Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Kako 22 centimetrov vpliva na vožnjo in počutje

Volkswagen Tiguan Allspace 2.0 TDI 4 Motion R-Line

Volkswagen Tiguan Allspace 2.0 TDI 4 Motion R-Line - Kako 22 centimetrov vpliva na vožnjo in počutje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11:00:00

V svetu intenzivnega potrošništva povpraševanje naredi ponudbo in tako se je leta 2017 na trgu znašel podaljšani Tiguan Allspace, ki je bil po nekaj letih uspeha na trgu deležen prenove. Oznaka Allspace že vsa leta predstavlja več kot polovico celotne prodaje tega modela. Torej, avto, ki je 22 centimetrov daljši od svojega brata, je bil zelo načrtno izdelan in poslan med kupce.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič
Osnovna cena: 48.216 €
Cena testnega vozila: 54.134
videz v kombinaciji s paketom R-Line
LED žarometi
prostorna in prilagodljiva potniška kabina
velik prtljažnik
zmogljiv motor
vozne lastnosti
vlečna kljuka
visoka končna cena
dragi dodatki
vidni prstni odtisi na osrednjemu zaslonu

Tiguana sem v omenjeni različici pred nekaj leti že preskusil, tokrat pa sem se z njim vnovič srečal in z njim prevozil več kot dva tisoč kilometrov. V tistem času sem imel precej nabit urnik s sestanki, s popoldanskimi dejavnostmi mojih otrok, vmes pa se je našel čas tudi za obisk dveh koncertov v Zagrebu in Ljubljani. Kilometri pa so se kar nabirali. Pravzaprav sem bil neizmerno zadovoljen, da sem za vse svoje poti uporabljal prav Tiguana Allspace, ki se je izkazal za odličnega sopotnika. 

Opremljen z dvolitrskim dizlom s 147 kilovati moči v kombinaciji s sedemstopenjskim menjalnikom, ki je zalogo navora razporejal med vsemi štirimi kolesi, mi je omogočal skoraj 900 kilometrov vožnje brez postanka na bencinskemu servisu. Posoda za gorivo meri 58 litrov, povprečje porabe pa se je, zaradi vožnje pretežno po avtocestah vrtelo okrog sedmih litrov. A ne navdušuje zgolj doseg, pač pa tudi zmogljivosti in suverenost na cesti. Dvesto konjev s precejšnjo lahko premika 1,8 tone težkega Volkswagna. Razmeroma hitro dosega visoke hitrosti na avtocestah, a bolj kot to sem cenil izboljšave pri nastavitvah podvozja, ki prinašajo natančno vodljivost, hkrati pa ravno pravšnjo kombinacijo mehkobe in čvrstosti vzmetenja. Slednje gre tudi nekoliko na račun nizkopresečnih 20-palčnih širokih gum, prvenstveno namenjenih za asfalt, kar ne pomeni, da se Tiguan Allspace ne zna spopasti z milejšo obliko terena. Nenazadnje je uporabniku ponujena možnost, da preko vrtljivega stikala med sedežema izbere terenski (dva programa), snežni ali cestni režim vožnje. Tiguan Allspace se zelo dobro znajde tudi v vlogi vlečnega vozila. Testni primerek je bil dodatno opremljen z vlečno kljuko, ki se s pritiskom na stikalo v prtljažniku samodejno aktivira, nanjo pa lahko priklopimo počitniško ali tovorno prikolico, ki opremljena z zavorami ne bo težja od dveh ton in pol. 

11 centimetrov prirastka na medosni razdalji prinaša tudi več prostora v drugi sedežni vrsti. Vzdolžno pomična klopi je zasnovana za udobno sedenje dveh potnikov (sredinski sedež je bolj za silo), ki bodo tudi na daljših poteh udobno sedeli in pri tem uporabljali sredinski naslon za roke, kjer bo možno odložiti tudi plastenko vode ali kavo. Pogrešal sem le odprtino za smuči, a jo do neke mere nadomešča možnost deljivega naslona (40:20:40). Eden izmed večjih Tiguanovih adutov je zajeten prtljažni prostor, kjer se po potrebi lahko uredi tudi nekakšno zasilno ležišče. Namreč, od roba do sprednjih sedežev je skoraj 1,8 metra ravne površine, v širino pa natanko meter. Če se pa prtljažnik uporabi za prevoz prtljage ali drugih predmetov, potem bo bolj primeren in uporaben podatek, da je ta velik od 760 do 1920 litrov. Nekaj dodatnega odlaganega prostora se skriva še pod predelno polico, ki jo je možno odstraniti ali postavljati v dva nivoja.

Voznikovo delovno okolje je volkswagnovsko urejeno in prilagojeno digitalno dobi avtomobilskega sveta. Nekaj klasičnih gumbov še ostaja, a jih z vsako prenovo vztrajno nadomeščajo drsna stikala (na volanu in za upravljanje klimatske naprave), digitalni zaslon merilnikov uporabniku zagotavlja bogato vsebino potovalnih podatkov, medtem ko osrednji zaslon na dotik vsebuje zadnjo in najnovejšo generacijo multimedije. Pregledno in enostavno. Glede na intenzivnost uporabe zaslona ostajajo le opazne sledi prstov. Kar se tiče multimedije velja dodati, da je vse skupaj podprto še s Harman Kardonovim ozvočenjem. Za tega mora kupec doplačati 820 evrov, a se splača. Pohvaliti velja še udobna sprednja sedeža, odeta v kombinacijo usnja in blaga, ki se smerno nastavljata s pomočjo elektrike, hkrati pa ponujata ravno pravšnjo mero oprijema telesa. 

Kot že omenjeno na začetku je bil Tiguan deležen rahle prenove, ki mu je med drugim prinesla nov svetlobni LED pas med obema žarometoma (opaženo že pri več VW modelih), kar ga zagotovo naredi malenkost drugačnega. Slednje velja tudi za ceno. 22 centimetrov več pomeni tudi 5 tisoč evrov več, ko gre za nakup tega modela. Če k temu prištejem še nekaj dodatkov, ki jih je imel testni avto, se končna cena ustavi pri 54 tisočakih. Obenem ne gre spregledati dejstva, da je ta s paketom opreme R-Line tudi najdražji na ceniku.

Tehnični podatki
Motor: dizelski, štirivaljnik ; prostornina - 1968 cm3; moč - 147 kW (200 KM); navor 400 Nm pri 1750 vrt/min;
Prenos: pogon - štirikolesni; menjalnik - 7, DSG ; zavore - koluti spredaj, zadaj koluti; gume - 255/40/R20 ; obračalni krog - 11,9 m ;
Karoserija: ; segment - C SUV; mere (d/š/v) - 4728 x 1839 x 1686 mm ; medosna razdalja - 2789 mm ;
Notranje mere: prtljažnik - 760 - 1920 l; rezervoar - 58 l ;
Mase: masa - 1790 kg; skupna dovoljena masa - 2380 kg; dovoljena obremenitev strehe - 100 kg, dovoljena masa prikolice - 2500 kg z zavorami
Zmogljivosti: pospešek - 7,8 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 216 km/h; gorivo: dizel ; poraba WLTP - 5,4 l/100 km; emisije CO2 - 142 g/km ;
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77 11.8.2022 12:57:27
Več kot polovica prodaje tega VW modela se, ne upoštevaje podalpske kraje, kaže morda le v S. Ameriki alo na Kitajskem, torej na trgih, za katera je bil primarno sploh zamišljen in , glede na odlično proporcionirano normalno izcedbo, tudi na silo podaljšan - kar se takoj opazi. Škoda. Avto do stebrička B še deluje kot pravi Tiguan, od tam naprej pa nikakor ne več. Še najbolje jo na tej osnovi že vsa leta odnaša ugolj Škodin Kodiaq - ki je bil že od začetka zamuišljen natančno tak, kot ga poznamo. Tarraco je še večja polomijaa, kot tale Allspace. Tam je najbolj nerodno to, da sprva misliš, da gledaš podaljšanega Tiguana - ki pa naj to ne bi bil. Skratka - tudi denimo nekdanja Golf Plus in pozneje Sportsvan nista bila več, kot sata mogoče želela biti .- "nad"Golf, torej. Ju seveda ni več.
shark911 11.8.2022 13:49:45
Meni se pa ne zdi nič na silo podaljšan....edino ceno so tako navili,da to ni za nikamor...za 51 jurjev imajo pri BMW-ju trenutno v akciji X3...
Pragmatik 11.8.2022 15:08:37
Cena po ceniku je samo cena po ceniku, ki draži stroške zavarovanja, prodajna je precej drugačna. X3 za takšno ceno zagotovo nima takšne opreme kot jo ima tale Tiguan. Sicer pa, tale verzija mene ne zanima, zame je običajni Tiguan z R-Line paketom, TDI motorjem in še cca 4 jurji dodatne opreme, zakon. Sploh za ceno, za kakršno se da pri nas dobiti novega.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija