Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Na cesti je že sedem milijonov Fordovih Transitov
Ford je sredo sporočil, da so na Kitajskem izdelali dostavnik Transit z zaporedno številko 7.000.000.
Uredništvo Ford
21. junij 2013 | 9:24:19

To priljubljeno gospodarsko vozilo so v Evropi uvedli leta 1965, zdaj pa bodo prodajo razširili na 118 trgov na šestih celinah. Če bi vseh sedem milijonov izdelanih Transitov parkirali drugega za drugim, bi segali od Londona do Sydneyja v Avstraliji in nazaj. Pomemben mejnik so proslavili z uradnim odprtjem novega proizvodnega obrata za izdelavo Transita v Nančangu na Kitajskem, udeležil pa se ga je tudi Fordov predsednik in izvršni direktor Alan Mulally. Fordov strateški partner, podjetje Jiangling Motors Corp (JMC), je v tovarno Jiangling Xiaolan vložilo 300 milijonov dolarjev, v njej pa bodo izdelovali vozila znamk JMC in Ford za rastoči kitajski trg.

“Ford Transit ima pomembno vlogo v življenju in delu milijonov ljudi,” je povedal Mulally. “Od prevoza delavcev na gradbišča do dostave pomembnih pošiljk ali celo nujnega prevoza ponesrečencev v bolnišnico se ljudje po vsem svetu zanesejo, da bo Ford Transits odlično opravil svojo nalogo.” 

Proizvajati so ga začeli v letu, ko se je prvi človek sprehodil po vesolju, s svojo praktičnostjo pa je med gospodarskim razcvetom v Evropi takoj pritegnil veliko uporabnikov. Od takrat je Ford razvil pestro paleto karoserijskih izvedb in različic – od furgona do prekucnika in bivalnika, nekaj posebnega pa je bil zagotovo superkombi, ki ga je poganjal motor Cosworth V8. Povsem novi dvotonski Transit bo po načrtih v Evropi naprodaj spomladi leta 2014 in bo del prenovljene in razširjene palete gospodarskih vozil za Evropo, ki vključuje tudi modele Transit Custom, Transit Connect in Transit Courier. Proizvodnja Transita je hitro postavljala milijonske mejnike: milijon Transitov je dobilo kupce do leta 1976, naslednji milijoni pa so sledili v letih 1985, 1994, 2000, 2005 in 2010. 

Povsem novi dvotonski Ford Transit, ki slovi po izjemni trpežnosti, bo naprodaj spomladi leta 2014, trg srednje velikih dostavnikov pa bo dopolnil z novimi možnostmi in vsestranskostjo, celovito paleto karoserijskih različic in izvedb ter največjo zmogljivostjo za prevoz tovora in najnižjimi stroški lastništva v svojem razredu. V Evropi sta dvotonski Transit in enotonski Transit Custom del razširjene palete s štirimi povsem novimi Transitovimi modeli, načrtovane za sredino leta 2014. Sestavljata jo še povsem novi Transit Connect z nosilnostjo 550–1000 kilogramov in kompaktni povsem novi Transit Courier z največjo nosilnostjo 660 kilogramov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija