Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

C kot Citroen: udobje, brezskrbnost, značaj

Citroen C3 C-Series PureTech 83 S&S

Citroen C3 C-Series PureTech 83 S&S - C kot Citroen: udobje, brezskrbnost, značaj
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
9:54:00

Citroen je letošnjo pomlad popestril svojo ponudbo z novim paketom opreme C-Series, ki je na voljo le za nekatere modele, med drugim tudi za priljubljenega malčka C3, ki je v tej izvedbi dobro opremljen in cenovno dostopen predstavnik svojega segmenta.

Urša Prosenjak Urša Prosenjak
Osnovna cena: 16.630 €
Cena testnega vozila: 17.100
udobje
videz
cena
varčen motor
upravljanje klime izključno v meniju multimedijskega vmesnika

Citroen C3 je po odhodu C1 postal najmanjši predstavnik francoskega proizvajalca, med njegovimi na prvi pogled najopaznejšimi lastnostmi pa so specifične poteze zunanjosti, s katerimi za razliko od nekaterih segmentskih konkurentov ne poskuša posnemati večjih sorodnikov. Nasprotno, C3 ima svojo lastno identiteto, ki jo ponosno razkazuje tudi s pomočjo številnih barvnih kombinacij, za še več možnosti individualizacije pa bo zdaj poskrbel paket opreme C-Series. Črka C ima več pomenov – ni le začetnica imena znamke, pač pa ponazarja lastnosti znamke: udobje (Confort), povezljivost (Connectivité), brezskrbno vožnjo (Conduite sereine) in značaj (Caractère).

Citroen C3 C-Series je osnovan na paketu Feel Pack, ponaša pa se z bogatejšo serijsko opremo in izbiro nove palete barv in materialov, ki dopolnjujejo osnovni izbor. V našem primeru je malčka krasila osnovna bela barva Banquise, popestrili pa so ga poudarki barvnega paketa Terre de Toscane na strešni dekoraciji, bočnih zaščitah Airbump in okrasnih profilih prednjih meglenk. Linije so prijetno zaobljene, sprednja maska pa razkriva Citroenov sodoben oblikovalski jezik z logotipom, podaljšanim v linije čez celotno širino prednjega dela. V dolžino meri 3.996 mm, širok 1.749 mm, visok pa 1.474 mm. Prtljažnik lahko z osnovnih 300 litrov s podrtjem sedežev povečamo na 922 litrov.

Notranjost je udobna in prijetna, opazimo pa stilsko nadaljevanje teme C-Series z rdečo okrasno letvijo armaturne plošče in obrobo v matiranem kromu. Notranja kljuka vrat ima obliko ročaja potovalnega kovčka, kar sicer ni posebnost pričujočega paketa opreme, saj jo najdemo tudi pri drugih različicah modela. Sedeži spadajo med mehkejše, položaj sedenja voznika je nekoliko višji in omogoča dobro preglednost. Presežek digitalizacije bomo zaman iskali, kar ni nujno slabo, saj so merilniki v digitalno-analogni kombinaciji zadovoljivo pregledni. Sredinska konzola je nekoliko nižja, vendar vsebuje odlagalno poličko in držala za pijačo, na njej pa najdemo tudi klasično ročno zavoro. Na vrhu sredinske konzole je sedempalčni multimedijski zaslon na dotik, ki podpira povezljivost Android Auto in Apple CarPlay. Meniji so v slovenskem jeziku in so pregledni ter enostavni za uporabo, nekoliko moteče je le, da lahko s klimatsko napravo upravljamo le preko zaslona, kar je med vožnjo precej neprikladno, saj mora voznik precej svoje pozornosti usmeriti na zaslon in se ne more v celoti osredotočati na dogajanje na cesti pred sabo. Pod zaslonom je klasični vrtljivi gumb za uravnavanje glasnosti radia ter štiri tipke za vklop ogrevanja vetrobranskega stekla in zadnje šipe, vklop vseh štirih smernikov in centralno odklepanje in zaklepanje. Z udobjem bodo zadovoljni tudi potniki na zadnjih sedežih, sploh če ne spadajo ravno med najvišje.

Pod pokrovom je 1,2-litrski atmosferski bencinski trivaljnik z močjo 61 kW, povezan s petstopenjskim menjalnikom, kar sicer ni recept za hitrostne presežke, omogoča pa pohvalno nizko porabo. S kombinirano vožnjo nismo presegli 5 litrov na 100 km, s preudarno in zmerno vožnjo pa je bila poraba le 4,8 litra. V posodo za gorivo lahko natočimo 45 litrov bencina. Filozofijo mehkobe, ki smo jo zaznali ob sedenju v notranjosti, bomo prepoznali tudi med vožnjo, ki je sicer solidno udobna, vendar pa je opaziti nekoliko več pozibavanja in nagibanja v ovinkih, kar marsikomu ne bo všeč. Del serijske opreme paketa C-Series so tudi samodejni brisalci s senzorjem za dež ter samodejni vklop dnevnih luči.

Cenovno je Citroenov predstavnik B segmenta glede na bogat paket opreme in glede na trenutne razmere na trgu med ugodnejšimi. Za osnovno različico francoske elegance in praktičnosti bomo odšteli 16.630 evrov, naše testno vozilo pa je imelo še opcijski navigacijski sistem in predpripravo za montažo rezervnega kolesa, kar je njegovo ceno dvignilo na 17.100 evrov. Pod črto, C3 C-Series je spodobna izbira za morda nekoliko manj zahtevne voznice in voznike, ki iščejo cenovno dostopen avto z jasno stilsko podobo in možnostjo individualizacije.

Tehnični podatki
Motor: 3, vrstni; prostornina - 1199 cm3; moč - 61 kW (83 KM) pri 5750 vrt/min; navor 118 Nm pri 2750 vrt/min;
Prenos: pogon - spredaj; menjalnik - 5, ročni; zavore - hlajeni diski, 266 mm spredaj, bobni zadaj; gume - 205/55R16; obračalni krog - 10,9 m;
Karoserija: 5-vratna, kombilimuzina; segment - B (spodnji); mere (d/š/v) - 3996 mm x 1749 mm x 1474 mm; medosna razdalja - 2540 mm; kolotek spredaj - 1474 mm; kolotek zadaj - 1474 mm;
Notranje mere: prtljažnik - 300 l; rezervoar - 45 l; širina notranjosti spredaj - 1410 mm; dolžina sedeža spredaj - 500 mm; višina naslona spredaj - 600 mm; širina notranjosti zadaj - 1400 mm; dolžina sedeža zadaj - 560 mm; višina naslona zadaj - 460 mm;
Mase: masa - 955 kg; nosilnost - 560 kg; skupna dovoljena masa - 1515 kg;
Zmogljivosti: pospešek - 13,3 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 166 km/h; gorivo: bencin; poraba WLTP - 5,4 l/100 km; emisije CO2 - 123 g/km;
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
5VAR0G 14.4.2022 19:30:20
Citroenu predlagam tudi nov slogan: Citroen - mnogo lepša izvedba dvojnih luči kot pri BMW
© Copyright 1999-2021 Avtomanija