Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Scania R-Series Porsche Edition
Orjak s Porschejevim podpisom
Kaj imata skupnega Scania in Porsche? Na prvi pogled razen skupnega bivanja pod okriljem koncerna Volkswagen nič kaj dosti, pa vendar podjetji sodelujeta na mnogih področjih.
Marko Hanželič
31. avgust 2015 | 10:32:32

Švedi so med drugim tudi uradni prevozniki ekipe Porsche Motorsport, Porschejevi inženirji pa težkokategornikom iz Södertälja pomagajo pri snovanju aerodinamičnih komponent in zasnove notranjosti kabine.

Scania namerava v kratkem upokojiti svojo aktualno serijo R, ki predstavlja vrh njihove evropske ponudbe, zato so skupaj s Porschejem poskrbeli za posebno serijo, ki je omejena na vsega 50 primerkov. Kot se za Porsche Edition spodobi, bodo v “specialu” na voljo samo primerki z osemvaljnimi pogonskimi agregati, in sicer R 520, R 580 in R 730. Ekskluzivna serija bo na voljo izključno v beli barvi in Porschejevimi nalepkami na Topline nadstrešku, več dobrot pa voznika čaka v notranjosti, kjer kraljujejo v usnje odeti sedeži, usnjen volanski obroč in dvoslojna stranska stekla. Seveda so na krovu tudi nepogrešljivi dodatki kot so motorna zavora (retarder), ksenonski žarometi in aktivni tempomat.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija