Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

900 kilometrov brez postanka

Mercedes C220d T AMG Line

Mercedes C220d T AMG Line - 900 kilometrov brez postanka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10:47:00

66 tisočakov je končna cena Mercedesovega karavana z oznako C, ki ima pod pokrovom zmogljiv dizelski motor, v potniški kabini obilo prostora in udobja ter napredne tehnologije. Za piko na i mu je moderno zunanjo obliko narisal slovenski oblikovalec. Torej, kot nekakšna dobitna kombinacija.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič
Osnovna cena: 52.900 €
Cena testnega vozila: 66.820
zunanji in notranji videz
bogata oprema
uporaben prtljažnik
LED žarometi
vozne lastnosti
mrk multimedijskega sistema
vidne sledi prstnih odtisov na zaslonu
drsna stikala na volanu

Mercedes je pred nekaj meseci v svojo ponudbo dodal prenovljeni razred C, sam pa sem pred kratkim nekaj dni užival za volanom karavanske izvedbe (v dolžino meri 4,75 m, enako kot limuzina) in to v AMG Line izvedbi. Že res, da je oblikovno soroden z drugimi brati, a če se spomnimo predhodnika, lahko z lahkoto zapišem, da gre za precejšen oblikovni napredek. Pri Mercedesu, seveda ne pozabijo dodati, da so uspeli z novimi oblikovnimi linijami doseči tudi izjemno nizek koeficient zračnega upora, hkrati pa gre izpostaviti, da so k celotnemu oblikovnemu paketu prispevali tudi dodatki iz doplačljivega seznama AMG Line. Splača se za dobra dva tisočaka povišati končno ceno vozila, saj s tem uporabnik dobi novo masko, nov sprednji in zadnji odbijač, za nekaj milimetrov znižano podvozje, 18-palčna platišča, difuzor na zadku in še nekaj malenkosti. Saj veste, kupci svoj avtomobil v prvi vrsti izbirajo z očmi.

Peta generacija Mercedesovega razreda C je napredovala kot še nikoli, saj so vanj vgradili veliko rešitev in znanja iz največjega razreda S. Slednji je od vedno veljal za nekakšnega znanilca prihodnosti. Povem vam, z njim sem se najraje vozil v nočnemu času. Tako prefinjene in izjemne ambientalne osvetlitve kabine še nisem doživel. Vsak kotiček je barvno usklajen, a vendar to za voznikove oči ni niti najmanj moteče. Barvo je možno usklajevati povsem po svojih željah (64 različnih barv). To med drugim omogoča tudi zares velik 11,9-palčni osrednji zaslon, ki spada v kategorijo najboljših. Po vzoru velikega razreda S, ima ta zelo premišljeno pozicijo in naklon, v ozadju pa izjemno zmogljiv procesor (MBUX vmesnik), ki omogoča hitro preskakovanje med meniji in sprožati najrazličnejše sistemske ukaze. Jasno, vsa vsebina je v slovenskem jeziku, medtem ko so govorni ukazi še vedno brez znanja našega jezika. MBUX vmesnik ima ves čas tudi povezavo s spletom, kar mi je omogočilo, da lahko spremljam prometne informacije v živo ali pa preverjam vremensko napoved. A vendarle se neko jutro nepričakovano zgodi popoln mrk. Avto je sicer deloval brezhibno in se z njim lahko peljem, medtem ko so osrednji zaslon in nekateri asistenčni sistemi popolnoma odpovedali. Na srečo se je, tik preden bi avto odpeljal na servis, celoten sistem naslednje jutro zbudil in deloval popolnoma brezhibno. Vzrok za popoln mrk ni znan.

V tem Mercedesu se sedi nizko in rahlo utesnjeno, kajti sedalni del je globok, medtem ko so stranski deli naslona oblikovani na način, da precej trdno oprimejo zgornji del telesa. Občutek je dober in pa to ne pomeni, da trpi udobje na daljših poteh. Volan odlično sede v roke, a sem se moral precej navaditi na drsna stikala. Pri izbiri menijev na zaslonu digitalnih merilnikov sem se hitro ujel z njimi, so mi pa ukazi v menijih osrednjega zaslona povzročali precej preglavic. Predvsem takrat, ko sem želel samo prestaviti na naslednjo pesem v mojem glasbenem izboru. Pri zaslonih velja izpostaviti še eno posebnost. Oba imata urejeno možnost prikaza satelitske slike pri prikazu zemljevida navigacijskega sistema. Tako kot to omogoča na primer Google Maps.

Z 2,86 metra dolgo razdaljo medosja potniška kabina ponuja zgledno prostornost in udobje za štiri potnike (urejeno tudi za petega, a bo prostor zanj precej utesnjen), 490-litrski prtljažnik pa bo zadostil uporabniškim potrebam, četudi ne spada med največje v svoji konkurenci. Na roke mu gre dejstvo, da se vrata odpirajo s pomočjo elektrike, da je nakladalni rob postavljen nižje in da nekaj drobnarij lahko pospravimo tudi pod predelno polico. V primeru daljših stvari se nasloni zadnje klopi v razmerju 40:20:40 v nekaj potezah preklopijo, s tem pa se ustvari nekaj več kot 1500 litrov uporabnega prostora. 

Naš testni primerek je gnal dvolitrski dizelski 147-kilovatni štirivaljnik. Je glasen in pri prvemu jutranjemu prebujanju precej robat, a vseeno idealna izbira za ta avto. Povezan z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom omogoča udobna daljša potovanja, kjer bodo postanki na bencinskih servisih redki. Namreč, polna 66-litrska posoda za gorivo mi je pokazala doseg 1080 kilometrov, v praksi pa je to pomenilo nekaj več kot 900 kilometrov pri povprečni porabi nižji od sedmih litrov. Kakopak, ob uglajeni vožnji in v eko programu. In to je eden tistih ključnih podatkov, ki bo zanimal uporabnika. Pa čeprav je danes dizelsko gorivo dražje od bencina. Motor je dodatno opremljen še z blago-hibridno 48-voltno tehnologijo (EQ Boost), ki mu prinaša 15 kilovatov dodatne moči pri pospeševanju oziroma ta vzdržuje nekatere druge električne porabnike. Obenem sistem pri zaviranju ustvarja elektriko, kar se prikazuje tudi na merilnikih. Na cesti je Mercedes razred C v prvi vrsti suveren in zanesljiv. O tem ni dvoma. K suverenosti svoje dodaja športno podvozje, ki ga prinaša AMG Line paket, in zelo natančen volanski mehanizem. Odlično podporo vozniku nudijo tudi digitalni LED žarometi (1828 evrov) in kopica podpornih asistenčnih sistemov, s pomočjo katerih je vožnja na visokem varnostnem nivoju. 

Razred C še vedno ostaja domena tistih, ki razumejo, do kod seže poslanstvo tega modela. Lahko je idealen družinski voz ali avto za poslovne uporabnike, ki letno prevozijo več deset tisoč kilometrov. Takšni potrebujejo udoben, varnostno zanesljiv in tehnološko napreden avtomobil. In ker se uvršča v premijski razred, je končna cena 66 tisočakov za mnoge še vedno sprejemljiva. 

Tehnični podatki
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac 25.1.2022 13:55:56
Naslov pa tak, da sem se že ustrašil, da je govora o kakšnem električarju.
Gazibo2 25.1.2022 14:41:55
Jaz tudi.
Dež 25.1.2022 15:36:19
Nisem ljubitelj Mercedesov, še manj karavanov. Ampak tale merdžo se mi pa zdi vreden greha.
skodilak 27.1.2022 20:58:11
z mojo fabio 14 staro prevozim 900 km brez problema. Sem pa z Audijem 1,9 tdi 130KM naredil 1200 z enim tankom ...
© Copyright 1999-2021 Avtomanija