Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Slovenska premiera: VW Crafter
Veliki dostavnik na samostojni poti
S Volkswagnom Crafterjem smo prevozili prvih nekaj kilometrov, po tistem, ko se je slovenskim kupcem prvič predstavil na nedavnem salonu vozil v Ljubljani.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
5. april 2017 | 7:02:57

Pri zastopniku na Crafterja veliko stavijo. Če so lani prodali komaj 193 primerkov, letos želijo prodajo vsaj podvojiti, veliko več apetitov pa imajo za prihodnje polno leto, ko računajo na prodajo okrog 600 primerkov, kar bo brez dvoma precejšen preskok v prodajni statistiki. In kje bodo našli toliko novih kupcev? Marko Škriba, ki pri nas vodi znamko Volkswagnovih Gospodarskih vozil, je prepričan, da jim bo to uspelo s pomočjo vseh novih dodatkov, ki jih tekmeci ta trenutek ne nudijo. Crafter v novi podobi ni več skupni projekt VW-ja in Mercedesa, pač so ga Nemci ustvarili povsem sami in mu obenem namenili novo tovarno na Poljskem, kjer je zaposlenih 3000 ljudi.

Crafter je nastajal na novi platformi, celotna karoserija je pocinkana, da bi bil čim dlje odporen na prerjavenje, oblikovalci so na drugi strani poskrbeli za novo obliko zunanjosti, ki vendarle prinaša nekoliko boljšo aerodinamiko, ta pa posledično pripomore k nekoliko nižji porabi goriva (tako pravijo v tovarni) in nižjim izpustom emisij. A bolj kot vse to, bo uporabnike zanimala nova notranjost, ki prinaša opazno več prostora za voznika in sopotnike, nove udobnejše sedeže (možna 50-stopinjska nastavitev naslona), več odlagalnih prostorov, vgrajen je lahko osrednji zaslon na dotik s pripadajočo multimedijo (navigacija, bluetooth, USB vmesnik), čeprav bodo uporabniki še bolj veseli 230-voltne vtičnice, ogrevanega volana in LED osvetlitve kabine.

Trenutno je v Sloveniji na voljo šasija in furgon v treh dolžinah in treh višinah, katerega nakladalni prostor meri vse od 9,9 m3 do 18,4 m3, medtem ko je kesonar na voljo v enojni in dvojni kabini ter v treh dolžinah, kjer najdaljša verzija meri 4,7 metra oziroma dimenzija celotna vozila meri kar 7,4 metra. Največ povpraševanja bo prav za furgonom, ki se v novi generaciji lahko pohvali z 9 cm nižjim nakladalnim robom (na račun pogona spredaj), ima najdaljši tovorni prostor v svojem razredu (4855 mm), povečano bočno odprtino (1268 mm), vozilo je pripravljeno na številne nadgradnje (v preteklosti je bilo več kot 80 odstotkov prodanih Crafterjev predelanih), obenem ima ogromno število pritrdišč, LED osvetlitev prostora in univerzalno leseno zaščitno tal. Crafter je lahko bogato opremljen tudi z različnimi asistenčnimi sistemi, ki jih poznamo iz programa osebnih vozil. Med drugim ima možnost asistence za ohranjanje vozne smeri, aktivnega tempomata, tu je tudi funkcija večnaletnega zaviranja in opozarjanje za vozila pri vzvratni vožnji iz parkirnega prostora (mrtvi kot), seveda pa ne gre niti brez asistence pri vzvratni vožnji s prikolico Trailler Assist. 

Veliki Crafter je kupcem v Sloveniji na voljo z dvolitrskim motorjem, ki je temu vozilu primerno prilagojen in katerega servisni interval je določen na 50 tisoč kilometrov. Kupci bodo izbirali 75-, 90- 103- in 130 kilovatno izvedbo, v primeru štirikolesnega pogona (+4000€) pa bosta na voljo le oba zmogljivejša motorja. Za posebne kupce obstaja tudi verzija s pogonom na zadnja kolesa, medtem ko bodo vse tri verzije na voljo s 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjski DSG menjalnikom, katerega doplačilo znaša slaba dva tisočaka.

Cena Crafterja se giblje od 25.288€ pa vse do 34.590€, kar pa predstavlja le osnovo, saj si ga vsak kupec oblikuje po svojih željah. Omeniti velja tudi to, da bo vsak kupec Crafterja, kupljenega po 1.maju, deležen štiriletnega jamstva.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija