Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Premiera: Nikola One
Dva tisoč kilometrov na elektriko in vodik
Po spremembi načrtov letošnjo pomlad, ko je dobil novo pogonsko gorivo za podaljševanje dosega, je Nikola One pripravljen za uradno predstavitev.
Marko Hanželič
3. december 2016 | 13:17:56

Vlačilec na električni pogon, ki so ga predstavili na posebnem dogodku v Salt Lake Cityju, ima po zagotovilih tovarne doseg med 1280 in 1930 kilometri, kar je sicer precej konkretna cifra, a kljub vsemu pod prvotnimi obljubami, po katerih naj bi One z enim polnjenjem prevozil več kot 2000 km.

Kljub vsemu je doseg več kot impresiven, še posebej za gospodarsko vozilo, ki tehta več kot 8 ton in ima za 735 kW (1.000 KM) največje moči ter medvedjih 2712 Nm navora. To zagotavlja, da Nikola One polno naložen hitrost 100 km/h doseže v tridesetih sekundah, kar je dvakrat hitreje, kot to uspe primerku z dizelskim agregatom podobnih sposobnosti. Energijo sicer shranjujejo litij-ionske baterije zmogljivosti 320 kWh.

Kot že rečeno, Nikola One za podaljšanje dosega uporablja agregat na vodik, slednjega pa naj bi lastniki vlačilcev vsaj nekaj časa dobivali brezplačno. Zadeva je sicer še daleč od dejanske uveljavitve, saj Nikola Motors šele išče lokacijo za svojo tovarno.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija