Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Intervju: Martijn Hazebroek
Polnilnice za tovornjake
Pogovarjali smo se z Martijnom Hazebroekom, odgovornim za trge pri IDS.
Artur Švarc
9. julij 2015 | 19:30:17

Kako bi na kratko opisali vašo družbo?

International Diesel Service (IDS) je podjetje, usmerjeno v zagotavljanje goriva podjetjem za prevoz na dolge razdalje in mednarodnim podjetjem za cestni prevoz. IDS je eden od vodilnih evropskih dobaviteljev kartic za gorivo, njegovo omrežje pa ima 600 strateško postavljenih postajališč za oskrbo z gorivom s konkurenčnimi cenami na vseh glavnih evropskih cestah. Poslovalnice imamo na ključnih lokacijah, vključno z mejnimi prehodi in glavnimi prevoznimi in trgovinskimi središči. Odprte so 24 ur dnevno, sedem dni na teden in lahko dostopne za tovornjake. Pravkar smo v okviru širitve v svojo mrežo dodali tudi tri nove lokacije v Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru in Sežani. Podjetje International Diesel Service je sicer del Kuwait Petroleum International, hčerinskega podjetja družbe Kuwait Petroleum Corporation, enega največjih proizvajalcev nafte na svetu.

Kaj je vaša prednostna naloga, ko govorimo o kupcih?

Naša glavna prednostna naloga je vsekakor zadovojstvo naših kupcev. Družba IDS je namreč osredotočena na zagotavljanje najkakovostnejših storitev, s katerimi si želi doseči največje zadovoljstvo kupcev na področju transporta na dolge razdalje. To je tudi razlog za obsežne naložbe v varnost in nadzor, s katerimi si je podjetje zagotovilo vodilno mesto na tem področju, poleg tega pa omogočilo predplačilo vseh cestnin in pristojbin, ki so potrebne za evropske ceste.

Govorite o sodelovanju z družbo Plose in sistemu elektronskega plačila cestnine, ki ste ga skupaj uvedli?

Res je. Poleg tega, da smo vodilni na področju varnosti in nadzora, partnerstvo z vodilnim ponudnikom elektronskega cestninjenja dokazuje, da IDS kupcem zagotavlja tudi popolno prilagodljivost in nadzor nad drugimi storitvami. Od aprila 2015 si tako lahko naše stranke uredijo plačilo cestnine po vsej Evropi. Za to storitev je družba IDS za partnerja izbrala družbo Plose, vodilnega ponudnika sistemov elektronskega cestninjenja v Evropi. IDS s tem partnerstvom svojim kupcem ponuja priložnost, da sodelujejo z najboljšimi ponudniki goriva in cestninjenja, tako v kakovosti kot vrednosti, z največjo prilagodljivostjo za kupce.

Kakšne so prednosti partnerstva z družbo Plose za vaše kupce?

Če strnem, omogoča omenjeno partnerstvo našim kupcem prednosti kot so neposredni dostop do najpomembnejših cestninskih koncesionarjev po vsej Evropi, konkurenčne tarife in pogoje, popoln nadzor z učinkovitimi procesi, informacijskimi platformami in izdajanjem računov, strokovno, učinkovito in vljudno večjezično osebje, poleg tega pa sedaj tudi ni več potrebe za dajanje avansov voznikom.

Uvedli ste tudi IDS brezkontaktno pametno kartico. Nam lahko poveste kaj več o tem?

IDS kartica je brezkontaktna plačilna kartica z RFID čipom in osebno PIN-kodo, ki omogoča varnostne standarde na nivoju bank. Teh kartic ni treba vstaviti v plačilni terminal, kar omogoča varnejše in hitrejše transakcije in zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti. Sistem kartico prepozna ob potegu pred brezkontaktnim čitalnikom, zatem pa je po avtorizaciji in vnosu PIN kode omogočena transakcija. Za zagotovitev čim bolj varne transakcije je možno kartice, mesta in države enostavno blokirati ali sprostiti preko spletnega orodja  iAccount. Ob tem je družba IDS omogočila varnost na povsem novi ravni in sicer z uvedbo ločene kartice za voznika in tovornjak. Prva kartica mora biti shranjena v tovornjaku. Druga kartica pa je tako kot plačilna kartica osebna in je vezana na točno določenega voznika, ki edini razpolaga s PIN-kodo. Gorivo se izda samo takrat, ko sta obe kartici v centralnem sistemu registrirani na isti lokaciji in je vnesena pravilna PIN-koda. IDS sicer že ima varne bencinske servise s centralnim spletnim preverjanjem avtorizacije za vsako transakcijo, varnostni tim, ki spremlja vse transakcije dnevno, vključno s 24/7 podporo kupcem, preko katere lahko, na primer, blokirate kartico v primeru kraje. Poleg tega lahko naši uporabniki kartic na naši spletni strani upravljajo, blokirajo ali nastavijo največjo količino goriva, ki jo lahko natočijo v danem trenutku.

Kakšni so vaši načrti v Sloveniji, lahko pričakujemo dodatne lokacije?

Družba IDS bo še naprej prilagajala svojo mrežo servisov, v prvi vrsti potrebam naših kupcev. Dodatne lokacije v Sloveniji so del stalnih aktivnosti načrtovanja mreže servisov IDS.

Ali imate kakšne načrte v zvezi z vozili na alternativni pogon?

Diesel ostaja glavno pogonsko gorivo, na katero se zanaša evropski cestni transport. Vendar pri IDS vlagamo tudi v raziskovanje različnih možnosti alternativnih goriv. Na primer, IDS ponuja alternativna goriva na delu svoje mreže, recimo LNG, na bencinskem servisu IDS v Europoortu na Nizozemskem. Poleg tega razvoj vozil na alternativni pogon pozorno spremljamo.

Kako vidite logistično/transportno industrijo čez 20 let?

Evropski prometni trg je bil precej turbulenten v zadnjih letih in pričakujemo, da bo tudi v prihodnjih letih potekalo veliko aktivnosti. Veliko zunanjih dejavnikov, kot so finančni, okoljski, politični, tehnološki in drugi, bo še naprej imelo vpliv na smer sprememb in vpliv transportnih podjetij. Za IDS je pomembno, da smo sposobni zagotoviti prevoznim podjetjem izdelke in storitve, ki jim omogočajo, da se lahko obvladajo in se odzovejo na te spremembe s primerno prožnostjo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija