo goriva sem v času preskusa, večinoma na avtocesti (s tempomatom nastavljenim na 130 km/h), prevozil nekaj čez 900 kilometrov in dosegel povprečje 4,8 litra. Če bi se v tem času vozil samo po klasičnih cestah, s hitrostjo okrog 90 do 100 km/h, bi najverjetneje z brez težav prevozil tisočaka s polno posodo in beležil povprečje morda tudi pod 4 litri. In to je tisto, kar povprečen uporabnik Golfa potrebuje. Avto za vsak dan in po potrebi za daljše poti. V primerjavi s prejšnjo generacijo, je Golf naredil korak naprej tudi pri voznemu karakterju. Volan je postal lažji, celoten mehanizem bolj natančen, podvozje pa dovolj dobro uglašeno, da ta ni ne pretrd in ne premehak (čeprav ni imel aktivnega blaženja), hkrati pa zna med zavoji pokazati veliko mero samozavesti. Ne gre pozabiti niti na dejstvo, da je ta opremljen s številnimi varnostnimi asistencami, kjer me je spet najbolj motilo vsakokratno izklapljanje sistema za ohranitev vozne smeri (Lane Assist). Dobra plat tega je, da to pomeni le dvakrat stisk stikala na volanu (možnost izklopa tudi na osrednjem zaslonu). 

Golf je z vsako generacijo nekoliko pridobil na ceni in tudi pri najnovejši izdaji ni nič drugačen scenarij. Pri testnemu modelu z opremo First Edition, ki temelji na paketu Style, je končna cena znašala vrtoglavih 33 tisočakov (osnova 30.540€), kar je za običajnega Golfa rahlo na meji razumnega. No, tega paketa opreme že ni več v ponudbi, zato bo takšnih primerkov na cesti bolj malo. Hkrati je testni avto dober prikaz, kakšen je lahko bogato založen Golf in česa pri njem ne bi pogrešali. Če bi ga sestavljal za svoje potrebe, zagotovo ne bi pozabil na matrične LED žaromete, ki so ocenjeni na vsega sedemsto in nekaj evrov, svoje poslanstvo pa, s sistemom za samodejno uravnavanje snopa, opravljajo več kot odlično. In ko smo že pri ceni, velja opozoriti še na dejstvo, da bi za dodatnega tisočaka iz prodajnega salona odpeljal 180-kilovatnega GTI-ja. Njegova začetna cena znaša 34.789€, medtem ko najcenejši Golf na ceniku stane 20.271€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
O plusih tega avtomobilia ni potrebno govoriti, jih je dovolj. Morda minusi. Niti ni nek vpadljiv minus, če ni ves čas prikazana raven goriva - vedno je na voljo podatek, kolikšen je še doseg s tistim, kar ga je tisti hip v rezervoarju (torej nemara še koristnejši podatek). Lane Assist pa se prav vsakič izklopi zato, ker se največ voženj običajno začne z domačega parkirišča in tako najprej po mestnih povezavah, kjer gredo hitrostne omejitve redko čez 50 oz. 60km/h, kjer pa Lane assist ni niti preveč uporaben in s tem posledično ne prav potreben. Da, zato se ga potem lahko sila enostavno tudi aktivira v sklopu stikal na levi strani volanskega obroča. Morda še glede cene - testni primerek je bil dobro (ne pa popolno) založen z opremo, torej to ni bila gola osnova nivoja opreme "Style" in čeprav bi za tisočaka več osnovne cene res lahko odpeljali izvedenko GTI, bi te še vedno bila LE osnova tistega, kar se potem lahko naloži tudi v to. Takrat pa tudi GTI, da ima vse tisto, kar je v (skorajda) popolni opremi imel recimo tale 2.0 TDI DSG, nato že seže do vsaj 45.000€.
28.10.2020 8:00:48
alfafil
Gladko mimo salona po 2,0 hibrida. Ne hvala, VW.
28.10.2020 8:30:24
spartan
Nisem ga še testiral. Imel pa sem že Golfa.
28.10.2020 10:24:42
7even77
Jaz sem ga imel priložnost nekaj dni, kot po njem še Novega Leona FR, imeti doma. Sicer in takrat pač ne Diesla, marveč eTSI ACT, z DSG seveda. Med Leonom in Golfom sem tako lahko vlekel nekaj vzporednic, prav dolgo in prav veliko ne. Recimo A3 me nikakor ne navduši, pa mi cena sploh ni tako pomembna, Octavia pa je za drugačno vrsto kupca, zame ne toliko. Vtisi s tistim, kar smo imeli doma? Ja, zelo prijetni. 48V napajanje dela svoje in tako recimo ne samo pri porabi, tudi pri proženju Start&Stop sistema se čuti res velika mera napredka. Materiali v Golfu (bil je enaka izvedenka, ker takrat, bolj na začetku, so bili to v glavnem vsi in tudi v enaki Limona barvi) so res v redu in lepo je bilo vse sestavljeno, tudi zvočna izolacija je res dobro zaznavna. Vtisi so bili torej vsaj taki, kot sem pričakoval, da bodo. In sam bi šel tako še naprej verjetno zelo mirno mimo še katerega salona, ki bi bil na poti do tega te znamke. Spet kdo drug pač ne. Pa saj, je prav tako.
28.10.2020 11:08:00
spartan
Bo potrebno testirat
28.10.2020 11:32:58
bacco
7even77 a je Volkswagen že naredil kaj takšnega, da ti ne bi na vse pretege hvalil ali opravičeval?
28.10.2020 12:08:10
7even77
Po tvoje - in po moje - NE. Pa se čisto malo vprašaj, zakaj. Potem me pa lahko vprašaš enako še za katero drugo znamko (če seveda sploh želiš). Ker vse tisto, kar uspem preizkusit in potestirat, temu ustrezno komentiram - ali pa raje ne.
28.10.2020 12:11:37
spartan
Mene pa 7even77 spominja na enega z Verovškove
28.10.2020 12:16:21
7even77
Fino (za onega). Najbrž. Ampak s tovrstnim ali podobnim udejstvovanjem pri katerikoli - katerikoli! - Ah nimam nič.
28.10.2020 12:22:42
alfafil
Si pač mičkeno nagnjen proti VAG, nič zato, mislim, da si kar korekten. Mene je VW razočaral, zaradi enega modela, drugi, tastov, me je kar navdušil. Za zdaj se bom izogibal VW, bomo videli, kaj bo v prihodnosti. Tudi po ogledu Golfa me ni prepričal. Če je kdaj bil precenjen, je to zdaj.
28.10.2020 12:58:47
spartan
Berger prodaja F40 (opis pri enem drugem članku). Navalite, pobje
28.10.2020 13:13:44
7even77
Se mi zdi, da je včasih bolj, včasih spet manj, kar nekako normalno, da je vsak med nami naklonjen temu ali onemu proizvajalcu. Seveda, niti ne zanikam, da me osebno nabor koncerna VW (torej ne SAMO tisto, kar je VW) doslej (še) ni pustil na cedilu, ravno tako je precej tistih, ki pa jih je. Žal. In tako je tudi drugje, bi rekel. Korekten skušam res biti (hvala @Alfafil), zdaj zelo hitro pa lahko kdo to dojame kot "pretirano" ali pa vsaj subjektivno. Prav, če res ne more biti drugače. Seveda pa tebi, @Alfa, iskreno privoščim, da bi te čim manjkrat razočaralo vse tisto, kar boš še imel vnaprej, zdaj trenutno je to hibridni Japonec, drugič spet kaj drugega! Na vsak način.
28.10.2020 14:00:15
bacco
Saj, da ne bo pomote, se tudi jaz strinjam, da so avtomobili iz skupine Volkswagen zelo dobri. Ampak, ko pa še šparanje s trdo plastiko opravičuješ z dobrimi spoji, potem pa vsaj malce izgubiš kredibilnost. Pač varčujejo in to ne gre ravno najbolje skupaj s kvaliteto in s pričakovanji kupcev za tak denar. Mi je tudi jasno, da cene vzhajajo pri vseh znamkah, ampak 30k za Golfa dizla je meni enostavno preveč denarja, vsi tile ekrani in hroščata elektronika pa so kvečjemu še dodaten minus.
28.10.2020 14:55:26
7even77
Bacco, saj vem, da tudi ti sam veš, da ti dam lahko prav, ko je vendar jasno, da za 25k+ ne bi rad gledal in občutil preveč trde plastike v (nemškem, recimo) avtomobilu. Bojim se, da gre pri vseh vse to v teh čudnih, samo še golo ekonomsko naravnanih smereh, česar sam sploh ne odobravam, tudi v VAG skupini ne. Ko sem recimo preizkusil, kaj ponujata Novi A3 in tudi A4 (višje ta hip nima smisla), sem bil malček v dvomi ali bi si zelo resno za takorekoč enako obdelano in tudi na oko identično plastiko (sploh spodnji deli), pa čeprav je res dobro sestavljena, prav zelo želel ŠE globlje seči v žep, kot bi to bilo potrebno že recimo pri VW (Seat in Škoda seveda sta nižje pozicionirana, ampak prav treba jima ne bi bilo biti...)! Je pa tako, veš, da ko se prav nameniš in se greš (no, si se lahko šel, nadaljujemo po koroni) turnejo od salona do salona z različnimi znamkami, še dražjimi in ne le cenejšimi, ampak TUDI s cenejšimi, potem spoznaš, da konkurenca zna iti še nižje... Ampak takrat se pa slednjim gleda čez prste, ker so BOJDA cenejši! Pa so res tako zelo...? No, tu se potem neke debate, morda na presenečenje obeh "strani", če se sploh lahko tako izrazim, običajno hitro nehajo. Tudi sam pa bi pri avtomobilu vrednosti 40000, 50000 in več -tisoč evrov rad videl vsaj (še) malce boljše materiale in vsesplošno zanesljivo delovanje. No, s slednjim vsaj sam nimam prav nobenih težav.
28.10.2020 18:34:29
jjs
7even z Verovškove - potem sem jaz z Bravničarjeve. in to ne da bi bil kakšen silen fan VW. Ne, kle tudi jaz dam svoj piskerček k trditvi, da ima #7even čisto objektivna stališča. Jaz nikakor nisem a priori VAG, mi pa grejo na jetra razna kičasta sranja, oblikovana pod vplivom ne-evropskega okusa. In takšnih je pri VAG še relativno malo. Po drugi strani imam v spominu obupno dolgočasnost notranjosti modelov VAG (Golf 6, Yeti, Leon 2, A4). Ampak #bacco: kot sem zadnjič zapisal pod članek o Dusterju: plastika z usnjenim vzorcem, ki se na otip izkaže za ceneno in trdo, je slaba rešitev. Kakovostna trda plastika, ki je že na videz trda plastika, pa mene pravzaprav ne moti. VW zna izdelati takšno, ne uspe pa mu vedno. Ampak tu sedaj govorim na pamet, saj nisem sedel še niti v Golfu 8 niti v ID3.
28.10.2020 18:46:27
klemens
jjs pa saj jih imate nekaj v salonu in na parkingu na Bravničarjevi...
28.10.2020 19:17:18
7even77
Na vsak način se bom, najprej zaradi sebe, pa potem seveda v dobrobit našega prijetnega sodelovanja tukaj, še naprej trudil biti iskren in objektiven - mislim, pa, da je na mestu, da ponovno zapišem en skromni HVALA! Pa vem, da nimam vedno prav in tega ne zanikam. In seveda, objektivno, niso člani družine VW koncerna vedno le na vrhu... Ne glede na moja prepričanja, ki jih podajam, Pišem pa res in vsakič v največji meri tisto, v kar se sam najprej prepričam, tudi v okviru širšega nabora drugih znamk, o katerih se pogovarjamo ter izmenjujemo mnenja in prepričanja.
28.10.2020 19:25:52
klemens
7even77 tako je, se strinjam, jaz sem vedno vesel, ko preberem še druga mnenja, sploh če so podkrepljena z argumenti. Obzorja si vedno lahko širimo. Pa tudi heci so mi všeč. 7even77 kako je kaj danes na Verovškovi?
29.10.2020 14:28:46
7even77
He he, Klemens, sem gledal, da bo treba malo tele "naše" znamke preparkirat in narediti prostor še za "druge", da bo bolj prav! Hvala ti.
29.10.2020 19:14:05
klemens
slonana, bolje poglej.
29.10.2020 21:36:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija