Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Najdaljši mestni avtobus na svetu
Volvo Gran Artic 300 je 30 metrov dolg dvozglobni avtobus, ki lahko sprejme okrog 300 potnikov, prvič pa ga bodo čez nekaj mesecev uporabili v brazilskem Rio de Janeiru.
Peter Pirkovič Volvo Bus
1. december 2016 | 11:07:08

Namreč, celotna šasija je bila izdelana v tej državi za potrebe največjega avtobusnega podjetja BRT (Bus Rapid Transit), ki skrbi za javni prevoz v večini brazilskih največjih mest. Vozilo Gran Artic 300 bo omogočilo večjo učinkovitost transportnega sistema, izboljšana bo kakovost ponudbe in manjši bodo stroški. Omenjeni avtobus, ki bo po Riu de Janeiru vozil po točno določenih progah, ima obenem možnost vgradnje širokih vrat za odpiranje, kar bi pripomoglo še hitrejše vstopanje in izstopanje potnikov. 

Volvo je v Latinski Ameriki največji dobavitelj vozil na področju transporta. Okrog štiri tisoč avtobusov vsakodnevno prevaža potnike v Curitibi, Bogoti, Guatemala City, Mexicu City, Santiagu de Chile, San Salvadorju, Riu de Janeiru, Sao Paulu in drugih večjih mestih na tem področju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
carlo
Nekaj podobno temu, se je že vozilo po Ljubljani.
2.12.2016 12:12:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija