Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   BMW M3 Competition
Osnovna cena: 91.100 €
Cena testnega vozila: 126.652 €
Tehnična perfekcija
unikatnost
zmogljivosti
Obnašanje na mokri cesti
Tehnični podatki
Motor: vrstni, 6; prostornina - 2993 cm3; moč - 375 kW (510 KM) pri 6250 vrt/min; navor 650 Nm pri 2750 vrt/min;
Prenos: pogon - zadaj; menjalnik - 8, samodejni; zavore - hlajeni diski spredaj, hlajeni diski zadaj; gume - 275/40R18 spredaj, 285/35R19 zadaj; obračalni krog - 12,2 m;
Karoserija: 4-vratna, limuzina; segment - D (srednji); mere (d/š/v) - 4794 mm x 1903 mm x 1433 mm; medosna razdalja - 2857 mm; prtljažnik - 480 l; rezervoar - 59 l; masa - 1705 kg; nosilnost - 505 kg; skupna dovoljena masa - 2210 kg;
Zmogljivosti: pospešek - 3,9 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 250 km/h; gorivo: bencin; poraba WLTP - 10 l/100 km; emisije CO2 - 234 g l/100km;
Lepota popolnega greha
Lahko bi bil to še en običajen test, pa se mi je prvič zgodilo, da mi je avto odprl svojo dušo in pokazal, da ni le hladen stroj.
Artur Švarc Artur Švarc
3. avgust 2021 | 15:15:00 | 14:59:00

Je lahko avto poezija? Simfonija? Skulptura? Skupek največjih dosežkov človeštva? Ob pogledu Nanj sem skomignil z rameni. Kaj naj počnem z njim, s temi 510 konji, dirkaškimi sedeži in prefinjeno sestavljenimi programi. Vse številke imate tam na desni, dvomim, da jih niste poznali že prej, večina ga pozna v drobovje bolj kot jaz. Tudi ostale. Njegove očete, dede in daljne prednike z bavarsko modro belo opravo.

Nekega večera bolj proti koncu najinega druženja sva skočila po okrepčilo na bližnjo črpalko, ker se v teh vsaj malo hladnejših nočeh julija da lažje delati, pisati in razmišljati. Potem sva šla do prvega križišča, pa drugega, na obvoznico, skozi BTC, pa center, Ljubljana je ponoči precej majhno mesto. In v tisti uri in pol križarjenja mi je odprl svojo dušo in naenkrat sem ga razumel, začutil in sprejel. Melanholičen prijatelj je to, rodil se je s Supermanovim srcem v svet, kjer za letenje, razen redkih ravnic avtobana, ni več prostora.

Zavijala sva skozi ulice, ustavila pred semaforji in tu in tam srečala kak osamljen avto. Čakal je, da pritisnem, da bodo skozi njegova velika pljuča stekle duše milijonov kitov iz pradavnine, da zapoje skozi mogočne cevi in da pobesni od sreče. Nisem. Preveč je tistih okroglih tabel z rdečim robom, preveč je drugih avtov, ki vozijo svoje zaspane voznike. Začutil sem, da ječi od žalosti, kako me prosi, da naj pritisnem na gumb z izpušno cevjo na sliki, da bo pokazal svetu, kako poje, kakšne glasilke ima, kako zna biti jezen. Mimo mladine na klopi v BTC, ki navdušeno ob enih zjutraj skoči na sredo ulice in maha, da naj vendarle pokaže kaj zna.

Med razmišljanjem v melanholiji mojih misli se mi utrne celo solza. Pripada generaciji avtomobilov, ki je že izumrla, le da tega še ne ve. Tako kot je dinozavre ubila krogla iz vesolja, bodo njega in njemu enake pogubile električne strele v letih, ki prihajajo. Časi in ljudje se spreminjajo. Generacije za nami so drugačne, drugače dojemajo to. Potovanja so drugačna. Svetovni nazori in filozofije so drugačni. Midva ostajava. Čez 5, 10 ali 20 let, saj je vseeno, veljal bo nekoč morda celo za barbarsko stvaritev iz nekih svinčenih časov, ko so ljudje uživali v vonju in zvoku. Namesto mrmrajočih enozvočnih samovozečih elektronskih potomcev, ki se še rodili niso. Iz kake zaprašene garaže ga bodo vzeli kot spomin na za nas veličastne čase. Njega. Ne drugih.

135 let človeške genialnosti in dosežkov je v njem. Vsak atom, iz katerega je narejen, je premišljen. Vso znanje od rojstva kolesa, vsaka njegova poteza je plod umetniških duš, ki so mu vdahnile obliko - mora ti biti hudo, ko dojameš. Z roko lahko pobožaš vsak del in se vseeno ne boš rabil spraševati o smislu. Zavijeva na osrednjo cesto prestolnice.

Dovolijo mu 60, vendar mi ne zameri, ker sem pod 40, nočeva hitreje. Rahlo prestavljam na ročici naprej in nazaj, lahko bi tudi na lopatkah za volanom, lahko bi mu pustil, da to počne sam. Končno se po dneh ugibanja razumeva kot da se poznava že eone. Pogovarjava se brez besed. Popoln stroj za popolnost človeške duše. Predstavlja to, kar je bilo, je in bo. Doživetje popolnosti, kar premore ta svet, četudi je to na papirju morda le hladen stroj.

Želi si ven iz mesta, proti severu na prazno štiripasovnico. Dva rdeča gumbka na volanu sta pogodba z Mefistom. Dovolil ti bo vse in ne bo pametoval prav o ničemer, dokler veš, kaj počneš. Kako zapoje in se polasti ceste pod njim. Zagrabi jo kot plenilec in ne izpusti. Morali bi ga tepsti z debelimi koli, da bi se sploh ozrl naokoli, a ugriz ne bo popustil. Z laserskimi žarometi tipa prostor pred sabo in že obračava na vrhu, čisto počasi, čisto na tiho, da ostalih ne zbudiva. Lahko bi šla tja do limita, tega si želi, a razume tudi mojo postarano dušo, ki že predolgo ni hodila po robu na dirkaških pistah. Dovolj je, da nekajkrat vdihne s polnimi pljuči. Počuti se bolje, tudi jaz. Narediti mu malce veselja v nadzorovanih okoliščinah brez drugih ni tako grešna zadeva.

Odpre si novo steklenico dišeče bencinske mane. Pije rad. Tega ne skriva. 15 je številka, od katere vidi naprej. Lahko tudi manj, a bo nesrečen. Ni se rodil zato, da bi se s tem sploh ubadal. Njegovi veliki zobki spredaj, zaradi katerih so ga zafrkavali od prvih dni, ko je pokukal na ta svet. Tu so in taki so. Stokrat, tisočkrat lepši kot na fotografijah. So drugačni in zdaj jih razumem. Ni bil narejen za povprečje. Ni bil narejen, da bi ga spregledali.

Nekaj pa si le pokazal tudi manj svetle plati, smrkovec – ne maraš vode. Ko ceste preplavijo luže, si kot razvajenec, ki cepeta na mestu in te je naenkrat polna cesta, višjih hitrosti pa sploh ne maraš, čeprav imaš prav spodobno obutev za dež – stotica na avtocesti je vrhunec, kar še pustiš brez zastraševanja. Ne, tu se nisi izkazal – mogoče tudi zato, ker si malo tudi bajsek s širokimi kolesi.

Poletna noč v prestolnici je vroča, a nenavadno mirna, svetlo zelen bombnik tiho skoraj brez glasu jadra po praznih ulicah in pripoveduje svojo zgodbo. Posebno. O tehničnem vrhuncu, ki je tako dober, da je že predober. Za ta svet in te ceste.

Zavijeva proti domu in v podzemne rove, kjer še malo zabobni od betonskih sten. Ustavim mu srce, obstoji tudi moje. Obsedim na sedežu, ki sem ga zaradi tesnih dirkaških mer preklinjal od prvega dneva in se zamislim. Ni edini, ki ga kmalu več ne bo, ko zanj ne bo več smisla, bo pa eden tistih, po katerih si ga bo generacija avtomobilistov zapomnila. Za vse večne čase. Kot lepoto popolnega greha.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Aichi
In ja, moram dodat tule, reč ma tako barvo, da je ne moreš zajet s fotoaparatom, v bistvu je drugačna
3.8.2021 15:18:17
serpent
Beseda lepota in M3 sta s to generacijo postali oksimoron. In ja sem ga videl v živo, pogledal neštete teste, in čeprav gre za zelo zelo dober izdelek, ni presežek v svojem razredu oz. povedano drugače imeli so 5 let časa da povsem presežejo Giulio Quadrifoglio v vozni dinamiki, pa je iz tega vidika M3 zgolj izjemno dostojna konkurenca, v bistvu bi jo pa moral deklasirat. 3/5 je moja ocena tega BMW-jevega poiskusa.
3.8.2021 16:46:58
DarkoLazic1998
Res uporabna stvar za naše ceste 510konjev.. 3.9sekund pa si brez izpita v naselju, sploh nevem katero slovensko dirkališče bi obiskal z njim ker jih je tako veliko pri nas.
3.8.2021 19:31:39
skrivo
Tudi v naselju lahko do 50 km/h hitro pospešiš, če imaš 500+ vrancev, pol pa nehaš. In potem od 50 do 90 spet srce zapoje, pa v kak zaprt ovinek, kjer je omejitev 90 km/h lahko greš mogoče 80, ko drugi s 60 komaj zvozijo, tako da tudi z upoštevanjem vseh omejitev 500+ vrancev in vse ostalo zagotovi užitek v vožnji.
3.8.2021 21:39:39
alfafil
Če ne bi videl slik bi mislil, da pišeš o Giuliji.
3.8.2021 22:01:18
Aichi
3.8.2021 22:06:29
etilometer
Mislim, da sem bral 5 testov primerjave giulia/ m3, danes v car and drive spletni strani in alfa giulia qv 2021 ga je 5x premagala. Pa ne v tistem segmentu kot so tehnologija notranjosti itd ampak vozna dinamika boljši volanski mehanizem boljša igrivost, boljši motor in to dejansko star avto 5 let z rahlimi popravki 2020 vendar očitno so Italijani naredili vrhunsko zadevo, ki jo nisem samo jaz prepoznala ampak vsak, ki ima vsaj 1% pojma o avtih pa ne glede na to ali gre za qv ali 200 bencinko platforma je ista. Taka je relanost pa ne glede na prodajo ustvarili so vrhunsko športno limuzino, ki pa bo zaradi elektrike počasi izumrla. Drugače je pa cena in beseda competition bolj primerljiva z alfa giulia gta, ki pa je še za 15% boljša.
6.8.2021 23:25:06
etilometer
Sem bral stroko zakaj je giulia tako dobra v vozni dinamiki in to je Giorgio platforma, ki je bila razvita s strani Ferrarijevih ljudi kot tudi Maseratijevi. In začetek razvoja sega v drugo polovico 2012 do 2015 in takrat je bila sorazmernost teže platforme in emisijskih standardov motorja nižja kot je v času razvoja te m3. Torej so imeli Italijani tako kot v platformi kot v misijah veliko več prostora za izboljšave. BMW je to m3 naredil 2020 dejansko pred začetkom elektrike in najvišjim standardna izpušnih emisij. Zato pa so vse športne limuzine težje od predhodnikov. Mislim, da je tu glavi razlog. To sem nekje prebral v zvezi Mercedesove platforme za novo c klaso…
6.8.2021 23:40:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija