Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Premiera: Toyota ProAce
Prvi od trojčkov previdno pelje na slovenski trg
Pri Toyoti priznavajo, da je to zanje povsem nov segment, ki se ga bodo lotili resno, a hkrati tudi precej previdno. Temu primeren je prodajni načrt. Za prihodnje leto le okrog 40 primerkov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič in Toyota
20. september 2016 | 8:34:21

Proace je produkt sodelovanja francoskega PSA in japonskega proizvajalca. Večji del razvoja so pri temu gospodarskemu vozilu opravili Francozi, saj je tako ta kot ostala dva (Peugeot in Citroen) izdelan na EMP2 platformi. Le dodatne predelave so bile potrebne na zadnjemu delu zaradi nosilnosti. Na slovenski trg najprej pripelje gospodarska različica modela Proace, šele januarja sledi potniška verzija. Obrtniški Proace bo na voljo v treh karoserijskih verzijah (furgon s potniško kabino, furgon z dvema vrstama sedežev, platforma za predelave in potniški kombi), z dolžinami 4,6 m, 4,9 m in 5,3 metra, medtem ko bo tovorni prostor dovolj velik za dve oziroma tri evro palete (od 4,6 do 6,6m3), tovor v njem pa bo lahko tehtal do največ 1400 kg. Seveda, odvisno od karoserijske različice in od motorja. Da je Proace prijazen do obrtnikov dokazuje še možnost natovarjanja daljših predmetov, zaradi odprtine pod sovoznikovim sedežem (dodatno 1,16 m), obenem je možno zlaganje dela tovora tudi v potniški kabini, kjer se sovoznikov sedež preklopi. Izbira motorjev temelji na dveh znanih štirivaljnikih. Na voljo bo 1,6-litrski s 70 in 85 kilovati, medtem ko bo dvolitrski stroj ponujal 90 kilovatov. In prav tega bodo izbirali tisti, ki večino časa prevažajo tovor, saj motor razvija precej več navora (340 Nm) kot prej omenjeni 85-kilovatni 1,6-litrski dizel. K dvolitrskemu dizlu spadajo še dve različici, 110-kilovatna in 132-kilovatna (samodejni menjalnik), a ti dve bosta domena potniške Proace Verso verzije.

Tudi slednja, ki prihaja z nekaj mesečnim zamikom, bo na voljo v štirih različnih verzijah.  A tu ne gre za različne velikosti, ampak je vse skupaj povezano z uporabnostjo. Combi (8-9 sedežev) bo predstavljal najosnovnejšo prevozniško verzijo z gumijasto talno oblogo in klopmi, Shuttle (8-9 sedežev) je nekoliko boljša verzija s preprogo na tleh in boljšo tkanino na sedežni klopi, Family (8 sedežev) bo prinašal udobnejše sedežne klopi pritrjene na vodila, ki jih je mogoče pomikati in odstraniti, medtem ko bo VIP verzija (4-5 sedežev) predstavljala najboljše od najboljšega (usnje na sedežih), kar bi lahko pritegnilo hotele in podjetja. Pri Proace Verso bo tudi edini v ponudbi, ki ima možnost ksenonskih žarometov, LED dnevnih luči, opremljen je lahko s 17-palčnimi platišči, osrednjim zaslonom na dotik (multimedija z USB vmesnikom in Bluetooth sistemom), prtjažna vrata bodo imela možnost samostojnega odpiranja stekla za lažje dostopanje do zadnjega dela vozila (od 180-1600 litrov),stranska vrata se lahko odpirajo s pritiskom na gumb, namesto štirikolesnega pogona bo na voljo preverjeni  Toyota Traction sistem s petimi programi vožnje (običajno, sneg, teren, pesek in izključen ESP sistem), obenem pa niso pozabili niti znane varnostne aktivne sisteme paketa Toyota Safety System. Pri Toyoti omenjajo možnost različnih predelav tovornega prostora, ki so jih zaupali podjetju TPV (Toyotin trgovec), zato bodo trgovci vse potencialne kupce, z željami po predelavi, pošiljali v Novo Mesto.

Torej, za zdaj je pri nas na voljo le klasična furgonska izvedba s klasično enojno ali dvojno kabino, cena zanj pa se začne pri 21.690€, medtem ko bomo v začetku prihodnjega leta poročali tudi o ceni Proace Verso.

P.S. Video za vsa evropska tržišča je skoraj v celoti posnet v Sloveniji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija