Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Premiera: VW Crafter
Štiri dolžine in keson za Crafterja
Konec letošnjega leta bo nastopil čas tudi za novo generacijo VW-jevega Crafterja. Po koncu sodelovanja z Mercedesom se v Wolfsburku oblikovno približujejo Transporterju.
Marko Hanželič
28. julij 2016 | 21:01:28

Novi Crafter, ki smo ga v skicah že predstavili pred časom, bo na voljo v treh dolžinskih različicah, med katerimi bo najkrajša dolga 5,98 metra, najdaljša pa 7,39 metra. VW bo Crafterja ponudil tudi s kesonom v kombinaciji z enojno ali dvojno kabino. Glede oblike se Crafter približuje manjšemu bratrancu z oznako T6, v Wolfsburgu pa med drugim izpostavljajo dober koeficient zračnega upora (0,33) in infotainment sistem z možnostjo prostoročnega telefoniranja.

Pogonski sklopi bodo v začetku štirje, vsi dvolitrski dizelski štirivaljniki z razponom moči med 75 kW (102 KM) in 130 kW (177 KM) in navezanostjo na šeststopenjski ročni menjalnik. Zanimivo je, da bo Crafter ob pogonu na zadnji kolesni par in na vse štiri zdaj s prečno postavljenim pogonskim agregatom omogočal tudi pogon le na sprednji dve kolesi. Volkswagen bo svojega novega "gospodarca" predstavil na salonu gospodarskih vozil v Hannovru.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija