Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Mercedes-Benz Tourismo RHD
Nov Mercedesov turistični adut
Pri Mercedesu so predstavili svojega novega aduta med visokopodnimi turističnimi avtobusi.
Marko Hanželič
21. april 2017 | 7:25:36

Novinec bo zamenjal aktualnega predstavnika, ki sodi med najbolj priljubljene predstavnike visokopodnih turističnih avtobusov na Stari celini. Pri Mercedesu bodo novo generacijo javnosti uradno predstavili na salonu gospodarskih vozil v belgijskem Kotrijku.

Kupcem bodo sicer na voljo štirje modeli v treh dolžinah med 12 in 14 metri, novi Tourismo RHD pa bo na voljo tudi z novim šestvajnim pogonskim agregatom, 7,7-litrskim predstavnikom s tovarniško oznako OM 936 in največjo močjo 260 kW (354 KM). Vrh motorne ponudbe je sicer rezerviran za 10,7-litrski OM 470 največje moči 335 kW (465 KM).

Pri Mercedesu so popolnoma prevetrili tudi obliko samega avtobusa, odlikuje pa ga tudi nizek količnik zračnega upora (0,33), velik poudarek pa so namenili tudi funkcionalnosti v sami notranjosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija